© BrewDog

Mijn lievelingsbar in Brussel

De eerste keer dat ik de BrewDog bar binnenwandelde herinner ik mij alsof het gisteren was. Ik trok de glazen deur open en zette nietsvermoedend mijn eerste stappen op de plaats die mijn favoriet zou worden in hartje Brussel.

Enkele meters van Centraal Station

Er is geen bar makkelijker bereikbaar. Je stapt Centraal Station uit langs de hoofdingang, draait je hoofd lichtjes naar rechts en ontdekt The BrewDog. Van op die plaats kan je een klein stukje van het dakterras zien, net naast de hoge ramen, die ervoor zorgen dat er zonnestralen de moderne ruimte kunnen binnenvallen. Nu nog even het zebrapad oversteken en je bent er. Waar wacht je op?

Voor elk wat wils

The BrewDog is ideaal voor studenten, afterworks en toeristen. Genieten van het zonnetje op het dakterras in de zomer, of in de winter van de zelfbedienbare chauffages. Neerploffen op de comfortabele, bruinleren zetels of lekker kletsen met een barman aan de toog. Er is voor elk wat wils. Ik bezoek de BrewDog het liefst na een lange schooldag. De ideale plek om na een vermoeiende dag, op het dakterras in het zonnetje, of in één van de gemakkelijke zetels binnen, te lachen, te drinken en te relativeren. 

Verrassend bier assortiment

Je kan nooit een foute keuze maken, uit de rijke biervariëteit, dankzij de proevertjes die worden aangeboden. Het attente personeel, dat je helemaal in de Schotse sfeer brengt, begeleid je met veel plezier. Je kan er zowel van Belgisch bier, als craftbeer van BrewDog, als guest beer van over de hele wereld genieten. Het bier is redelijk pricey, maar je krijgt waar voor je geld. Logischerwijs vind je hier ook de bekende Schotse wiskey. Ik kies persoonlijk voor een heerlijke muntthee met verse munt in de winter en een verkoelende ijsthee van het huis op zonnige dagen.

Men beschikt hier ook over een ruimbedeelde menukaart, die ze geregeld updaten. De zetels en tafeltjes aan het raam zijn in de typische ‘American diner’ stijl. Ik heb er recent de zoete aardappelfrietjes geprobeerd als snack en het was, zonder twijfel de lekkerste variant die ik ooit geproefd heb. Op de verschillende vegan en vegetarische opties zijn er op maandag hele interessante kortingen. Kies zeker eens op een lunchdate voor twee heerlijke plantaardige burgers voor de prijs van één!

Zoveel meer dan enkel restauratie

The BrewDog staat niet alleen voor bier en lekker eten, het is zoveel meer dan dat. Je kan er niet alleen je buikje vullen maar ook je ‘ziel voeden’. Leuk gezelschap, swingende rockmuziek, een kicker-, pool- en airhockeytafel en liveoptredens van alternatieve bandjes op vrijdagavond. Laat je charmeren door het ruime, moderne interieur en het voortreffelijk uitzicht op het centraal station van op het dakterras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top