Alleen in Brussel

For those who are lost, there will always be cities that feel like home.

Simon Van Booy

Ik heb heel mijn leven in Vlaanderen gewoond, hier en daar met veel verhuizingen. Wanneer ik naar Brussel ging met vrienden was het altijd spannend want Brussel was het Grote stad voor ons en dat is ook de plek waar alle leuke activiteiten plaatsvonden. Brussel is ver van de grote stukken natuur en de Nederlandstalige wijken waar je altijd een oude buurvrouw aan het raam zag staan want je maakte te veel lawaai met je vrienden.  In Vlaanderen moest je altijd de bus DeLijn pakken om zich te verplaatsen maar iedereen weet dat we niet op DeLijn kunnen vertrouwen om op te tijd te zijn of om zelf te komen. De grote stad is anders, alles is dicht bij elkaar. Heb je dorst? Honger? 100 meter stappen en je hebt vijf bars en tien restaurants voor je neus liggen. Dit is het leuke aan Brussel, wel spijtig genoeg dat de straten niet naar rosebloemen ruikt want dit zou echt de kers op de taart zijn. Elke stad heeft zijn voor- en nadelen maar dit maakt wel hun charme.

 

By Lauranne Siccard

New Chapter

Brussel is een levende stad en die mij echter altijd heeft aangetrokken. Waardoor ik na 21 jaar besloten heb om een appartementje te huren en het leven te genieten hier in Brussel, om duidelijker te zijn bedoel ik in Molenbeek.  Eén jaar hier en ben het nog altijd niet beu. Het feit dat ik alleen woon heeft mij ook mentaal laten groeien, ik ben zelfstandiger geworden. Zo heb ik ontdekt dat ik enthousiast word wanneer ik een stofzuiger als cadeau krijg. Ben ik oud aan het worden?

Appartement

Eens je alleen woont wordt je routine van je dagelijks leven helemaal anders. Ik heb het geluk dat ik de mogelijkheden heb om alleen te wonen voor mijn studies, niet iedereen heeft deze kans en ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om verder te kunnen studeren in Brussel. Maar alleen wonen is niet zo gemakkelijk en leuk zoals we denken, alleen wonen heeft zo zijn nadelen zowel als zijn voordelen. Ik heb altijd met mijn zus en mijn moeder gewoond dus ineens helemaal alleen wonen was geen optie. Gelukkig moest een vriendin ook alleen gaan wonen om te kunnen studeren in ons mooi Brussel. In het begin ben je gemotiveerd om lekker te koken maar na een tijdje ben je het beu en UberEats en Takeway zijn op jouw bestelling aan het wachten.  Een paar keer snel, lekker en gemakkelijk bestellen denk je maar jouw bankrekening daalt snel. 

Tips

Als je niet meer met je ouders wilt wonen en liefst op kot wilt gaan, zoek je een kotgenoot want anders kan je je snel alleen voelen. En wie weet kookt je kotgenoot graag voor je. Probeer zoveel mogelijk te koken en maar 2 keer per week te bestellen of naar restaurant te gaan. Wanneer je je ouders gaat bezoeken tin de weekend probeer eten van bij je ouders mee te brengen naar je kot. Op kot gaan is duur en alles zelf te betalen is niet altijd gemakkelijk wanneer je graag een glaasje gaat drinken of graag gaat feesten met je vrienden. Zorg dat je een budget onder controle houdt. Zoek een kot waar alles al gemeubeld is zo moet je geen geld meer uitgeven voor dit, maar weet wel dat je je iets minder bij jezelf voelt met andermans meubels. Maak een schema voor je te motiveren op te studeren want eenmaal je ouders niet meer achter je lopen, is jezelf motiveren om te studeren een pak moeilijker. Of zoek een kotgenoot die graag studeert en die jou mee motiveert.

By Lauranne Siccard

Erasmus Hogeschool

Een paar kilootjes extra maar het eten die alle restaurants, snacks mij voorstellen zijn die paar kilootjes waard. Gelukkig heeft Erasmus Hogeschool ervoor gezorgd dat ik korting had bij Basic Fit, wat zou ik zonder hun doen. Waarschijnlijk gezellig op de grond liggen op mijn gloednieuwe picknick laken van de Action en genieten van de zon in de Karreveld park of in de vele andere parkeren die Brussel heeft. Erasmus Hogeschool heeft ervoor gezorgd dat ik een eigen appartementje/kot heb, want als ik niet verder studeerde kreeg ik geen kot. Mijn school is dan ook maar zeven haltes verder met tram 82 dus dit is ideaal. Ik mag lekker uitslapen en kom nog net op tijd op school. Naast school is er een Carrefour waar ik bijna elke ochtend mijn ontbijt ga halen.

Molenbeek

Molenbeek is echter niet zoals alle kranten het beschrijven. Waarschijnlijk woon ik gewoon in het normale gedeelte of kijk ik niet vaak genoeg door het raam om te zien wat er allemaal gebeurt. Ik woon in Karreveld en ik voel mij hier echt op mijn gemak, zelf mijn oude buurvrouwtjes voelen zich hier ook goed thuis. Ik en mijn jeugdvriendin zijn de twee enige jonge mensen in mijn appartementsblokken. 9 extra oma’s hebben is altijd leuk. Iedereen waakt hier op elkaar. Molenbeek is een levende stad waar je eigenlijk nog veel kan doen en als er een probleem is, is het politiekantoor net naast.

By Lauranne Siccard

Karreveld

Is een aangenaam park waar “Le chateau du Karreveld” plaatsvindt. Ik ga regelmatig in deze park wandelen wegens dat er altijd iets aanwezig is. Concerten, spektakels, trouwfeesten en of een gezellige picknick tussen vrienden, ideaal met het zomerse weer. Elke week is er minstens twee trouwfeesten aan de gang, je hoort ze aankomen met hun dikke wagens en al hun getoeterd. Dit geeft mij altijd zin om mijn mooiste kleed aan te trekken en lekker meegaan feesten, mee feesten vanaf mijn balkon kan ook. Ik heb recent gezien dat er een restaurant aanwezig was in het park met uitzicht op een klein meertje met ganzen en deze restaurant ga ik met veel plezier is gaan testen met mijn vriend.

By Lauranne Siccard

Delirium

Is een bar in Brussel Centrum waar ik mijn beste avonds heb gebracht. Hier heb ik al verschillende vrienden meegenomen en ze vonden het altijd fijn. Hier heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen. Veel toeristen komen hier, dus supergezellig om nieuwe mensen te leren kennen van over heel de wereld. Zo heb ik vrienden gemaakt die in Brussel, Frankrijk, Nederland, London en Spanje wonen.  Ze hebben ook een Photo Booth waar ik vol foto’s in heb gemaakt met mijn vrienden, mijn voordeur hangt nu vol met deze leuke herinneringen.

Als je een liefhebber bent van bier dan moet je echt snel een hier een biertje met mij komen drinken.

Het openbaar vervoer 

Sinds ik in Brussel woon gebruik ik meer de tram en de metro om mij te verplaatsen. Wat beter is voor het milieu en zo kom ik soms mensen tegen die ik al een tijdje niet meer heb gezien. Ik neem graag het openbaar vervoer wanneer er zitplaatsen vrij zijn en wanneer de airco aan is tijdens deze hitte golven. Het nadeel aan het openbaar vervoer is dat je het soms moet delen met vreemde mensen en dat het openbaar vervoer rond 2 – 3 uur S’ochtends niet meer van werking is. Dus als je uitgaat in Brussel Centrum moet je zelf vervoer fixen voor na je avondje uit.

Auto’s

Ik kan met trots vertellen dat ik nu al 1 jaar mijn rijbewijs op zak heb en dat ik niet meer als een oud vrouwtje rijd, dit heb ik echter nooit gedaan. Ik hou van snelheid en van auto’s waardoor ik regelmatig, wanneer ik kan naar car meetings ga met vrienden. Eerste keer dat ik ging was ik zo blij en ongeduldig als een kind dat net een lolly heeft gekregen. Verschillende soorten auto’s en mensen van rond heel Brussel en buiten Brussel die bijeenkomen om dezelfde passie met elkaar te delen. Hier kan je auto’s zien dat je niet elke dag ziet zoals mijn Fiat 500. Sommige auto’s hebben vuur dat uit hun uitlaat komen. Echt fantastisch om dit eens te zien met je eigen ogen. De auto’s verzamelen zich altijd op een verschillende grote parkings, waarom verschillende? Wegens dat politie het niet oké vinden dat er bijeenkomsten worden georganiseerd, dus op één avond doen we meestal vier parkings zodat iedereen toch effe zijn luxe en of prachtige old timer kan showen.

By Lauranne Siccard

Parkeren in Molenbeek of in het algemeen in Brussel wordt moeilijker en moeilijker. Nu overal waar je gaat in Brussel moet je betalen om je auto te kunnen parkeren. Ik ben niet gedomicilieerd in Molenbeek waardoor ik mijn auto niet overal kan parkeren waar ik het wens. Dus elke dag mag ik mijn auto om de 2 uur van plaats veranderen of betalen, wat ik niet van plan ben. Maar boetes betalen van 25 euro voor een parking plaats heb ik al meer dan genoeg gedaan, de eerste maand dat ik en mijn roommate in Brussel woonde hebben we elk 9 boetes gekregen. Deed pijn aan onze bankrekeningen. Nu heb ik de ideale oplossing gevonden voor mijn auto en dat is dat ik hem nu parkeer in de …

By Lauranne Siccard

Bruxelles Ma Belle

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top