TrainWorld: ideaal voor treinliefhebbers

Het museum Train World die zich in Schaarbeek bevindt is het ideale museum voor treinfanaten. Train World bevindt zich in het oude treinstation van Schaarbeek dat dateert uit 1887 en als je binnenkomt voel je je meteen rond deze tijd, beter als locatie bestaat niet. Beleef de geschiedenis van de Belgische Spoorwegen. Aanschouw en voel de rijkdom van de Belgische spoorwegen in het écht. Prachtige Stoomlocomotieven en andere historische collectiestukken staan op u te wachten.

Be like a train; go in the rain, go in the sun, go in the storm, go in the dark tunnels! Be like a train; concentrate on your road and go with no hesitation!

Mehmet Murat Ildan
By Lauranne Siccard

Er is een collectie schaalmodellen van historische treinstellen en stations die echt realistisch zijn nagemaakt. In sommige locomotieven kan je binnen in stappen om een beter overzicht te hebben van de evolutie van de treinen. In vele locomotieven kan je een verassing vinden zoals oude bagages, voorwerpen en paspoppen met de verschillende uniformen en spoorwegkledij. 

De twee gebouwen bestaan uit de vier verschillende hallen, een spoorwegzolder, een bovenverdieping en nog meer om ruimtes die te ontdekken zijn. In de eerst hal kan je de geschiedenis ontdekken van de spoorwegen. De tweede hal presenteert hoe treinen van stoomtreinen tot dieseltreinen vervangen werd en later overgeschakeld zijn naar elektrische treinen.

In de derde hal wordt er nog meer verteld over het ontstaan en de evolutie van de NMBS. En tenslotte in de vierde hal worden er de verhalen van het koningshuis, de Orient Express en van de posttreinen vertelt.  Tussen twee locomotieven in de vierde hal is er een geheimen trap die je naar de wereld van de seingeving laat duiken.

By Lauranne Siccard

Als laatst heb je de bovenverdieping die boven de vierde hal ligt, hier krijg je een toonstelling te zien van bruggen, viaducten en tunnel. Heel indrukwekkend hoe deze ontworpen zijn. En als kers op de taart, jawel Train World is niet alleen kijken en bijleren, boven hal twee kan je voor een paar minuutjes in het vel van een treinchauffeur kruipen en zelf een trein besturen in de treinsimulator. Hier leer je opstarten en afremmen van verschillende soorten treinen. 

Als tip zou ik jullie aanraden de tickets online te kopen, zo vermijd je de lange wachtrijen aan het loket zelf en download de gratis app, zo kan je wanneer je rondwandelt in het museum alles volgen via de app die alle uitleg geeft, Zowel visueel als audio en goede wandelschoenen.

Wil je een extra souvenir dan alle foto’s die je getrokken hebt? Dan kan je terecht in de museumshop die allerlei kleine souvenirs verkoopt om je ervaring nog beter te maken.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top