Tapas Locas: een verborgen pareltje te midden van een bruisende stad

14 februari 2020. 18:45. Samen met mijn vriend slenter ik door de vochtige, donkere straten van hartje Brussel. Vol verwondering gluur ik naar de prachtig opgelichte etalages van een zijstraat van de Anspachlaan. We begeven ons richting Tapas Locas, het restaurantje waar we gereserveerd hebben om Valentijn te vieren.

5 januari 2020. 17:00. “Seg, schatje ik wil iets doen voor Valentijn.”
‘Is goed, Elisa, wat wil je doen?’ “Romantisch gaan eten.”
‘Ik heb nu een maand examens Elisa, dat gaat niet.’
“Waarom niet?” ‘Ik ga deze maand niet gaan werken door de examens en daardoor heb ik geen geld voor een romantisch dinertje.’
“Wat dacht je van een tapasbar? Dat is meestal niet heel duur, heel lekker en het eten zal allesbehalve eentonig worden”
‘Hmm dat zal wel moeten lukken.’ *Zoekt alle tapasbars op TripAdvisor* ‘Tapas Locas heeft super goede beoordelingen, laten we daar naartoe gaan. Bovendien ziet het er lekker uit op de foto’s.’
*Belt Tapas Locas om te reserveren*

De sfeer

14 februari 2020. 18:50. Met Google Maps op mijn gsm zie ik dat we er bijna zijn. Als je niet weet dat hier een tapasbar is, dan loop je er straal voorbij. De tapasbar is een verborgen pareltje te midden van een bruisende stad. Men moet eerst door een gangetje alvorens men in het restaurant komt.

Er heerst een warme, huiselijke en gezellige sfeer in het restaurant dankzij de vele kaarsjes, die daar waarschijnlijk speciaal voor Valentijn zijn geplaatst. De warme kleuren op de muren dragen bij tot deze specifieke sfeer, er heersen vooral gele en rode tinten, die de nadruk leggen op de kleuren van de Spaanse vlag. In de muren zijn “scheuren” die opzettelijk geplaatst zijn. In deze “scheuren” ziet men stukken van een bakstenen muur, het lijkt wel alsof ze dit speciaal zo gedaan hebben om een stukje geschiedenis van het gebouw te tonen, over wat er schuilt onder de gerenoveerde muren. De plafondventilators doen me denken aan mijn reizen naar Spanje, daar zie je vaak dit type plafondventilators. Het lijkt wel of ik teruggekatapulteerd ben in de zomer van 2019, toen ik me in het zonnige Marbella bevond. De enigste reden dat ik merk dat ik me in België bevind is het grote aantal personen die hier Nederlands spreekt. Mijn vriend en ik nemen plaats op de houten bankjes die lijken op de bankjes die gebruikt worden voor Chiro-kampen. Heel comfortabel zit het niet, maar daar hebben wij persoonlijk geen probleem mee.

Food and drinks

Men moet ten minste 3 tapas per persoon nemen, dat staat als regel op de menukaart. Wij kiezen voor 8 verschillende tapas als hoofdgerecht; patatas bravas, calamares, tortilla, kippenboutjes in looksaus, chili con carne, bitterballetjes, scampi diabolo en een tapa met rijst die een beetje lijkt op paella. De patatas bravas zijn krokant en er zijn wat kruiden op. De chili con carne heb ik niet gekozen maar ik heb er toch van geproefd. Ik hou niet van pikant en dit is echt héél pikant, ik vind het dus persoonlijk niet heel lekker. Mijn favoriete tapas zijn: de kippenboutjes, calamares, patatas bravas en de rijst-tapa. De scampi diabolo is volgens mij te duur voor wat je krijgt. Elke tapa kost 4,50 euro en in de scampi diabolo zitten maar 3 scampi’s.

Qua drank opteren we voor een halve liter sangria. De sangria is een echte aanrader, je krijgt een kannetje, de glazen en een glas gevuld met ijsblokjes. De sangria is zoet, maar ook niet té zoet. De sangria smaakt exact hetzelfde als die dat ik in de zomer van 2019 in Spanje gedronken heb.

Vriendelijk personeel

Af en toe hoor ik een bel rinkelen, de zwarte bel die zich aan de bar bevindt, wordt gebruikt wanneer het vriendelijke personeel “versterking” nodig heeft. De avond loopt ten einde en ik heb nog zin in een dessertje. Ik bestel een dessert-tapa (ook voor €4,50), tarte tatin met een bolletje ijs. Ik vind de zoete appeltaart zéér geslaagd.

De rekening is met de hand geschreven en als klant vinden we dat een leuk extraatje dat zeker en vast een fooi waard is. Als je lekker én veel wilt eten, in een authentieke sfeer, voor een kleine prijs (€49,50 voor 2 personen), zou ik hier zeker en vast een kijkje nemen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top