1 van de te ontdekken parels van hartje Brussel

Brussel is rijk aan verschillende volks cafétjes die terug katapulteren naar betere tijden, zo ook Les Brasseurs. Hou je er van om ergens te gaan drinken waar de locals nog lekker een praatje komen maken met mekaar en waar de gezellige sfeer van de stad overheerst, dan is dit iets voor jou. Het café is gelegen op de Anspachlaan, naast het drukkere Ierse café O’reilly’s. Je zit dan ook in het hart van Brussel op enkele minuten van verschillende bezienswaardigheden zoals de grote markt, zonder het gevoel te krijgen dat je in een toeristische hotspot zit.

©Bruzz

Een Grijze middag

Zelf ben ik er terecht gekomen door een medestudent die er al enkele keren was geweest. Het was een grijze middag in december toen we er voor het eerst iets zijn gaan drinken. Er was een tussenuur van 2 uur en we hadden al iets gegeten. Wat kun je op zo een koude dag beter gaan doen dan gezellig iets gaan drinken. We kwamen aan op de Anspachlaan toen die vriend zei “ik weet nog een goed cafétje zijn”. Eenmaal binnengekomen viel er een rust over je heen. Er zaten een paar klanten die aan het kletsen waren met de barman, verder was er niemand dus het contrast met het drukke Brussel buiten kon niet groter zijn.

De locals

De middag in een weekdag is dan ook de beste plek om te gaan. Je zit er alleen met locals en het is er helemaal niet druk. Het nadeel hiervan is wel dat je er dus ook de tijd voor moet hebben. Niet iedereen kan in de middag op weekdagen even op café gaan, maar voor studenten die een tussenuur hebben is het de ideale plek om eens lekker te gaan ontspannen met een drankje in de hand. In het weekend is het er drukker, ideaal voor mensen die eerder van de gezellige drukte houden. Op zonnige dagen kun je genieten van het goede weer op het terras, je moet er dan wel rekening mee houden dat er dan veel volk op de Anspachlaan loopt te genieten van het goede weer.

“Ik weet nog een goed cafétje zijn!”

Medestudent, 2021
Geen beschrijving beschikbaar.
©LanderTiels

Waarom hier komen?

De dingen die ik heel erg tof vind aan het café is het oude karakter. Je ziet dat er in de afgelopen jaren zeer weinig is gedaan aan het interieur, dit maakt dat je het gevoel krijgt alsof je in een tijdmachine bent gestapt die je terug gekatapulteerd heeft naar de jaren toen het café nog een groot ding was en de mensen er in het weekend nog met heel het dorp of de wijk een praatje kwamen maken.

Keuzestress

Een ander aspect dat ik zo goed vind is de enorme bierkaart. Je hebt er keuze uit zo veel verschillende bieren dat je helemaal niet meer weet waarvoor te gaan. Al deze bieren zijn aan heel schappelijke prijzen. Dat is al een reden op zich waarom je hier zeker moet komen!

Is het alleen maar goed?

Er waren niet echt dingen die ik minder vond aan het café buiten het feit dat toen ik er was een aantal keer het papier om je handen af te drogen na het wassen van mijn handen op was. Ik heb dan moeten improviseren om mijn handen droog te krijgen. Geen groot probleem maar voor sommige mensen kunnen dit soort dingen wel tegen steken. Als je dan weer binnenstapt in het café en je frisse drankje voor jou hebt staan ben je dat weer helemaal vergeten!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top