The Avocado Show

Pretty, healthy food

The Avocado Show

Avocado liefhebbers, opgelet. ‘The Avocado Show’ in Brussel is een nieuwe verslaving in jullie leven, het restaurant gebruikt de avocado als hoofdingrediënt en creëert hiermee de meest creatieve gerechten. Het stuk fruit is in korte tijd geëvolueerd van een ingrediënt in een garnalencocktail naar een hoogtepunt in velen hun levensstijl. Het restaurant is hier het overduidelijke bewijs van. ‘The Avocado Show’ is terug te vinden in verschillende landen, we mogen dus van geluk spreken dat we dit heerlijk concept mochten verwelkomen in België op 29 november 2018. Ikzelf kan elke dag avocado eten, hierdoor voelde ik mij bijna verplicht om deze hotspot uit te testen in Brussel. Laat ik al een klein geheimpje verklappen: het stelt niet teleur!

De Benny Boy

De gangmakers, Julien Zaal en Ron Simpson slaagden erin om een unieke menukaart samen te stellen en dit allemaal op basis van avocado. Zo vinden we op de kaart creatieve creaties zoals: Avo fries geserveerd met truffel mayo, Mango Tango, truffel deluxe en nog meer zotte gerechten. Ook sommige cocktails zijn gemaakt met het fruit. Guaca Mary en Avo Daiquiri zijn daar voorbeelden van. Ikzelf koos voor de Benny Boy, dit gerecht bestaat uit 2 gepocheerde eieren, daarbij komt spek, een gemixte sla, hollandaisesaus, 2 bruine getoaste boterhammen en natuurlijk 2 halve avocado’s. Hierbij dronk ik een Iced latte die werd afgewerkt met zwarte chocolade parels.

Het interieur

Het pand van ‘The Avocado Show’ is rijkelijk versierd langs de buitenkant  met halve avocado stickers, maar daar blijft het niet bij. Eens je binnenstapt wordt je verwelkomt door een grote met groene ‘jungle’ bladeren beklede muur. Als je vervolgens door wandelt kom je aan de bar die eveneens ook de open keuken is, hier kan je de chef zijn werk zien doen. Het restaurant bestaat uit 2 verdiepingen, op de gelijkvloers vinden we het logo van ‘The Avocado Show’ in grote groene neon letters. Het is gezellig aangekleed met zowel ronde als rechthoekige tafels. Onder de neon letters vinden we een grote fluffy, roze zetel. De glazen trap naar boven liet een indrukwekkende indruk achter. Eenmaal boven aangekomen vinden we tafels die rondom een gat in de grond gepositioneerd zijn, hierdoor kan je vanaf boven op de benedenverdieping kijken en dus ook weer in de open keuken.

Zelf avocado’s planten

Voor je naar boven wandelt vinden we nog een grote roze kast die vol ligt met Avocado Merchandise. Hoe tof en geweldig is dat! Het gaat van tote bags, naar paraplu’s tot hoodies en t-shirts. ‘Grow your own avocado tree’ trok het meeste mijn aandacht. Wie wil er nu niet zijn eigen avocado’s kunnen planten? The merchandise is verkrijgbaar vanaf 3 euro (Pin)  en loopt op tot 55 euro (Hoodie).

Een aanrader?

Ik betaalde voor de ‘Benny Boy’ 14,95 euro en voor de Iced Latte 4,50 euro. Dit maakt in totaal 19,45 euro, wat zeker en vast niet goedkoop is voor een student. Een student zoals ik kan zich niet veroorloven om hier elke middag te komen eten, althans ik snap de prijs zeker en vast! De avocado mag dan wel het lekkerste fruit zijn op de wereld, goedkoop is het absoluut niet. Ik ben fan van deze hotspot en mij zie je zeker en vast terug!

Monday
10:00 – 18:00
Tuesday
10:00 – 18:00
Wednesday
10:00 – 18:00
Thursday
10:00 – 18:00
Friday
10:00 – 20:00
Saturday
10:00 – 20:00
Sunday
10:00 – 18:00

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top