Comocomo: tapas op een rollertje

Sinds 2002 hebben de uitbaters van het baskisch tapasrestaurant de deuren opengegooid in de Antoine Dansaertstraat, Brussel. Iedereen kent het fenomeen wel als ze tapas gaan eten dat je tafel helemaal volstaat met allerlei potjes en pannetjes. Hier in COMOCOMO gaan ze helemaal anders te werk!

thefork.be

SPAANSE VERWELKOMING

tripadvisor.be

Voor mijn vriendin haar verjaardag zijn we hier komen eten en we waren al geschrokken hoe vol het restaurant al zat. Op voorhand reserveren is echt wel een must anders moet je veel geluk hebben dat er nog plaats is. Bij het binnengaan krijg je wel een levendig gevoel want het was er vrij druk, maar de Spaanse achtergrondmuziek hielp hierbij wel om te bekomen van de drukte. Dan kwam de chef al aangespurt om ons een Spaans verwelkoming te geven en was een zeer leuke man. Iedereen die binnenkomt gaat hij speciaal gaan verwelkomen op een grappige manier en dan verwijst hij hun naar hun plaatsen. Hij was niet de enigste natuurlijk, het jonge personeel was ook heel vriendelijk. Als je geluk hebt kan je rechtover de openkeuken zitten en zie je alles gebeuren hoe de gerechtjes klaargemaakt worden. Jammer dat die plaatsen natuurlijk al volzet waren.

THEY SEE ME ROLLIN’

Wanneer we dan begeleid werden naar onze tafel viel er ons meteen iets op. Een heel soort parcours van rollertjes waar allerlei kommetjes op werden getransporteerd startend in de keuken en zo verder langs alle tafels. Dit vind ik ook het unieke aan het restaurant want je hoeft niets te bestellen, het komt gewoon aangerold. In het begin moet je een menu kiezen van betalen per kommetje of een all-in menu. Persoonlijk vind ik dit heel tof want ten eerste het zijn lange tafels dus iedereen zit naast iedereen. Ten tweede het is eens een ander manier van op restaurant gaan. Ik bedoel hiermee i.p.v. de ober te roepen en je bestelling door te geven, kan je hier gewoon gezellig praten en ondertussen gewoon nemen wat je wil.

brusselskitchen.com

KLEURTJES

thefork.be

Je gaat ook merken dat elke kommetje een specifiek kleurtje heeft en heeft elk een eigen betekenis. Sommige waren om aan te duiden of het koud of warm is en anderen geven aan of er een speciaal product inzit bv. om aan te geven of het vegetarisch is of niet. Ik heb wel een nadeel ondervonden met dit concept. Wanneer je meer naar het einde van een tafel zit, zijn de lekkerste kommetjes er wel al uitgevist en moet je oftewel wachten voor een nieuwe lading van dezelfde of er komen er geen niet meer. Meestal zie je ook de kommetjes die niet zo in de smaak vallen voortduren terugkeren. Dat is dan wel het jammere, maar ze hebben dit probleem wel deels goed opgelost. Op het einde wanneer de desserts ook langs geweest zijn, komt het personeel vragen wat je nog graag zou hebben en daar kan je natuurlijk de lekkerste kommetjes aanvragen. Een aanrader zijn hun kippenboutjes met honing daar hebben we echt van gesmuld en hun desserts zijn ook overheerlijk. Hun koude voorgerechtjes die vond ik wat minder, maar van de warme gerechten kreeg ik niet genoeg.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top