Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat je het woord “poké bowl” gehoord hebt. Een foodtrend dat telkens populairder wordt op sociale media. Elke bekende Instagrammer zal wel een foto hebben op zijn of haar feed van zo een gezonde bowl. Fan van deze trend? Lees dan zeker verder want ik heb de perfecte plek voor jou ontdekt!

In the heart of Brussels

Poké House ligt in het hartje van Brussel, heel gemakkelijk bereikbaar met de auto, tram of metro. In een charmant klein straatje, op afstand van de Brusselse drukte bevindt zich het kleine poké huisje. Je ziet er meteen een vitrine met ervoor; een terrasje van houten tafeltjes met wollen dekentjes waar je op je gemak kleurrijke, volle, verse bowls kan eten en waar niemand zou twijfelen eens binnen te stappen.

An abundance of fresh ingredients

Eerst en vooral: wat is de zogenaamde trend “poké bowls”? Poké is een traditioneel Hawaiaans gerecht.  Ze serveren het er meestal met verse vis, groenten en rijst in een fancy kommetje. Het happy, dynamisch personeel brengt je meteen in de juiste Hawaiaanse sfeer. Er wordt niet gewerkt met een traditionele menukaart. Alles draait er om creativiteit. Je krijgt er twee opties, een menukaart met een poké bowl die al samengesteld is door de chef, of een menukaart waar je à la carte je bowl kan samenstellen aan de hand van jouw favoriete ingrediënten. Daar lees je op je kaart; quinoa, bruine rijst, witte rijst, met een paar verse blaadjes koriander, bieslook, appelschijfjes, gekruide zalm en zelfs voor de vegetariërs/veganisten onder ons is er de optie crispy tofu. Hierbij kan je natuurlijk stukjes fruit en groenten bijnemen zoals avocado, tomaatjes, mais, gember, wakame, mango en radijsjes. Dit wordt afgewerkt met een heerlijk sausje zoals soja, sesam of wasabi. Een overvloed aan verse ingrediënten waaruit het moeilijk te kiezen is. Na je bestelling, maakt het personeel jouw poké bowl klaar. Je ziet de poké-girls of -boys ‘live’ jouw bowl bereiden en het water loopt je als het ware in de mond!

An Instagrammable restaurant

Het interieur? Dat zou je perfect kunnen terugvinden op een feed van een bekende Instagrammer: industriële lampjes, plantjes die zorgen voor nét die frisse sfeer, houten stoelen en tafeltjes met  hippe namaak vachtjes, je snapt het wel, decoratie dat je nu écht overal op Instagram en Pinterest ziet.

© Poké House Brussels

Kombucha drinks and different kinds of teas

Naast je kleurrijke, unieke bowl kan je ook je eigen drankje uitkiezen in de daarvoor voorziene koelkast. Er is, buiten frisdrank en water, een aanbod van hippe kombucha-drankjes en verschillende soorten theeën. Dat past dan ook helemaal bij het concept.

For everyone

Dit origineel plekje is bestemd voor eender wie, maar ik zou het vooral aanraden voor collega’s die gaan lunchen op de middag, vrienden en vriendinnen, studenten die eens op een rustig plekje quality time nodig hebben, of een gezinnetje dat met de kindjes iets snel maar toch gezond wil eten. Je kan er zowel gaan lunchen als ’s avonds dineren. Heb je geen tijd om even te gaan zitten? Geen probleem! Je kan ook even goed je poké bowl meenemen, die zal binnen de paar minuten vers voor jou bereid worden.

Totally worth the price

De poké bowls zijn 100% hun geld waard. Als je je eigen ingrediënten kiest, betaal je voor een kleine portie €10,50 en voor een grote €12,50. Kies je voor een bowl waar de ingrediënten gekozen zijn door de chef, betaal je voor een kleine € 9,90 en voor een grote bowl €11,90.

A must…?

Raad ik Poké House aan? Zeker en vast! Poké House is een must om te ontdekken… zeker wanneer het nét dat ietsje anders mag zijn!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top