Mok Brussel

Brussel, de perfecte stad voor de 9-to-5’er

8 uur. Iemand een kopje koffie?

Een drukke ochtend op de weg, of openbaar vervoer? Niet meer dan normaal met 700.000 Brusselse jobs, waarvan ongeveer 390.000 ingevuld door niet-Brusselaars. Na de dagelijkse treinrit voel ik me altijd uitgeput, en heb ik een dubbele espresso nodig. U ook? Wilt u eerder iets zoeter zoals een mochaccino of een latte macchiato? Dat kan. Er zijn tal van plekken waar u, zonder te veel te betalen, een lekkere kop koffie kan nuttigen. Hieronder vindt u een persoonlijke opsomming van vier erg leuke koffiebars, waar ik graag naar toe ga voor een goei zjat kaffei.

Or Brussel
© The Bulletin

Or: Een Gentse zaak met filialen in Brussel. Or roostert hun eigen koffiebonen, wat een uitzonderlijke smaak geeft.
A. Ortsstraat 9, 1000 Brussel

Mok Brussel
© facebook.com/MOKBrussel

Mok: Mok ontstond eerst in Leuven, en een paar jaar later in Brussel. Mok is erg populair bij de jeugd, met goedkope én lekkere koffie.
A. Dansaertstraat 196, 1000 Brussel.

Corica koffiebar
© TripAdvisor

Corica: Vroeger een koffiebranderij, nu Corica. Een koffiebar waar je 28(!) soorten koffie kan proberen, waaronder Kopi Luwak, de duurste koffie ter wereld.
Kiekenmarkt 49, 1000 Brussel.

Café du Sablon Brussel
© facebook.com/lecafedusablon

Café Du Sablon: Gespecialiseerd in slow coffee, en een smakelijk aanbod van onder andere muffins, cake, taart, … Mooi gelegen, tegenover de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk.
Regentschapsstraat 26, 1000 Brussel.

12 uur. Waar gaan we lunchen?

Of u nu boterhammen meebrengt of niet, eten op werk of school is minder tof dan in open lucht (als het weer het toelaat). Brussel heeft talloze pleinen en parken, groot en klein. Hier kan u gezellig eten en genieten van de bruisende stad of kalmte van de parken. Meningen verschillen omtrent eetgewoonten, sommigen genieten van rust, en sommigen houden van drukte. Brussel has got you covered! Zo kan u bijvoorbeeld vertoeven in de menigte van het hippe Beursplein, tussen de toeristen en locals. Houdt u niet zo van dit, zou u zich beter voelen op de Nieuwe Graanmarkt. Dit gezellig plein ligt op minder dan 5 minuten stappen van het Beursplein. Wil u liever uit luchen? Hier zijn mijn persoonlijke favorieten.

Mer Du Nord Brussel
© S Marks The Spot

De Noordzee: Heerlijk verse vis, maar het is aangeraden om op tijd te gaan want de zaak is heel erg populair.
Rue Sainte Catherine 45, 1000 Brussel.

Yeti Brussel
© De Standaard

Yeti: Uitzonderlijk concept: Pizza’s met naan (Indisch brood) en verse organische producten. Erg lekker en speciaal.
Rue de Bon-Secours 4, 1000 Brussel.

Pistolet Original Brussel
© La Libre

Pistolet Original: Grote selectie van lekker belegde pistolets met Belgische producten, warm en koud. Ook kan u er soep, salade of een burger verkrijgen. Allemaal 100% Belgisch natuurlijk.
Joseph Stevensstraat 24, 1000 Brussel.

MoMo Brussel
© The Fork

Mo Mo: Een kleine, gezellige Tibetaanse kantine. Gespecialiseerd in het maken van Tibetaanse dumplings, genaamd momo. À la minute gemaakte dumplings, verse soep en een portie groenten zorgen voor een heerlijk gebalanceerde lunch.
Rue Defacqz 27, 1050 Elsene.

17 uur. Hebt u niks in huis om te dineren?

Bent u vergeten om naar de winkel te gaan, en hebt u niks in huis om te koken? Geen zin om nog snelle inkopen te doen na het werk? Geen zorgen. Brussel biedt talloze eetgelegenheden, en een gigantische variëteit. Of u nu dol bent op de Italiaanse klassiekers, of eerder iets exotischer zoals Thais of Japans. Misschien bent u meer te vinden voor de Vlaamse keuken? Ook vegetarisch veganistich uit eten is geen probleem, aangezien er sinds de hype in 2017 veel niewe vegan cafes en restaurants zijn geopend. Natuurlijk hebben veel niet-vegetarische restaurants wel een paar no meat options op het menu. Er is voor ieder wat wils! Ziehier enkele van mijn persoonlijke favorieten.

Boago Brussel
© Lonely Planet

Baogo: Een uitzonderlijke fusie tussen hamburgers en Aziatische keuken. Gourmet burgers met een bijzonder lekker ‘bao’ broodje. Keuze tussen rund, varken en kip.
Grétrystraat 48, 1000 Brussel.

The 1040 Brussels
© Au Goût d’Emma

The 1040:  Een prachtig restaurant met typische Belgische gerechten. Met lokale producten bereiden de chefs deze Belgische klassiekers met een twist. De open keuken en glazen wijnkelder zijn zeer bijzonder.
Jourdanplein 1, 1000 Brussel.

Den Teepot Brussel
© Yelp

Den Teepot: Volledig vegetarisch, en supergezond. Lekkere, vullende en originele recepten voorbereid in een semi-open keuken. Ook een mooie selectie van lokale Belgische bieren en biofruitsappen.
Karthuizerstraat 66, 1000 Brussel.

ComoComo Brussel
© Brussels’ Kitchen

Comocomo: Tapas die op een rolbandje langskomen. Bizar? Toch een succesvol concept bij Comocomo. Wanneer u er een wilt eten, pakt u het van de band. Bij de rekening tellen ze gewoon het aantal bordjes. Superleuk concept!
A. Dansaertstraat 19, 1000 Brussel.

Vrijdag, 17 uur. Mee op café?

Het is vrijdag en u bent klaar met werken. Als u nog geen zin hebt om huiswaarts te keren, heb ik de perfecte oplossing. Iets gaan drinken! Brussel biedt tal van drinkgelegenheden. Van unieke tot stereotiepe, van dure tot goedkope en van speciale tot ordinaire cafés en bars. Mensen in Brussel houden van op een terras te zitten. Stap op een zonnige week-of weekendavond langs de Sint-Gorikshallen en u ziet wat ik bedoel: een stoep gevuld met tafels, stoelen, mensen en geluid.  Bij minder goed weer kunt u natuurlijk onder een luifel, of gewoon gezellig binnen gaan zitten. Om af te sluiten geef ik u een lijst van mijn lievelingscafés.

ViaVia Brussel
© Bruzz

ViaVia: Heel levendig, gezellig café met een overdekt terras om buiten te zitten. Bekleed met vintage meubelstukken en vreemde souvenirs. Het glazen dak geeft een mooie schijn binnen.
Stenenkaai 74, 1000 Brussel.

Café La Mort Subite Brussel
© TripAdvisor

Café La Mort Subite: Een gezellig druk Art Nouveau café, met een historisch beschermd interieur. De barvrouw vertelde me dat Jacques Brel hier vroeger nog kwam drinken. Mort Subite is ook gekend voor zijn unieke bierkeuzes en Franse omeletten.
Warmoesberg 7, 1000 Brussel.

Barbeton Brussel
© Visit Brussels

Barbeton: Een leuke, hippe bar met vooral jong publiek. Gekend voor lekkere en goedkope cocktails. Woensdag en vrijdag worden er gratis tapas geserveerd! Een van mijn favoriete bars in Brussel.
A. Dansaertstraat 114, 1000 Brussel.

Monk Brussel
© eBru

Monk: Altijd druk, luid en vol met locals. Ze hebben een grote selectie aan Belgische bieren, en ook Brusselse bieren. In de gerenoveerde biljartzaal kan je genieten van een goedkope maar super lekkere spaghetti.
Rue Sainte-Catherine 42, Brussel.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top