Amadeus in hartje Brussel

The place for ribs

Amadeus is een Belgische restaurantketen met verschillende vestigingen in Vlaanderen en Brussel. Deze keten werkt met een concept dat velen onder ons weten te appreciëren. Alles draait rond het concept ‘all you can eat’. Amadeus staat al jaren garant voor lekker en goedkoop eten. Zo openden ze hun allereerste vestiging 25 jaar geleden in Gent. Het restaurantketen beschrijft zichzelf het liefst met hun aanlokkelijke slogan “the place for ribs”. Wil jij weten of dit nu ook wel echt zo is? Neem dan zeker de trein richting Brussel om gedurende één avond hiervan te genieten en wordt een overtuigd culinair ribbetjes expert. 

DE LIGGING

Het restaurant bevindt zich in het hartje van Brussel op loopafstand van de Beurs en de Grote Markt. Bovendien is deze ook gemakkelijk bereikbaar vanuit het centraal station.

Adres: Sint-Katelijnestraat 26, 1000 Brussel

HET INTERIEUR

Eenmaal binnen word je ondergedompeld door het overweldigend interieur en de warme sfeer die er rondhangt. Je zal snel opmerken dat je over te weinig ogen beschikt om van alle details volop te kunnen genieten. In elk hoekje van de zaal is er wel iets te zien. De wanden werden op ingenieuze wijze aangekleed met boekenrekken, oude schilderijen en allerlei vintage accessoires. Aan de plafonds werden rode sfeer lampionnen bevestigd die op hun beurt net voor dat tikkeltje meer zorgen. De donkerbruine tafels met bijhorende stoelen en banken werden elk aangekleed met een rood en wit geruit plastic tafelkleed. Ik hoor je al denken, waarom een plastic tafelkleed? Dat komt toch “cheap” over? Wel deze beslissing werd puur en alleen vanuit praktische overweging genomen. Zo een tafelkleed krijg je nu eenmaal gemakkelijk en snel proper. Daarbij kan je je zich wel inbeelden dat ribbetjes eten niet altijd vlekkeloos verloopt. Ribbetjes eet je nu eenmaal met je handen en niet met bestek.

Op elke tafel zie je eveneens een magnum fles huiswijn staan. Hier mag je jezelf mee bedienen. Bij de afrekening komt men meten hoeveel centimeters je uit de fles hebt opgedronken en dit zal vervolgens aangerekend worden.

WAT SCHAFT DE POT?

Het was ongeveer 20:30 op een koude winteravond toen mijn vriendin en ik de zaak binnenstapten. Het viel ons meteen op hoe warm het binnen was. Door het grote temperatuurverschil voelde ik mijn wangen steeds meer gloeien. Je kent het wel, je huid voelt nog steeds koud aan als je deze aanraakt maar toch heb je het warm en voel je die tinteling in je gezicht. Hiernaast viel het ons ook op hoe druk het er was. Aan elke tafel zaten mensen gezellig te eten. Gelukkig had ik ’s morgens na mijn ontbijt een tafeltje gereserveerd. Al maar goed, want aan het onthaal bij de inkom stonden nogal wat mensen te wachten. Een jong koppel voor ons in de rij vroeg of er nog een tafel voor twee vrij was. Enkele seconden later wandelden beiden de zaak weer buiten. De teleurstelling kon je van hun gezicht zo aflezen. Het restaurant was nu eenmaal volgeboekt. Wil jij dus zeker zijn van een plaats? Reserveer dan zeker op tijd!

Eén van de zaalmedewerkers nam ons mee naar onze tafel achterin het restaurant. Het gaf me een gezellige en “cosy” eerste indruk. Gedempte verlichting en een aankleding in warme bordeaux tinten. De donkere houten meubels versterkten dit knus gevoel. Ik merkte ook op dat alle tafels dicht bij elkaar stonden. De ober nodigde ons uit om plaats te nemen. Naast onze tafel zat een koppel gezellig te eten. Ik vroeg me af hoe ik, zonder het diner van onze buren te storen, op mijn plaats zou geraken. Ik had 15 cm bewegingsruimte tussen beide tafels. Misschien herken je het wel. Je kan het vergelijken met het binnenkomen van een overvolle bioscoopzaal. De film is reeds gestart en jouw zitje bevindt zich in het midden van de rij waar allemaal al mensen zitten. Heel voorzichtig probeer je jezelf een weg te banen naar je zitje, zonder onderweg de popcorn van iemand omver te stoten of te struikelen over een paar voeten.

De ober overhandigde ons de menukaart. Maar we wisten reeds wat we wilden bestellen. De ribbetjes à volonté natuurlijk! En dit voor slechts €17,95. Niet veel later werden deze keurig voor ons neergezet. Wat zag het er heerlijk uit! Zonder nog maar te spreken over die aardappel met kruidenboter in een aluminiumjasje. Zalig! Allicht een familierecept. Moeilijk te achterhalen met welke ingrediënten deze kruidenboter gemaakt wordt. Maar ooooh, gewoonweg om je vingers af te likken.

DE REKENING

Met ieder twee glaasjes rode huiswijn erbij betaalden we slechts €22 per persoon. Als student is dit een dikke meevaller. En neem het van mij aan, zoals het ook op hun kasticket staat: dit is “the place for ribs”!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top