Delirium Café: Het wereldrecord meeste bieren verbroken

Bron: Delirium café

Delirium Café is een kroeg gevestigd in de Belgische hoofdstad Brussel in de Getrouwheidsgang 4a. Het café staat bekend om zijn groot assortiment aan bieren en het is vernoemd naar het Belgische bier Delirium Tremens. Heel het interieur staat in teken van de bieren, aan de muren hangen posters met bierreclames.

Iets gaan drinken in het Delirium Café? Zeker en vast een aanrader. Het café is er in de loop van de jaren in geslaagd om zijn naam in verschillende toeristische gidsen te laten vermelden, in 2004 kwam het Delirium Café met het grootste aanbod van commerciële bieren in het Guinness Book of Records te staan. Het interieur is overzichtelijk en mooi ingericht met ouderwetse biervaten, tafels en stoelen. Op het plafond vind je oude dienbladen met biermerken op en aan de muren hangen er reclameborden van Belgische bieren. Het concept is uniek, je kan je verwachten aan een ware oase van de beste Belgische bieren, met meer dan 3000 soorten bier en een kaart van 189 pagina’s is dit zeker en vast de moeite waard om eens te bezoeken. Je kan kiezen uit trappisten, sterke witte en bruine bieren uit België of vanuit een ander land. Voor de echte bierfanaten zijn er bieren met smaken zoals chocolade, walnoot coco, alsook banaan. Er zijn bepaalde bieren die een andere kleur hebben of geflambeerd worden. Voor de niet bierliefhebbers zijn er verschillende alternatieven zoals whisky, wodka of een niet alcoholisch drankje.

Het personeel is zeer vriendelijk en zij staan ten alle tijden te wachten om je verder te helpen, als je moeite hebt met een keuze te maken zullen zij eerst naar u luisteren voor zij verschillende keuzes voorstellen. De Delirium Tremens is een klassieker die je zeker en vast moet proeven, het is een blond biertje met een hoog alcoholpercentage (8,5%) en het is ten slotte ook het huismerk. Het werd in 1998 op de World Beer Championship in Chicago tot het beste bier ter wereld verkozen. Het café is een toeristische trekpleister waardoor de wachttijden wel wat kunnen oplopen, je kunt best zelf je consumptie gaan bestellen aan de bar. Je vindt er overwegend luidruchtige toeristen en studenten, het is dus niet de ideale plaats om rustig een biertje te drinken of om te relaxen. Dit zorgt voor een leuke sfeer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. De hele zaak ruikt naar bier wat je in de stemming brengt om meteen het bier te proeven. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top