Where?

In Paleis 12 op de Avenue de Miramar te Brussel

Who?

De 2 grootste technotempels in België, Fuse uit Brussel en Kompass Klub uit Gent slagen de handen in elkaar om de ultieme, massieve rave te organiseren in Paleis 12.

What?

Een evenement genaamd ‘Rave Rebels’ dat 14 uur lang duurt, dit is de grootste indoor rave van België met zo’n vijftienduizend bezoekers. Je kan dus wel zeggen dat Paleis 12 letterlijk aan het trillen was door al die dansende mensen

When?

Het evenement dat ik review vond plaats op 12 oktober 2019, de volgende editie zou doorgaan op 11 april 2020 maar is door het Covid-19 virus verplaatst naar een tot nu toe onbekende datum. Hopelijk volg er snel meer informatie.

Why?

De missie van Kompass Klub en Fuse is om een plaats te creëren waar gelijkgezinde mensen, los van hun verschillen, de nacht kunnen wegdansen in de zoektocht naar een betere wereld in Paleis 12. Hierbij geef ik even de definitie van de woorden ‘Rave’: a lively party involving dancing and drinking en ‘Rebels’  a person who wants to create a better world, and shows this by behaving differently from most people in society.

Review!

Toen ik voor het eerst vernam dat 2 van mijn favoriete clubs samen een gigantisch evenement organiseerden was ik heel sceptisch. Ik dacht in mezelf: Een giga rave in paleis 12? Dat kan niet goed zijn. Die gigantische evenementen zijn meestal te groot, daar kan je geen intieme, zweverige sfeer creëren zoals dat wel lukt in de clubs zelf. Toch kocht ik een ticket omdat er ergens een kriebel was die mij zei dat ik het toch een kans moest geven en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.

Ik kan niets anders zeggen als hoedje af voor beide organisators. Het evenement verliep enorm vlot, de lichtproductie en geluidsinstallatie waren top notch, de artiesten deden hun uiterste best en de sfeer was optimaal. Je hoort de bassen  al trillen als je staat aan te schuiven in de rij om het evenement binnen te gaan en elke stap die je zet begint de adrenaline in je op te stapelen. Eens je de zaal inloopt werd je verrast door een gigantisch ledscherm waar heel de avond visuals te zien waren, een lichtshow waarbij alle lampen constant door heel de zaal bewegen en een gigantische kubus gemaakt uit ledschermen die de hele avond door de zaal zweefde. Dit alles gemixt met intense, dreunende technoplaten zorgde voor een waanzinnige atmosfeer waar we 14 uur lang konden feesten en dansen.

Tips and tricks

Van 20 uur ’s avonds tot 10 in de ochtend feesten is erg lang en daarom geef ik wat tips mee om de avond door te komen. Eerst en vooral, kleed je niet te warm aan want binnen de zaal is het enorm heet door al die duizenden dansende mensen en al de verlichting. Ook zou ik opzoeken wanneer jou favoriete dj’s hun platen komen draaien zodat je weet wanneer je niet ergens aan de kant moet zitten om even uit te rusten. En als derde, drink vooral heel veel water en rust af en toe is uit. Anders gaan je benen en voeten het de volgende dag erg beklagen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top