De hoofdstad van Europa zit vol verrassingen. Een toeristisch centrum omringd met vele mooie diverse districten. Elk district heeft zo zijn eigen charmes. Het ene is gericht op mode en luxe winkels, het andere op leuke hippe koffiebars en in sommige districten vind je op elke hoek van de straat een museum. Voor ieder wat wils. Maar het meest staat Brussel bekend om zijn old Heritage en de vele musea. Modeliefhebbers zullen Brussel niet vaak kiezen als hun favoriete bestemming, wat enorm jammer is want Brussel heeft op vlak van mode veel meer te bieden dan de mensen weten of beseffen. 

Natuurlijk is de stad Brussel niet zo gedetailleerd op vlak van mode zoals de steden Parijs en Milaan. Je moet effectief nog goed zoeken naar de juiste designwinkels, maar ze zijn er wel! Aangezien het een hele zoektocht kan worden waarin je een paar keer kan in verloren lopen, is het volgen van een gids een gouden tip. De winkels in Brussel openen algemeen om 10 uur ‘s ochtends. Het is daarom ideaal om je dag iets vroeger te starten om rustig wakker te worden voor je aan een goed gevulde, toffe dag begint.

9.00

De ideale start van een dag in Brussel kan nergens anders zijn dan in Chicago café. Chicago is gelegen in de hippe buurt, Dansaert.  Pannenkoeken, eieren, fruitsalade, vers fruitsap, Chai latte en je dagelijkse krant is de perfecte combinatie om de dag in te zetten. De bediening is persoonlijk en super lief, het decor hip en trendy en de taartjes van hun eigen bakkerij zijn verrukkelijk en zeker de moeite waard om te nemen, zelfs wanneer je hongergevoel al helemaal verdwenen is. 

source: instagram café chicago

10.00

Met een gevulde maag is etalage kijken en shoppen eens zo leuk. We blijven voorlopig in het Danseartdistrict en gaan een aantal winkels bezoeken in de buurt van Chicago. De eerste winkel is Stijl. Deze winkel is er zowel voor mannen als vrouwen. De allereerste winkel is geopend in 1984 door Sonja Noël. Ondertussen is deze winkel de droomwereld voor de fashionwereld. Je vindt hier een groot aantal merken van bekende modeontwerpers zoals Veronique Branquinho, Sofie D’Hoore en Dries Van Noten. De winkel krijgt dagelijks bezoekers van over heel de wereld. Stijl is de ideale winkel om meteen in de juiste vibe te komen. 

source: facebook Stijl

Hatshoe de schoenen winkel met de perfecte etalage. Het is onmogelijk om hier voorbij te wandelen zonder even een pitstop te maken. De winkel is ordelijk en aantrekkelijk, hij heeft een ruim aanbod van de meest modebewuste schoenen. Hatshoe biedt keuze voor heel het gezin: mannen, vrouwen en kinderen. Je wandelt nooit met lege handen terug naar buiten. Doordat de winkel niet al te groot is, hebben ze er ook bewust voor gekozen om het aanbod net iets beperkter te maken. Zo blijft de winkel steeds overzichtelijk. Ben je geen fan van drukte en chaos, dan is dit de ideale schoenenwinkel voor jou!

De laatste stop voor we een lunchbreak nemen is Hunting & collecting. De winkel is meer dan 300 vierkante meter groot en beschikt over veel verschillende spullen zoals: kleding, schoenen, accessoires, boeken en andere originele objecten. Zowel voor mannen als vrouwen is de collectie van modeontwerpers heel groot. Ook beschikken ze nog over wat  goedkopere merken zoals Topshop.

source: blog.thehotel-brussel.be

Ze organiseren ook vele evenementen die voor elke generatie en geslacht geschikt zijn. Twijfel je over een kleding stuk en heb je toch gekozen om het uiteindelijk niet mee te nemen maar heb je achteraf toch spijt? Geen probleem, Hunting & Collecting heeft een enorm up-to-date webshop waar je steeds op kan shoppen vanuit je luie zetel. Het beschikt over alle moderne tools die je je maar kan inbeelden.

12.00

12 uur, dit wil zeggen: lunchtijd. Brussel bruist van de unieke lunchplaatsen. Ik kan je nu al  afraden om te gaan lunchen in het district rond de Grote Markt. Hier zijn ze vooral gericht op de toeristen en gaan de prijzen makkelijk een klasse hoger zijn dan een aantal kilometers verderop. De lunchplaatsen die hier beschreven zullen worden zijn gegarandeerd lekker, gezellig en ze hebben een goede prijskwalitiet. 

Café de Markten op de Oude Graanmarkt, gelegen in de hippe buurt van Sainte Catherine, is de ideale plek om even volledig tot rust te komen. Ze beschikken over een comfortabelel zithoek en een aantal gezellig kleine tafeltjes. Ook hebben ze een studie- of lees hoek waar je kan plaatsnemen met je computer en terwijl je een koffie drinkt kan werken. 

Heb je net een dag uitgekozen wanneer de zon schijnt dan is het aangeraden om buiten op hun terras plaats te nemen. Neem rustig een kijkje in hun kaart, ze hebben een ruim aanbod met veel diverse gerechten. Kies je favoriete aperitief en dan voor de volle honderd procent genieten. 

source: visit.brussels

SPAGO, een chique betaalbare Italiaans restaurant gelegen vlak aan de beurs is de tweede mogelijkheid. Het valt niet te vergelijken met Café de Markten. Ze verschillen op vele vlakken zoals het interieur en de inhoud van de kaart. Hou je van pasta en kan je er niet genoeg van krijgen dan is dit de ideale plek om te lunchen. Want hun kaart bestaat (bijna) enkel uit overheerlijke italiaanse pizza’s en pasta’s. Ook hebben ze een klein aanbod van diverse gerechten zoals gebakken zalm en verse salades. Wanneer je binnenwandelt word je meteen overrompeld door vele glimlachen en een hartelijk onthaal. Je wordt begeleid naar je tafel, de suggesties van de dag worden meegedeeld en nadien krijg je alle tijd die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. Het personeel is fris, jong, aangenaam en niet opdringerig, precies hoe het hoort te zijn. Het interieur is strak, modern maar toch gezellig. De lichtjes en de open pizza keuken zorgt voor een huiselijke sfeer waar je heel de dag in wilt vertroeven. 

Deze twee plaatsen zijn super divers en verschillend. Je moet zelf nog de keuze maken in welk van de twee jouw maag gaat gevuld worden. Maar één ding is zeker, je zal bij geen van beide teleurgesteld de deur uit wandelen. 

13.30

In de namiddag gaan we het over een hele andere boeg gooien. In plaats van winkels starten we met een bezoek aan een museum. Het Mode en Kant museum brengt ons weer helemaal terug naar de vroegere mode. Leer via een ludieke manier hoe de mode is geëvolueerd naar hoe nu is. Het museum is groot en leuk voor jong en oud. Er is geen betere manier om je volledig te verdiepen in de historie van de mode als bij een bezoek aan het Mode en Kant museum. Je kan hier zonder enig probleem een uurtje rond wandelen. 

source: visit.brussels

15.00

Maison Saké, gelegen in de Vervestraat in het centrum van Brussel, is opgericht door twee jonge vrouwen. Maison Saké is een klein boetiekje waar je zowel kleding als accessoires kan vinden. De accessoires zijn bijna allemaal eigen creaties, zo ben je dus zeker dat je met een originele aankoop de deur uitwandelt. De keuze is zo ruim dat je in de winkel wel een (aantal) uur kan rondsnuffelen. Als je de winkel van buitenaf bekijkt geeft het een vintage-achtige indruk. Dit komt door de houten omkadering van de ramen en de vele planten aan de etalage. Deze indruk willen ze ook naar binnen doortrekken door vintage kledingpoppen, marmeren tafels en oude houten tafels te gebruiken. De ruimte is goed gevuld. Toch is de winkel nog steeds overzichtelijk. Bij Maison Saké is het altijd een fijne shopervaring en is het niet extra leuk om met je aankoop twee ondernemende vrouwen te steunen? 

source: foursquare.com

16.30

Wandelen en winkelen in Brussel is vaak heel vermoeiend maar het is en blijft nog steeds een ontspanning. Daarom is het zeker aangeraden om op tijd even rust te nemen. Als de klok 16.30 aantikt is het tijd om een lekker restaurant te gaan opzoeken. Om te beginnen met een fris aperitief en nadien lekker dineren is Bia Mara de ideale plaats. Bia Mara is gespecialiseerd in hun Fish & Chips. Dit gerecht is vooral bekend in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is een hip en modern tentje.

source: smarksthespot.com

Bia Mara betekend ‘seafood’ in de Ierse taal. Het is dan ook ontstaan in de straten van Dublin. Het welbekende Fish & Chips hebben ze zelf niet bedacht, maar ze hebben er wel voor gekozen om er een andere draai aan te geven. Bia Mara toont aan dat je de overheerlijke Fish & Chips ook met andere vis kan bereiden in plaats van één bepaalde vissoort. Zo zorgen ze ervoor dat er minder schade wordt toegebracht aan één bepaalde soort vis. Ze hebben een ruime keuze aan verschillende soorten drankjes en eten, de bediening is vriendelijk en het is centraal gelegen. De ideale dinerplace!

20.00

Om te overnachten denk je best heel praktisch na. Je wandelt niet graag met zware tassen door de stad en na een aantal winkels en musea zullen de voeten het wel voelen. Daarom is de ideale overnachtingsplaats het Marriot hotel, gelegen aan de Beurs van Brussel. Marriot behoort tot de duurdere klasse hotels maar biedt dan ook alle service aan die je je maar kan wensen. Je moet je nooit ver te voet verplaatsen waardoor je heel veel tijd bespaart. Het hotel ligt ook vlak aan de metrohalte ‘de beurs’, wat ideaal is moest je toch een grotere afstand afleggen. Na zo’n lange en gevulde dag is het nu tijd om in de hemelse bedden van Marriot te kruipen. Boeken bij Marriot kan online via hun officiële website. 

Ik hoop dat er via deze weg is bewezen dat ook Brussel veel te bieden heeft op vlak van mode. Er is natuurlijk veel meer te vinden in de stad dan het kleine aantal dat hier is neer geschreven. Ga vooral op avontuur en ontdek, want Brussel heeft zoveel moois te bieden. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top