Er zijn immens veel musea te vinden in ons land. De keuze is zo groot dat je vaak niet weet waar je moet beginnen. Wel, begin in Brussel. In onze hoofdstad zijn er vele leuke en interessante musea. Hier de top vier die je absoluut niet mag missen.

Museum van Schone Kunsten

Vaak is dit museum bekender onder de naam “Museum of Fine Arts”. Het is een museum dat je in de grootste steden over de hele wereld kan terugvinden. Ook al heeft het in elke stad dezelfde naam, je vindt in elk museum andere unieke exemplaren. De kunstwerken zijn vaak honderden jaren oud. Het behoort dus zeker niet tot de moderne musea. Ondanks dat moderne musea steeds populairder worden is het Museum van Schone Kunsten toch eentje dat we niet mogen vergeten. Het beschikt over een aantal pronkstukken van de allerbekendste kunstenaars zoals Jan Bruegel, Pieter Bruegel en Pieter Paul Rubens.  Het zijn niet alleen de kunstwerken die in het oog springen, het interieur en de bouwstijl van het gebouw trekken ook enorm de aandacht. De kunst is op een simpele manier tentoongesteld waardoor het een gevoel van rust geeft. Wandel door het museum zonder een doel, laat het op je afkomen en geniet van alles rondom jou. 

source: brusselsmuseum.be

Horta museum

Het Horta museum mag niet ontbreken op onze must-see -lijst. Het is speciaal en indrukwekkend. Dit museum valt niet te vergelijken met eender welk museum in Brussel. Victor Horta, de kunstenaar waar het hier allemaal over gaat, bouwde in 1898 dit prachtige huis en ja hoor, het huis is, zoals je waarschijnlijk al zag aankomen , het museum. Er is geen betere manier om kennis te maken met de bouwstijl van Victor Horta dan zijn eigen ouderlijke huis te bezoeken. Je kan het huis bezoeken aan de hand van een gidstour die je alle verhalen vertelt over elke verschillende kamer en ruimte. Het zal een ervaring zijn die je niet vaak meemaakt

source: wikipedia

Musical instruments museum

Het Musical Instruments is, zoals de naam al verklapt, een museum gevuld met alles wat te maken heeft met muziekinstrumenten. Je wotdt meegenomen doorheen de geschiedenis van de muziekinstrumenten van over heel de wereld. Je moet niet onmiddellijk een muziekliefhebber zijn of in de ban zijn van muziekinstrumenten want het museum is geschikt voor iedereen.  Het is gelegen aan de Kunstberg, dicht aan het Museum van Schone Kunsten. Het is een opvallend gebouw met een merkwaardige voorgevel met veel ramen en een sierlijke afwerking. Op de bovenste verdieping heb je ook de mogelijkheid om iets te eten en te genieten van het uitzicht over de Kunstberg. 

Afbeeldingsresultaat voor musical instruments museum brussels

source: brusselshotspot.com

MIMA

Dit museum is gelegen op de grens van Molenbeek en Brussel. Het is een iets wat jonger en moderner museum. Het gaat ook helemaal anders te werk dan de museums die hier boven werden besproken. MIMA heeft niet één bepaalde collectie maar wisselt om een x aantal maanden van tentoonstelling. Wat ook heel speciaal is aan MIMA is dat ze hun museum steeds vullen met werken van kunstenaars die nog niet de aandacht hebben gekregen dat ze verdienden. De tentoonstelling die er momenteel plaatsvindt heeft de naam ZOO gekregen. Het is een samenvoeging van verschillende kunstwerken van kunstenaars over heel de wereld. ZOO word omschreven als de nieuwe POP en humor kunst. Het zeker de moeite waard om te bezoeken want je krijgt er sowieso een verfrissende en nieuwe indruk van de hedendaagse kunst. 

tentoonstelling Zoo in het Mima

source: HLN

Elk museum heeft zijn charmes. Ze zijn zo verschillend dat je er zelfs meerdere op één dag kan bezoeken zonder het beu te worden. Neem vooral je tijd, bezoek ze rustig en geniet. Ze zijn het allemaal waart!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top