Ben je op zoek naar een activiteit voor jouw volgend vriendenuitje? Zoek niet meer! Brussel is de geschikte bestemming. De hoofdstad van België en EU beschikt over een geslaagde mix aan ontspannende, competitieve en unieke activiteiten. Vraag je je af welke je zeker niet mag missen? Hieronder ontdek je de top 4!

1. Crosly Bowling

“Crosly Bowling” ligt 500 meter verwijderd van het 50-jarige spoorwegstation “Brussel-Centraal”. Zijn jouw vrienden absolute bowlingfans? Met 25 bowlingbanen verspreid over 3 verdiepingen zit je hier op het juiste adres! Maak je keuze uit een “Klassieke” of “Disco” sfeer. Plaats je duim, middelvinger en ringvinger in de zware roodkleurige urethaan bowlingbal en maak je gereed voor een competitieve bowlingpartij. Wil je het plezier voortzetten? Strijd 15 minuten in een donker labyrint verlicht met fluorescerende stickers tegen je vrienden tijdens een intense Q-Zar lasergame partij. Wil je iets nieuws proberen? Maak een virtuele reis met VR Plus waarbij je tegen dinosaurussen strijdt of zombies vermoordt. Wil je activiteiten combineren? Geen probleem! “Crosly Bowling” biedt verschillende goedkope formules aan waaruit je kunt kiezen. Je vindt hier ook een ondergrondse speelhal. Ik raad je aan een drankje of hapje te nemen op het “rooftop” waarbij je een 360° panoramisch uitzicht over Brussel krijgt.

Praktische informatie

© Crosly Bowling Brussels Galerij/ © Alyzée Berger

2. BOA Karaoke Room

“BOA Karaoke Room” ligt op 10 minuten wandeltijd van het spoorwegstation “Brussel-Centraal”. Wil je een nieuwe activiteit ontdekken? Verbergt de volgende Céline Dion of Shawn Mendes zich in jou? BOA is hiervoor de juiste plaats! Het karaoké-room, geïnspireerd van de Aziatische karaoké, is een uniek concept in België sinds 2018. Het principe? Je huurt één van de zes hightech karaoké-rooms die zes tot twintig personen verwelkomen en zingt twee uur terwijl je verscheidene zelfgemaakte cocktails proeft. Maak je keuze uit een playlist van 28.000 liedjes! Zing “I will always love you’” in de kleine intieme “Ananas-room” of “Hakuna Matata” in de hartverwarmende familiale “Birds-room”. Reis naar de “Golden Twenties” met het cabaret sfeer van de “Gatsby-room” of naar de “Discojaren” met de glinsterende discobal van de “Disco-room”. Ik raad je aan “Macarena” in de kleurrijke feestelijke “Perroquet-room” te zingen of de recente hit “Blinding Lights” in de wild trendy “Jungle-room”.

Praktische informatie

3. WoodCutter

“WoodCutter” ligt op 7 minuten wandeltijd van de historische “Grote Markt”. Wil je een unieke activiteit beleven? Verbergt zich een Viking in jou? Wil je aan de werk- of studiestress ontsnappen? WoodCutter, de eerste Belgische bijlwerpbar, is hiervoor de juiste plaats! Het principe? Je reserveert één van de tien lanen waarbij je jouw puntscherpe bijl werpt in het midden van jouw geprivatiseerde houten doelwit, met als doel de meeste punten te behalen, terwijl je verschillende ambachtelijke bieren proeft. Is bijlwerpen moeilijk? Neen! Je krijgt professionele bijstand van een ervaren bijlmeester. Is bijlwerpen gevaarlijk? Neen! Je krijgt verscheidene veiligheidsmaatregelen en toegewijde raadgevingen van WoodCutters instructeurs. Houden jouw vrienden van adrenaline en competitie? Dan raad ik je aan om met jouw vrienden aan het bijltoernooi te participeren waarbij je wedijvert om unieke cadeaus en kans maakt om de titelhouder van “bijlkampioen”. Deze vinden wekelijks op zondag tussen 16.30 en 19.00 uur plaats.

Praktische informatie

4. Enygma Escape Room Brussels

“Enygma Escape Room Brussels” ligt slechts op twee minuten wandeltijd van het spoorwegstation “Brussel-Centraal”. Zijn jouw vrienden mysterie- en geheimenfans? Enygma, het uitgestrektste Belgische escape room, is hiervoor de juiste plaats! Het principe? Je reserveert één van de vijf mogelijke escape room scenario’s waarbij je elk hoekje ervan aandachtig inspecteert zoekend naar mysterieuze verstopte objecten terwijl je onder druk lastige cryptogrammen en vraagstukken ontcijfert. Word de tijdelijke assistent van de wereldbekende detective “Sherlock Holmes” om het gruwelijke plan van zijn aartsvijand “professor Moriarty” te beëindigen. Maak een 80 dagen lange wereldreis met de slimme Engelse avonturier “Phileas Fogg”. Verdiep je in de gevaarlijke Amazone-jungle zoekend naar de ouderwetse verdwenen Maya tempel. Infiltreer als spion de befaamde “Nautilus-onderzeeër” en versla de gruwelijke verborgen organisatie. Treed als tijdelijke tovenaar de wereldbekende “School of Wizardry” binnen en ontdek het gevaar dat de school bedreigt. De uitdaging? Enkel 60 minuten om je te bevrijden!

Praktische informatie
  • Adress: Albertinaplein 3 – 1000 Brussel
  • Telefoonnummer: + 32(0)2 512 96 37
  • E-mail: info@enygma.be
  • Prijs: vanaf 20 euro per persoon
  • Openingsdagen: maandag tot zondag
  • Openingsuren: 10.00 uur tot 23.00 uur
  • Website: https://www.enygma.be/nl/Index

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top