Brussel, de stad met oneindig veel mogelijkheden

  1. Eat
Bron: thefork

Bent u op zoek naar een goed authentiek Italiaans restaurant? Dan is Winehouse Osteria in het centrum van Brussel de ideale plaats. In dit restaurant vindt u een uitgebreide wijn en menukaart met gerechten die bestaan uit ambachtelijke kwaliteitsproducten de starters vind je verschillende soorten kazen, ham of bruschetta’s. Voor een hoofdgerecht kan je kiezen tussen verschillende soorten pasta’s of gerechten met vlees. De desserts bestaan uit tiramisu, taart, chocolade mousse en pannacotta. De uitbaters hebben ook elke ruimte van hun pand optimaal gebruikt. Het interieur is authentiek en in combinatie met een vriendelijke bediening is dit een zeer populaire plek voor een culinaire maaltijd. Je krijgt hier traditionele gerechten op een moderne manier gepresenteerd. Het is de eerste maal dat ik in België het gevoel krijg op een Italiaans restaurant ook echt in Italië te zitten. 

Groot eiland 42, 1000 Brussel 

Openingsuren:  Ma – Vr 12:00 – 14:30, 18:30 – 22:30 Zat – Zon 12:00 – 22:30 

2. Drink

Bron: Life is beautiful

In Brussel heb je een aantal goede locaties om een lekkere cocktail te drinken. Een naam om zeker te bezoeken is cocktailbar Life is Beautiful. Life is Beautiful heeft een rustgevend en huishoudelijk interieur met zeer diverse kleuren, er bevinden zich ook een aantal planten. Je kan de eigenaars de cocktails zien maken wat je nog meer zin geeft om deze overheerlijke cocktail te proeven. Ze bieden ook een aantal evenementen aan zoals de peruvian pisco tasting. De uitbaters zijn zeer gastvrije mensen, ze ontvangen elke klant alsof het de eerste is die in hun zaak een consumptie koopt waardoor je meteen een warm gevoel krijgt. Het zijn zeker en vast niet de goedkoopste cocktails maar wel de lekkerste. De Bloody Hell blijft hier mijn favoriete cocktail, het is een cocktail op basis van whisky met limoen. 

Antoine Dansaertstraat 161, 1000 Brussel

Openingsuren:

Ma – Di gesloten Woe – Do 17:30 – 00:00 Vr – Zat 17:30 – 01:00 Zon 17:30 – 00:00

3. Wander

Bron: Atomium.be

In Brussel is er veel keuze voor kunstfanaten, het Atomium is een internationale trekpleister sinds de Wereldtentoonstelling (Expo 58). Je kan vijf van de negen bollen bezoeken waaronder er in één een vaste tentoonstelling over Expo 58 plaatsvindt, in de andere bollen vind je tijdelijke tentoonstellingen. Het Brussels Design Museum ligt aan het Atomium, het is een museum gewijd aan een collectie plastic kunst. De collectie werd gemaakt door Philippe Decelle maar het is ondertussen verkocht aan een vzw. Je vindt er een tentoonstelling met allerlei plastic designobjecten. In de eerste museumzaal krijg je een perfect beeld over de uitvinding van de 20ste eeuw, er zijn talloze ronde zetels, stoelen en krukjes die uit plastic gemaakt zijn. 

Atomiumsquare, 1020 Brussel 

Openingsuren:

Ma – Zon 10:00 – 18:00

4. Nightlife

Bron: visit.brussels

C12 is onder de jongeren een populaire plaats, het is een nieuwe club met verschillende projectruimtes. Het is gelegen onder het centraal station, er bestaat geen centralere locatie. De eigenaars die deze plek runnen zijn geen onbekende voor de Belgische feestscene, voor het concept C12 organiseerden de eigenaars The Deep In House wat ook een groot succes kende. Ze zorgen voor een goede sfeer waar de mensen en de samenhorigheid op de eerste plaats komen te staan. Er zijn naast de house- en technofeesten ook verschillende concerten en tentoonstellingen. Het is een plaats waar kunst en muziek bij elkaar komen. C12 is een plaats waar jongeren bij elkaar komen en waar er plaats is voor alternatieve cultuur en creativiteit. 

Grasmarkt Straat, 1020 Brussel 

5. Shop

Bron: Inno.be

In Brussel heb je talloze mogelijkheden om te winkelen. De Nieuwstraat is een van de meest geliefde winkelstraten van Brussel, hier is een verscheidenheid aan winkels te vinden. De bekendste winkels zijn natuurlijk JD Sports en INNO. Dichtbij de Nieuwstraat bevindt zich het shopping center City 2. Alles is te vinden in de Nieuwstraat, van schoenen en kledij tot elektronische toestellen. Als je zin hebt om iets te eten dan kan je terecht bij zaken die verschillende snacks verkopen zoals wafels of ijsjes.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top