Ancienne Belgique, de ecologisch verantwoorde concertzaal

And now everybody smiles in the setting sun
And smiles with contentment when the day is done
Hand in hand
With the one you love
Feeling blessed by the magic of the moon above
And we sing
Sha la la la la
We’re just living in this beautiful world
Sha la la la la
We’re just living in this beautiful world

Xavier Rudd

Mijn eerste concert in de AB: Xavier Rudd. Heel het concert door kippenvel! Het gebruik van de akoestische gitaar, het aparte blaasinstrument dat ik maar niet weet te benoemen en vooral het intiem en echt contact met het publiek waren top, top, top! Vanaf toen wist ik het: dit is mijn favoriete concertzaal.

Van dancing tot concertzaal

Ancienne Belgique is een concertzaal gelegen in het hartje van Brussel op de Anspachlaan. Vroeger was de plaats een dancing. Het succes kon niet op en door de jaren heen heeft het zich geprofileerd als ware concertzaal!

De AB brengt muziek van nu, door mensen van vandaag, over de wereld waarin we leven.

AB Ancienne Belgique

Het AB team bestaat uit verschillende directeurs. Zelf kom je normaal gezien vooral in contact met enthousiaste en dynamische studenten die ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring hebt en jouw pintje tijdens het concert perfect is getapt!

AB staat ook gekend voor haar acties voor goede doelen en het eco-dynamisch ondernemen. Het hele jaar door zet de AB zich in voor bekende maar ook minder bekende initiatieven. Zo zamelden ze in 2016 €121.872 in voor Kom Op Tegen Kanker.

Bij alles wat ze doen staat duurzaamheid centraal. Hun doel is om hun ecologische voetafdruk om de 2 jaar met 5% te kunnen verlagen. 70% van het eten in de AB Resto is inmiddels vegetarisch en rood vlees is volledig verbannen. In de keuken werken ze uitsluitend met seizoensgebonden en biologische producten. In de zaal worden enkel nog herbruikbare bekers geserveerd. Ze gaan zelfs zo ver dat er op het dak bijenkorven zijn geïnstalleerd. De AB is uiteraard ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Een hart voor muziek én voor onze planeet

AB Ancienne Belgique

Naast de concertzalen (de grote zaal, de club en de foyer) en het restaurant is het ook mogelijk om overdag en ’s avonds een gezellige babbel te slaan met een lekker drankje in het AB Café. Je bent als bedrijf ook in staat om een zaal af te huren en er een feest met eten te geven! Het personeel zal zeker en vast content zijn!

Sinds oktober kan ik met trots zeggen dat ik zelf ook deel uitmaak van het AB team. Je kan mij tegenkomen in het restaurant of aan de bar van de grote zaal!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top