6 evenementen in Brussel om toe te voegen aan jouw bucketlist

Iedereen weet het, onze hoofdstad bruist! We bevinden ons in een mengelmoes van gigantisch veel culturen, die elk hun eigen gewoontes en taal hebben. Wanneer je over straat loopt heb je meteen het gevoel dat je je in een multiculturele omgeving bevindt want: je hoort nog maar zelden Nederlands. Brussel is een stad vol gezellige pleintjes, cafeetjes en restaurantjes. Maar last but not least: natuurlijk zijn er in Brussel ook zalige evenementen en festivals! In deze blog gaat het over échte evenementen die Brussel typeren, puur Belgisch dus. Laat je onderdompelen door muziek, workshops, een openluchtcinema,… laat maar komen! Laat je gaan! Kom buiten!

Het Irisfeest

visit.brussels

Elk jaar begin mei, viert Brussels het Irisfeest. Tijdens dit feest vieren we het feest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tijdens dit tweedaagse festival staan gratis concerten, straatanimatie en allerlei activiteiten voor jong en oud centraal! Tijdens dit feest wordt er ook een Foodtruck Festival georganiseerd. Elk jaar staan er bepaalde thema’s centraal. In 2018 waren dit Jacques Brel, Europa en de 29ste verjaardag van de Europese Unie. Dit jaar, op 8 mei 2019, viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het jongste gewest van ons Belgenlandje, haar 30ste verjaardag! Dit vraagt natuurlijk om een extra grote editie van het Irisfeest.

Dit jaar wordt het gevierd op zaterdag 4 en zondag 5 mei op verschillende plaatsen in Brussel zoals aan het Warandepark en het Atomium.

Waar? Rond het Paleizenplein en het Warandepark
Wanneer? Zaterdag 4 en zondag 5 mei
Wat? Het feest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Wie? De Stad Brussel
Sociale media
Facebook https://www.facebook.com/fetedelirisIrisfeest/
E-mail info@irisfestival.brussels

Couleur Café

Benjamin Struelens

Het laatste weekend van juni, is er elk jaar hét urban music festival van België: Couleur Café! Op dit festival mag je je verwachten aan reggae, dance, hiphop, dub,… Er komen zowel lokale als internationale toppers optreden. Het festival vindt plaats in het Ossegempark, vlakbij het Atomium. Naast de 4 podia, is er op dit festival ook plaats voor cocktailbars, workshops, kunsttentoonstellingen en de ‘GoedEtenStraten’ waar de festivalgangers hun maag kunnen vullen én kunnen kiezen uit tientallen soorten keukens. Overnachten wordt gedaan met de tent op Camping Zen, El Pueblo of Peace & Lodge waar zo’n 4500 festivalgangers terecht kunnen! Elke camping is uitgerust met propere toiletten en warme douches (die ook gratis zijn!). Ook voor kinderen is er plaats op dit festival, er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de jongsten onder ons. Al enkele namen die dit jaar zullen verschijnen op het podium van Couleur Café zijn Goran Bregovic, Proteje, Tamino en Xavier Rudd. Laat dat aftellen maar beginnen!

Waar? Ossegempark
Wanneer? 28, 29 en 30 juni 2019
Wat? Urban music Festival
Waarom? Plezier!
Wie? Couleur Café
Sociale media
Facebook https://www.facebook.com/CouleurCafeFestival
Instagram https://www.instagram.com/couleurcafefestival/
YouTubehttps://www.youtube.com/user/CouleurCafeOfficial/
Deezer https://www.deezer.com/nl/profile/442181381

BXL BeerFest

David Taquin

Hét streekproduct bij uitstek in België is natuurlijk onze bieren. De laatste jaren zijn er steeds meer landen die ook beginnen met het brouwen van bier. Het doel van dit evenement is om Brussel weer op de kaart te zetten als dé bierstad! ‘Brussel aan de top!’ www.bxlbeerfest.com


‘(H)eerlijk bier, rechtstreeks van brouwer naar liefhebber maar ook meer…’

BXL Beerfest

Naast de Belgische topbieren biedt dit festival in totaal 60 brouwerijen uit een tiental verschillende landen aan. In totaal zijn er zo’n 350 bieren die je kan proeven. Het festival trekt uiteraard niet alleen binnenlandse toeristen aan. De bieren zijn afkomstig van onafhankelijke brouwerijen die elk kwalitatieve en artisanale bieren brouwen. Op dit bierfestijn is er geen plaats voor industrieel bier! Naast de bieren is er natuurlijk ook een groot aanbod aan lekker eten om ‘een fondke’ te leggen!

Waar? Tour & Taxis ‐ Havenlaan 86C ‐ 1000 Brussel
Wanneer? Zaterdag 24 en zondag 25 augustus
Wat? Evenement om verschillende bieren te ontdekken
Waarom? Om de kennis van bieren bij de mensen te vergroten
Wie? Meet my Beers!
Sociale media
E-mail info@bxlbeerfest.com 
Facebook https://www.facebook.com/bxlbeerfest/

Brussels Bad – Bruxelles Les Bains

canal.brussels

De vogels fluiten, onze huid is bruiner, ons haar is lichter. Jaja! Het is zomer! Van 6 juli tot 12 augustus hoef je de stad niet uit om aan het strand te liggen want dan wordt het kanaal omgetoverd tot een ware badplaats! Kom genieten van een lekkere cocktail aan het strand terwijl je geniet van de zon. ’s Avonds is er plaats voor verschillende evenementen zoals een open air cinema, concerten, workshops en nog zo veel meer. Ook voor de kleinsten worden er steeds activiteiten georganiseerd zoals een clown die komt, magie,…
Om onze maag ten allen tijde gevuld te houden zorgt Brussels Beach voor lekkere culinaire specialiteiten zoals Jamaicaans, Indonesisch, Italiaanse pasta’s, verse burgers en het lijstje blijft maar duren. Voor de kunstliefhebbers onder ons is een bezoek aan het Kanal-Centre Pompidou zeker een must.

Waar? 6 Korte Museumstraat – 1000 Brussel
Wanneer? Van zaterdag 6 juli tot maandag 12 augustus
Wat? Een aangelegd strand in Brussel
Waarom? Om de stadsmensen een kans te geven de zomer ook aan het strand te laten vertoeven!
Wie? Stad Brussel
Sociale Media
Website www.bruxelleslesbains.be, www.brusselbad.be
Facebook Bruxelles les Bains/Brussel Bad
Instagram BLB_BB

Witte Nacht – Nuit Blanche

Nuit Blanche is een evenement dat georganiseerd wordt door de stad Brussel waar mensen ’s avonds samenkomen om te kunnen genieten van optredens, animatie, multimediaprojecties, dj’s en nog zo veel meer.

There is no planet B

Colin Delfosse

Het is algemeen geweten dat het klimaat tegenwoordig een kantelpunt is. Ook Nuit Blanche speelt hier graag op in. Dit jaar, 2019, staat alles in het thema van de klimaatproblematiek.

Waar? Tour & Taxis, Havenlaan 86C
Wanneer? Zaterdag 5 op zondag 5 oktober 2019 van 19 uur tot 3 uur
Wat? Een nacht waar ongewone en hedendaagse creativiteit ontdekt wordt in een aangename en feestelijke sfeer
Wie? Stad Brussel
Sociale media:
Facebook https://www.facebook.com/NuitBlancheBrusselsBelgium/ Instagramhttp://instagram.com/nuitblanchebrussels
Pinterest http://www.pinterest.com/nuitblanche_bru
Issuu https://issuu.com/nuitblanchebrussels
Twitter https://twitter.com/bxl_culture
YouTube https://www.youtube.com/playlistlis=PL4z4IybtWM4VJC5CKX0arnM-wBvJpBhZ3

Brussels Summer Festival – BSF

Rudimental, Blanche, Hooverphonic en Christine and the Queens,… Jaja! Die zjin deze zomer allemaal te zien in Brussel op het enige echte Brussels Summer Festival! Een super gevarieerd programma met alle mogelijke muziekstijlen: pop, jazz, rock, hip hop. Muziek van over de hele wereld! Sinds 2002 is het uitgegroeid tot een volwaardig festival van 5 dagen met zowel grote en kleine namen, vanuit ons eigen landje maar ook van andere plaatsen in de wereld. Er zijn 3 podia waar er gedurende 5 dagen zal worden opgetreden: Orange Stage – Ethias Stage (Kunstberg) en Place des Palais. Overal op het festival zijn er verschillende eet- en drankstandjes. Door de samenwerking van BSF met vzw Almagic en Plain-Pie doen ze er alles aan om het festival voor personen met een lichamelijke beperking zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken! Allen daarheen dus zou ik zeggen!

Waar? Paleizenplein en de Kunstberg
Wanneer? Van woensdag 14 tot en met zondag 18 augustus
Wat? Openluchtfestival
Wie? Brussels Summer Festival
Sociale media:
Facebook https://www.facebook.com/bsfestival
Email info@bsf.be
Twitter https://twitter.com/bsfestival
Instagram https://www.instagram.com/bsfestival/

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top