SOS: regen tijdens je citytrip

Je kent het vast wel: je hebt een citytrip of uitstapje naar Brussel gepland waar je erg naar uitkijkt, maar wanneer je de buienradar checkt vlak voor vertrek, blijkt het de hele tijd te gaan regenen. Niets is zo vervelend. Je wandeling in het Jubelpark of de gezellige picknick die je voor ogen had, vallen in het water. De moed zakt je in de schoenen en al snel heb je zin om rechtsomkeer naar huis te maken. Niet getreurd, met deze tips maak je van iedere regenachtige dag in Brussel een feest.

Voor de museumliefhebbers

Hou je ervan om uren naar kunstwerken of bijzondere voorwerpen te staren? Dan is Brussel the place to be en vind je een regenachtige dag in onze hoofdstad vast niet zo’n probleem. Dit is de ideale gelegenheid om een museum marathon te houden en een bezoekje te brengen aan de vier leukste musea in Brussel.

Begin je dag in het Muziekinstrumentenmuseum, in dit museum staat muziek centraal. Je vindt er meer dan 1500 oude muziekinstrumenten en klankopnames die dateren uit Oudheid tot nu. Dit museum ligt op loopafstand van het Centraal Station en is daarom de ideale plek om je museumdag te starten.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9u30 tot 17u en een toegangsticket kost €10. Adres: Hofberg 2, Brussel

Wandel daarna door naar het Koningsplein, waar je het bekende Magritte Museum vindt. Kunstliefhebbers van overal ter wereld bezoeken dit museum om de meer dan 200 kunstwerken van surrealistisch kunstschilder René Magritte te bewonderen.

Krijg je maar niet genoeg van de kunstwerken, dan kan je ook een bezoek brengen aan de BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) en het Musée Fin-de-Siècle.

Het Magritte Museum vind je op het Koningsplein en is van maandag tot zaterdag geopend van 10u-17u.

In de namiddag is het tijd om een aantal alternatievere musea op te zoeken, te beginnen bij Kanal Centre-Pompidou. Vanaf het Koningsplein wandel je terug naar het Centraal Station, waar je metrolijn 2 richting Elisabeth-Simonis neemt en afstapt aan halte Ijzer, van waar je na 5 minuutjes wandelen het museum bereikt. Kanal Centre-Pompidou is gevestigd in de voormalige Citroëngarage. Nu vind je er tal van tijdelijke tentoonstellingen. Sommige tentoonstellingen zijn gratis, andere betalend. Een leuke en interactieve tentoonstelling die nu loopt is ‘De Filmstudio’, waar je in groepjes van 5 tot 15 personen je eigen film kan maken. Je leert er hoe je een scenario moet schrijven en hoe de casting verloopt. Alle decors mogen gebruikt worden voor het opnemen van je eigen film. De opgenomen film krijg je mee naar huis als souvenir. Naast deze interactieve tentoonstelling vind je in Kanal nog tal van andere leuke tentoonstellingen.

@Kanal.brussels

Kanal Centre-Pompidou is woensdag tot en met zondag geopend van 12u-18u. Adres: Akenkaai, Brussel

Je sluit je dag af in het nieuwe street art museum Strokar Inside in Elsene. Een vroegere winkel van de Delhaize-keten werd onlangs omgebouwd tot een paradijs voor liefhebbers van graffiti of alternatieve kunst. Artiesten uit de hele wereld kwamen hier samen om kunst te maken. Er zijn zowel vaste als tijdelijke tentoonstellingen terug te vinden. Iedere donderdagvoormiddag kan je er brunchen en af en toe worden er ook evenementen georganiseerd zoals het Strokearth festival/project dat draait rond het redden van onze aarde.

@Bruzz.be

Je kan Strokar Inside bezoeken woensdag tot en met zondag van 11u-18u30.Adres: Chaussée de Waterloo 569, Elsene

Voor de kids

Ook kinderen vinden het heel vervelend wanneer ze niet buiten kunnen spelen en vervelen zich dan ook erg snel tijdens een museumbezoek, maar met deze drie activiteiten scoor je zeker bij je kinderen.

Start je dag in het stripmuseum en duik met de kinderen onder in de wereld van Kuifje en De Smurfen. Je vindt er tal van tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Er worden ook evenementen georganiseerd rond bepaalde thema’s. Tot slot vind je er ook een leuke leeszaal, waar meer dan 3000 strips ter beschikking zijn. Neem dus even de tijd om te ontspannen en lees een strip in deze gezellige ruimte.

Wanneer je het museum in het weekend bezoekt, kan je de dag starten met een lekker ontbijt in Brasserie Horta.

@Stripmuseum.com

Het stripmuseum is iedere dag geopend van 10u-18u. Adres: Zandstraat 20, Brussel

Na het stripmuseum is het tijd om actievere oorden op te zoeken. De ideale plaats hiervoor is Koezio, een indoor avontuurpark waar niet alleen kinderen, maar ook jongeren en volwassenen zich ongetwijfeld vermaken. In Koezio Brussel krijg je de missie om een trainingscursus als geheim agent tot een goed eind te brengen. Je fysieke en intellectuele capaciteiten worden er getest door middel van een actief spel en tot slot leg je een touwenparcours af om je lenigheid en evenwicht als geheim agent te testen. De perfecte gezinsactiviteit op een regenachtige dag. Achteraf kan je nog iets drinken of eten in de gezellige bar. Plezier gegarandeerd! 

@Koezio.co

Adres: Boulevard Lambermont 1, Brussel. Meer info vind je op:  https://koezio.co

Tot slot kan je ’s avonds nog naar het Bronks theater trekken, een theater speciaal gericht op een jong publiek. Je vindt er bijna dagelijks leuke theatervoorstellingen, concerten en evenementen voor kinderen vanaf twee jaar.

Adres: Varkensmarkt 15-17, Brussel. Ben je benieuwd naar de lopende of toekomstige voorstellingen/evenementen? Neem dan een kijkje op de website: https://www.bronks.be

Voor de shopliefhebbers

Voor alle shopliefhebbers onder ons is een regenachtige dag in Brussel helemaal geen probleem, maar juist een goed excuus voor een gezellig dagje shoppen. In Brussel zijn tal van kleine en grote overdekte shoppingcentra te vinden, te beginnen bij Docks Bruxsel.

Docks Bruxsel is een nieuw shoppingcentrum waar iedere shopper wat wils vindt. Er zijn meer dan 100 winkels, tal van restaurants en bars en je vindt er zelfs een cinema. Je kan Docks Bruxsel gemakkelijk bereiken met tram 3 of tram 7, deze stoppen aan halte ‘Docks Bruxsel’.

@bruzz.be

Openingsuren: maandag tot en met zaterdag van 10u-19u (zaterdag tot 20u). Adres: Lambermontlaan 1, Brussel

Andere overdekte shoppincentra zijn City 2, Westland shopping en Weluwe shopping.

Tijdens je winkelbezoek aan Brussel mag je natuurlijk ook de Nieuwstraat niet overslaan. Deze winkelstraat mag dan wel niet overdekt zijn, ze huist toch tal van bekende winkelketens, waardoor je gerust een namiddagje kan spenderen. Trek gewapend met een paraplu de straat op en stap binnen in je favoriete winkels.

Je kan Brussel natuurlijk niet verlaten zonder een portie heerlijke Belgische chocolade. Wandel dus na je bezoek aan de Nieuwstraat richting de Grote Markt. Rondom de Grote Markt vind je tal van chocoladewinkels en souvenirwinkels waar je een tijdje kan in rondlopen. Stap een aantal verschillende chocoladewinkels binnen en geniet van de proevertjes die je steeds worden aangeboden. Vergelijk de prijzen, vraag wat informatie over de chocolade aan de verkoper en kom zo meer te weten over onze Belgische chocolade.

@foodaholics.nl

Heb je van al dat shoppen dorst en honger gekregen? Ga dan iets eten rondom de Grote Markt en sluit je dag af in een van de bekendste Belgische cafés, het Delirium Café. In dit café kan je kiezen uit meer dan 2000 verschillende soorten bier. Dit café behaalde dan ook het Guinness World Record voor het grootste aantal beschikbare bieren in een café ter wereld. Je vindt er bier met bananensmaak, peperkoeksmaak of zelfs glutenvrije bieren. Weet je niet wat kiezen? Vraag dan gerust om hulp aan een van de medewerkers, zij staan je met plezier te woord en helpen je graag bij het vinden van een bier dat perfect bij je past. Daarenboven geniet je van je drankje in een geweldig decor. Tal van souvenirs van verdwenen brouwerijen of bieren, oude glazen en posters vormen het decor van dit café. Iedere donderdag worden er leuke jamsessies gehouden en er vinden af en toe zelfs concertjes plaats. Geniet van de sfeer en sluit je shopdag op een gepaste manier af.

@deliriumvillage.com

Openingsuren: maandag tot en met zondag van 10u-tot 4u. Adres: Getrouwheidsgang 4, Brussel

Met deze tips houdt weer en wind je niet meer tegen tijdens je citytrip of daguitstap naar Brussel en beleef je zonder twijfel een fantastische tijd in onze hippe hoofdstad!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top