Drarries in de KVS

Aan ontspanningsmogelijkheden is er in Brussel zeker geen gebrek. Dagelijks gaan er optredens, tentoonstellingen en filmvoorstellingen door. Daarnaast is er ook nog ruimte voor theater.

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg

In de Arduinkaai tussen allerlei gezellige cafeetjes, ligt de Koninklijke Vlaamse Schouwburg of kortweg de KVS. In de KVS staan theater, dans, zang en literatuur centraal. De KVS beschikt over twee theaterzalen. De Bol is de grootste zaal, gelegen in de Lakensestraat. Deze zaal heeft maar liefst 500 zitplaatsen. De tweede zaal, de Box, is de nieuwste zaal. Deze beschikt over 200 zitplaatsen en is gelegen aan de Arduinkaai. Dit is de zaal waar het toneelstuk ‘Drarrie in de nacht’ zich afspeelde.

@KVS

Café Congo

Voor de aanvang van het theaterstuk ging ik iets drinken in Café Congo. Het café bevindt zich op de eerste verdieping van KVS Box. Dit is de perfecte plaats om voor of na de voorstelling iets te drinken. ’s Middags kan je er lunchen. Je vindt er ook een leuk dakterras, gedecoreerd met een mooi graffiti kunstwerk, waar je in de zomer kan genieten van lekkere cocktails.

Drarrie in de nacht

De voorstelling begon omstreeks 18 uur. Fikry El Azzouzi (de auteur van de gelijknamige roman ‘Drarrie in de nacht’), Cesar Janssens, Said Boumagzoughe (beter gekend als Volt in de film Patser) en Rashif El Kaoui brengen het verhaal van vier allochtone vrienden de hun plaats zoeken in de Belgische maatschappij. Hun zoektocht naar liefde, waardering en vriendschap verloopt niet van een leien dakje, want nadat ze een aantal tegenslagen te verwerken krijgen, geraken ze al snel op het slechte pad. ‘s Nachts dwalen ze samen rond in de stad, plegen ze diefstallen en komen ze terecht in benarde situaties.

@KVS


Dit theaterstuk is een spektakel van begin tot einde. Een heel knap staaltje acteerwerk wordt gecombineerd met dans en zang. De special effects zijn spectaculair. Vanaf de beginscène slagen de acteurs erin om je mee te nemen in het verhaal. De verhaallijn is erg zwaar, maar dit wordt af en toe gecombineerd met een vleugje humor. Het toneel werd hoofdzakelijk in het Nederlands gesproken, maar er vloeiden nog verschillende andere talen. De energie van de acteurs barst van het podium, waardoor ik van begin tot eind geboeid bleef kijken. Dit verhaal maakte een grote indruk op mij en duidelijk ook op de rest van het publiek, want het applaus hield lange tijd aan.

@KVS

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar dit toneelstuk? Neem dan zeker een kijkje op de site van de KVS. De tickets voor de voorstellingen in Brussel zijn helaas uitverkocht, maar de voorstelling speelt nog meermaals op andere locaties in Vlaanderen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top