4 musea om met kinderen te bezoeken

HET SPEELGOEDMUSEUM

Als je je kind wilt meekrijgen naar een museum is er geen betere naam dan “het speelgoedmuseum”. Het is natuurlijk niet alleen voor kinderen, voor zowel jong als oud voelt het aan als een grote speeltuin. Er worden interactieve presentaties gegeven met interessante weetjes over je favoriete speelgoed. Ook kun je het speelgoed zelf uittesten, wat heel leuk is voor de kinderen. De collectie bestaat uit 25.000 stukken en gaat helemaal terug tot 1830. Hierdoor zie je de verschillende generaties van speelgoed. Dit zorgt ook voor een nostalgisch gevoel, je ziet speelgoed waarvan je vergeten was dat het bestond en dat roept herinneringen op.

http://www.museedujouet.eu/index.php/jouet/gestpages/pagenederlands

Verenigingstraat 24 Brussel // Tel: 02 219 61 68 // museedujouet@gmail.com

CHOCO-STORY BRUSSELS

Als je aan iemand vraagt welke dingen ze associëren bij België zal chocolade zeker in de top 3 staan. Er is dus geen betere plaats om meer over chocolade te leren dan het chocolademuseum in Brussel. Choco-story Brussels leert je hoe de Maya’s cacaobomen teelden, hoe de cacaoboon Europa veroverde, maar ook hoe cacao wordt omgezet in chocolade. Deze informatie wordt niet alleen verteld maar ook getoond. Er worden pralines voor je ogen gemaakt door een meester-chocolatier en ja, deze mag je dan ook proeven. Doorheen het museum zijn er verschillende proeverijen voorzien maar moest dit niet genoeg zijn voor jou is er een verkooppunt op het einde van de tour.

https://choco-story-brussels.be/

Stoofstraat 41 Brussel // Tel: +32 2 514 20 48 // info@choco-story-brussels.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

Dit is het perfecte museum om je kinderen iets bij te leren over de geschiedenis van zowel de mens, als van oude diersoorten die uitgestorven zijn. Misschien breng je door dit bezoek de wetenschapper in je kind naar boven. Het is niet alleen interessant maar ook indrukwekkend. Het museum heeft 10 verschillende zalen met zeer gevarieerde collecties. Zo heb je een zaal voor insecten, walvissen, mineralen en nog veel meer. De blikvanger van het museum zijn natuurlijk de iguanodons van Bernissart, dit zijn 30 gigantische dinosauriërs. Nergens in de wereld is er een grotere collectie van complete dinosauriërs. Het is een van de meest bezochte musea in België en dat is geen toeval.

https://www.naturalsciences.be/nl/museum/home

Vautierstraat 29 Brussel // Tel: +32 (0)2 627 42 11 // info@natuurwetenschappen.be

MOOF

Elk kind houdt wel van strips en cartoons. In het MOOF Strip en 3D Museum leer je alles over je favoriete stripfiguren. Elke soort strip is er te zien, van Amerikaanse comics tot de klassieke Vlaamse strips. Het is heel leuk om de personages in 3D te zien in plaats van op papier. Je kan er ook tekenfilms ontdekken die gebaseerd zijn op de striphelden. Het toppunt van het museum is dat ze tonen hoe een strip gecreëerd wordt. Hier zie je hoe ze van een paar schetsen op papier omgetoverd worden tot een kleurrijke strip, sommige zelf tot een korte animatiefilm. De collectie wordt om de 6 maand ook vernieuwd zodat het altijd magisch is om ernaar terug te keren. In de souvenirshop zijn er ook beeldjes, strips, manga en nog veel meer te koop.

https://www.moofmuseum.be/la-boutique-moof/

Rue Marché-aux-Herbes 116 Bruxelles // TEL:+ 32 2 207 79 92 // info@moof-museum.be

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top