5 cocktailbars in Brussel die je moet gezien hebben

De gezelligste:

bron: Life is beautiful

LIFE IS BEAUTIFUL is een cocktailbar in de Antoine Dansaertstraat en is sinds 14 juni 2016 geopend door de 2 sympathieke uitbaters Karoline en Harouna. Ze bieden zowel verassende cocktails als zelfgemaakte fingerfood aan. Voor een ruime keuze aan premium sterke dranken en heerlijke zelfgemaakte producten zoals siropen, likeuren, bitters ben je zeker en vast op de juiste plaats. Iedereen ervaart een bezoek aan deze cocktailbar als een geweldig moment. De cocktailbar is een rustige en vriendelijke plek die met veel planten is gedecoreerd. Dit geeft een rustgevend gevoel. Meermaals per jaar organiseren ze proeverijen waar de uitbaters meer uitleg geven over de geschiedenis van producten en hoe ze worden gemaakt. Op het einde van de proeverij kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk hapje van de producten die worden aangeboden.


De creatiefste:

Bron: La Pharmacie Anglaise

LA PHARMACIE ANGLAISE is gelegen aan de Coudenberg. De bar is enkel open van dinsdag tot en met zaterdag. De openingsuren variëren van 17:30 tot en met 01:00 of 02:00 afhankelijk van de dag. De cocktailbar heeft een creatief thema, omwille van de inrichting van de bar als een klassieke oude apotheker met zetels uit de jaren ’20 van de vorige eeuw en oude lampenkappen. Sommige klanten vergelijken het met een wetenschapslabo. Het concept van deze bar wordt nog creatiever omdat je als klant moet aanbellen om binnen te mogen. Vervolgens word je verwelkomd door een vreemde man die je dan uiteindelijk binnen laat. Ten slotte worden de klanten op een vriendelijke manier bediend met een heerlijke cocktail.


De elegantste:

bron: Tomate Rouge

ALICE COCKTAILBAR is gelegen boven het restaurant Rouge Tomate aan de Louizalaan. De bar is een volledig eerbetoon aan Alice, de laatste eigenaar van deze plaats, en is ingericht als een gezellig appartement. De klant kan er twee lounges, een bar, een rookruimte, maar vooral schitterende elegante decoratie terugvinden, zoals kroonluchters. De barman maakt heerlijke cocktails voor iedereen. Voor de niet-alcoholliefhebbers zijn er ook mocktails. De bar biedt ook verschillende soorten fingerfood aan zoals kaas en charcuterie, maar ook toast met verschillende soorten beleg die heerlijk smaken.


De meest mysterieuze:

bron: Visit Brussels

ARTUR ORLANS in de Antoine Dansaertstraat is een mysterieuze bar met een nostalgische sfeer. Ze bieden een zeer mooie selectie cocktails aan, maar uiteraard ook de klassiekers naar wens. De cocktails zijn niet altijd even goedkoop, maar altijd van heel goede kwaliteit. Dagelijks is er een pianist aanwezig waar de klanten volop van kunnen genieten. Sommige avonden zijn er 5 bandleden aanwezig die blues spelen en een muzikale sfeer geven aan de bar. Hun specialiteit is een cocktail op basis van de gin Monkey 47.


De chicste:

bron: Visit Brussels
bron: Visit Brussels

De SYLAB is gelegen aan de ‘Quai au Bois à Brûler’ aan het metrostation Sainte Catherine. De bar heeft een zeer chic interieur met een prachtig terras voor tijdens de zomer. De bar is gelegen op een ideale locatie omwille van de fontein die rechtover de bar gelegen is. Hierdoor krijg je ook onmiddellijk een vakantiegevoel. Het interieur is zeer chic met verschillende cosy stoeltjes, moderne bar en mooie zwarte sofa’s. De zelfgemaakte cocktails zijn heerlijk en geserveerd door zeer vriendelijk obers. Ze bieden ook verschillende soorten bieren en wijnen aan, waardoor iedereen in deze bar kan genieten van een heerlijk drankje.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top