Hispania, de beste Spaanse gastronomie in Brussel!

Tapas is een van de meest bekende uitvindingen in de Spaanse gastronomie. In feite is het niet zo moeilijk om tapas te vinden in een restaurant in de hoofdstad van Europa. Als u me vraagt ​​naar de beste tapasbar in Brussel, dan kan ik u alleen maar deze zaak aanraden!

Het best bewaarde Spaanse geheim in Brussel is ongetwijfeld de ‘Hispania’, gelegen in het onlangs gerenoveerde ‘NH Collection Hotel’ op het Zavelplein. Als u een typisch Spaanse decoratie verwacht, heeft u het mis, aangezien de sfeer van deze zaak eerder bij een Engelse club ligt dan bij een Spaanse taverne. U zal zeker traditionele, maar ook moderne Spaanse gastronomie in de gerechten vinden. In de keuken van Hispania staat ​​de, met een Michelin-ster bekroonde, chef-kok Marcos Morán.

Met de ‘tapas to share’ aangeboden door Hispania tover je een eenvoudige aperitiefervaring om tot een authentieke maaltijd en een compleet diner. De aangename plaats en de attente service van voorgerechten tot desserts, alles is werkelijk uitstekend! De gerechten zijn smaakvol en hun presentatie is een lust voor het oog zodat de smaakpapillen al wakker worden geschud.

 TIP: Als u op zoek bent naar traditioneel Spaans eten, vraag dan naar het kenmerkende gerecht van chef Morán: ‘fabada’, de Asturische bonenstoofpot met gerookte ‘chorizo’ en bloedworst.  Ik bestelde dit op hun aanraden en was ten zeerste verrast. De voorstelling die ik ervan had verdween in het niets toen ik mijn bord voorgeschoteld kreeg. Het was een ware smaakbom, en prachtig gepresenteerd.

De hoeveelheid eten was ruim voldoende. Als dessert mag de ‘pastel de quesos Españoles’ ofwel de Spaanse kaastaart niet ontbreken. Ik was zeer tevreden met deze keuze omdat het een licht dessert is en dus niet te zwaar op je maag ligt. De uitgebreide wijnkaart bevat wijnen van de meest gerenommeerde wijngaarden die zich bevinden in de traditionele wijngebieden van Spanje. Kortom, er is een duidelijke toewijding aan de traditionele Spaanse keuken, en dat tegen democratische prijzen. Omdat het net zo een aangename setting heeft is er helaas niet heel erg veel plaats en raad ik u aan om op voorhand te reserveren en zo teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Hispania Brussel biedt een breed scala aan ruimtes die ter beschikking zijn voor allerlei soorten evenementen. Ik wil er zeker zelf eens gebruik van maken.

Nu u weet waar u in Brussel van de beste Spaanse tapas kunt genieten, belet u er niets van om hier te reserveren. Dus zeker doen!

Ik ben bij dat ik u mijn belevenis kon delen.

‘¡salud, amigos!’.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top