DE 6 BESTE ROOFTOP BARS IN BRUSSEL

1)Perché Rooftop Bar

Deze rooftopbar is gelegen op het 7e verdieping bovenop het trendy Jam Hotel in Sint-Gillis.

Het is een unieke cocktailbar die het hele jaar door is geopend. Bij perché rooftop kan je genieten van een drankje, het buitenzwembad en een fantastisch uitzicht over Brussel.  Er hangt een warme en gastvrije sfeer, de bar op het dak serveert een uitgebreide selectie van cocktails, evenals warme en koude dranken, spritzers, wijn, flesjes bier en gerechten die perfect zijn om te delen. Deze bar in Saint-Gilles is het hele jaar door geopend en als je ‘m nog niet kende, wordt het hoog tijd dat je er eens langs gaat!

Adres: Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel

Website: https://www.xn--rooftop-perch-nhb.be/

2) Rooftop bar muziekinstrumentenmuseum in Brussel

Deze bar is gelegen op de 11e verdieping van het Muziekinstrumentenmuseum en heeft een adembenemend uitzicht over heel Brussel. Het word vaak het MIM Restaurant genoemd en is open voor iedereen, museumbezoekers of niet. Naast een mooi uitzicht heeft u de keuze om zowel binnen als buiten op het terras te zitten. het heeft een vrij klassiek menu met lokale en Europese gerechten, aperitieven, wijnen, bieren en koffie. Het is overdag geopend, dus perfect voor een zonnige lunch of een brunch op het dak gepaard met een bezoekje aan het museum. Tip: Je kan er ook heen zonder een ticket te kopen voor het MIM. Toegang tot het dakterras is gratis, en dat biedt je ook meteen de kans om die mooie art nouveau-lift te gebruiken.

Adres: Hofbergstraat 2, 1000 Brussel

Website : http://www.mim.be/the-restaurant

3) La villa in the sky

Luxerestaurant La Villa in The Sky heeft de rooftop van je dromen… Je wordt hier verwelkomd door een hostess  die u mee neemt naar de 25ste verdieping. Op een hoogte van 120 meter kan je genieten van het adembenemende uitzicht op Brussel. Dit restaurant heeft een van de meest indrukwekkende views uit deze hele lijst… Maar daarvoor betaal je ook voor. La Villa in The Sky is niet goedkoop, maar kan tellen als gastronomische luxe-ervaring want ‘s avonds dineer je er letterlijk tussen de sterren. De prijzen voor een lunchgerecht kan tussen €90 en €135 liggen. Dit is de perfecte locatie om een speciale gebeurtenis te vieren, echt een aanrader !

Adres:  IT Tower (25ste verdieping), Louisalaan 480, 1050 Brussel

Website: https://www.lavillainthesky.be/nl/

4) Jardin rooftop

Deze bar is pas sinds kort een nieuwe aanwinst voor onze hoofdstad.  Jardin Rooftop werd dit jaar geopend door drie jonge Brusselaars op het dak van Parking 58. Het is gelegen in het centrum, aan de Anspachlaan, op het dak van het voormalige Actirisgebouw. Deze ligging zorgt voor een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad: je kan het Beursgebouw zien, de Grote Markt, het Justitiepaleis,… en ze zijn elke dag geopend, van 12-23u. Er wordt u een uitgebreide drankkaart van cocktails en wijnen aangeboden en je kan er aperitiefplanken, burgers en kroketjes bestellen. Heb je liever iets healthy? Dat kan, er is ook een seizoenssalade te verkrijgen.

Adres: Op de hoek van de Kiekenmarkt bij de Delhaize (je kan niet missen)

Website: https://jardinrooftop.be/en

5) Play Label Rooftop in Brussel  

Op de 4e verdieping van het Crosby Bowling-gebouw kan je de play label rooftopbar vinden. Het motto is van deze zaak is ‘Music – Sun – Drinks’. Dit is de place to be voor leuke feestjes en is een echte hotspot voor het mixen van geweldige muziek en goede vibes met zonsondergang en een 360°uitzicht over Brussel. Het terras is modern en speels ingericht en biedt ligstoelen om op te zitten, maar het plan is om mensen staand te houden  voor wat te dansen met geweldige muziek van live-dj’s. Wees voorbereid op een gemengd publiek van alle leeftijden en stijlen. ze zijn geopend van donderdag tot zondag maar houd de openingstijden in de gaten, want die kunnen variëren naargelang het weer. Nog een pluspunt is dat het boven een bowling ligt dus dit is een perfecte combinatie voor een leuke avond uit met vrienden!

Adres: Keizerslaan 36 Bld. de l’Empereur 1000 Brussel

Website: http://www.playlabelrecords.be/home

6) Beurscafé

Op het dak van de Beursschouwburg, een cultureel centrum voor kunst en muziek in het centrum van Brussel, vind je het bruisende en gezellige Beurscafé . Doorheen het jaar is deze bar geopend op de  begane grond en tijdens de warmere zomermaanden verplaatsen ze zich naar het dakterras op de 5e verdieping. Een geweldige plek voor spontane borrels met vrienden, maar ook de thuisbasis van vele evenementen, zoals tentoonstellingen, livemuziek en filmvertoningen op het dak. Deze rooftopbar bevindt zich niet alleen in een origineel kader, hij biedt ook goede muziek en een mooi uitzicht over de Beurs van Brussel. Geniet van een gezellige avond en drankjes tegen zeer goede prijzen, alles in een leuke en vrolijke sfeer. Het is geopend van woensdag tot zaterdag vanaf 15u

Adres: Auguste Ortsstraat 20/28, 1000 Brussel

Website: https://www.beursschouwburg.be/nl/events/voetbalfestivaldufootball/rooftop-bar-terrace/

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top