MUST EATS IN BRUSSEL

Peck 47

Voor het verborgen eetcafétje Peck 47 staat een bord ‘Cake or death?’ Ik was direct verkocht en besloot om naar binnen te gaan de eerste keer dat ik het zag. Na er een keertje gegeten te hebben was ik een dikke fan! In Peck 47 hebben ze een zeer uitgebreide menukaart. Wat je er zoal kunt verwachten zijn smoothies, broodjes, salades, wraps, cake en nog veel meer. Alles word ook vers klaargemaakt! Alle gerechten hebben ook zeer originele en ludieke namen zoals ‘The drunken sailor’ en ‘Pull me out of bed’. Peck 47 staat bekend voor hun gepocheerde eieren en hun vers gemaakte roze limonade, wat persoonlijk mijn favoriet is, ik kan er wel liters van drinken. Het is superhuiselijk en hipsterachtig ingericht, perfect voor een casual brunch!

Adres: Kiekenmarkt 47, 1000 Brussel

Zo-Woe: 9u-20u & Do-Za: 9u-21u

Prijsklasse: €€

Telefoonnummer: + 32 2 513 02 87

(Foto 1: Peck 47. Overgenomen via https://www.smarksthespots.com/)

(Foto 2: Peck 47. Eigen foto.) ©

Knees to chin

Hou jij van lekker Vietnamees eten of wil je het eens proberen? Dan moet je zeker eens langs gaan bij Knees to chin. De naam is geïnspireerd door de positie waarin de Vietnamezen op de stoep zouden zitten om te genieten van heerlijke street food. Een supertoffe naam toch! Als een vegetariër mezelf vind het altijd super fijn als restaurants een alternatief kunnen aanbieden van vlees of vis. Hier hebben ze vegetarische, veganistische en zelf glutenvrije opties. Dus voor ieder wat wils! Wat je er zoal kunt verwachten zijn natuurlijk loempia’s en bijgerechten zoals rijst of dim sum. Je maakt je keuze uit de verschillende loempia’s, je kiest misschien ook een bijgerechtje en dat is het. De perfecte optie voor een snelle maaltijd! Meer info via https://www.kneestochin.com/

Adres: Vlaamsesteenweg 28, 1000 Brussel (Brussel Centrum)

Ma-Zo: 11u30-22u

Prijsklasse: €

Telefoonnummer: + 32 02 503 18 31

(Foto 3: Knees to chin. Overgenomen van Dani Oshi via https://www.facebook.com/kneestochin/)

(Foto 4: Knees to chin. Overgenomen van Elise Descamps via https://elidesc.com/restaurant/knees-to-chin/)

Makifornia

Makifornia is een sushirestaurant dat zich baseert op de Japanse gastronomie in combinatie met een Westerse touch. Ze hebben natuurlijk een enorm assortiment aan sushi, ook voor vegetariërs en veganisten kan je lekker smullen van de sushi hier. Naast de sushi kan je hier ook sashimi, chirashi, maki en verschillende desserts verkrijgen. Ik ben een echte sushiliefhebber dus ik heb al in veel verschillende steden sushi gegeten en Makifornia staat in mijn top drie van de beste sushirestaurants, dat zegt wel wat! Als je in de sushibar komt zie je direct dat ze een heel moderne en strakke interieur hebben dat wat afleid van de Japanse restaurants wat altijd wel leuk is want je zit in het concept. Meer info via https://makifornia.be/.

Adres: Stalingradlaan 45, 1000 Brussel

Ma-Zo: 11u30-23u & Vrij: 15u-23u30 & Za: 12u-23u30 & Zo:12u-23u

Prijsklasse: €€

Telefoonnummer: + 32 02 513 10 63

(Foto 5 & 6: Makifornia. Eigen foto) ©

The Avocado Show

Ben je dol op avocado? Dan is dit the place to be voor jou! De Avocado Show is een restaurant met de focus op 1 ingrediënt, de avocado. Alles op het menu is voornamelijk gezond zo serveren ze burgers, (poké) bowls, toast, salades, smoothies en nog veel meer! De eerste vestiging van The Avocado Show was in Nederland, nadat ze viraal gingen op sociale media zijn ze gaan uitbreiden aldus ook naar Brussel. Als je binnen komt zie je direct in grote lichtgevende letters ‘the avocado show’ op een prachtige leaf wall. De interieur is duidelijk geïnspireerd door de natuur je hebt overal waar je kijkt wel iets groens staan. Dit is zeker een must eat plaatsje want het is zo anders dan alle andere restaurants dat je hebt in Brussel en het eten is supersmakelijk en zeker en vast Instagramwaardig! Meer info via https://theavocadoshow.com/.

Adres: Anspachlaan 66, 1000 Brussel

Zo-Do: 9u-21u & Vrij-Za: 9u-22u

Prijsklasse: €€

Telefoonnummer: + 32 02 633 21 04

(Foto 7 : The Avocado Show. Eigen foto.) ©

Poké House

Poké House is een restaurant gebaseerd op de Hawaiiaanse keuken. Hier heb je keuze uit enkele standaard poké bowls of je kan er zelf eentje samenstellen, net zo bijzonder als heerlijk! Wat je allemaal in je poké kunt verwachten is zalm, tonijn, rund, kip, tofu samen met een variatie aan groenten, een sausje en rijst. Als je dan nog zin hebt in iets zoet hebben ze als dessert overheerlijk mochi ijs. Voor de meeste mensen is het een hit or miss, voor mij is het een grote hit! De mochi is ook altijd zeer vers, dat kan je proeven aan het deeg, als het zacht is dan is het vers. Waarom dat ik zo graag naar dit restaurant ga is vanwege de portie dat je krijgt voor de prijs die je betaald. Meer info via https://pokehouse.be/en/.

Adres: Jourdanstraat 1, 1060 Sint-Gillis

Ma-Vrij: 11u30-22u & Za-Zo: gesloten

Prijsklasse: € Telefoonnummer: + 32 02 426 53 90

(Foto 8: Poké House. Eigen foto) ©

Cocomo

Cocomo is een tapas restaurant aan een lopende band, letterlijk. Eens je binnenkomt in de restaurant word je plaats aangewezen en krijg je een klein kaartje waar de werkwijze opstaat van het restaurant. Je kan kiezen tussen 7 all-in menu, dat betekent 2 uur genieten van lekkere tapas en dranken. Als je besluit om per bordje tapas te eten hebben ze menu’s van 3, 6 en 9. Alle bordjes met tapas hebben verschillende kleuren, die kleuren wijzen op wat voor tapas het is. Een blauw bordje is met vis, groen met groenten, zwart met vlees, rood met varkensvlees, paars met knoflook, geel met kaas en oranje zijn de desserts. In plaats van met bestek te eten, zoals in andere tapas restaurants eet je hier gewoon lekker met je handen. Meer info via http://www.comotapas.com/comotapas-en/

Adres: Antoine Dansaertstraat 19, 1000 Brussel

Woe-Zo: 12u-14u30  18u30-22u30 & Ma-Di: 18u-22u30

Prijsklasse: €€

Telefoonnummer: + 32 02 503 03 30

(Foto 9: Cocomo. Overgenomen van Nicole Boons via https://www.tripadvisor.be/)

(Foto 10 & 11: Cocomo. Eigen foto.) ©

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top