8 restaurants in Brussel die je een stukje van de wereld laten proeven


Ben je gek van reizen en wil je graag alle culturen verkennen? Wie niet natuurlijk? Maar ben je op dit moment te krap bij kas of heb je een te druk leven? Geen probleem, ik heb dé oplossing. Kom naar hartje Brussel en breng een bezoekje aan een van deze onderstaande restaurants (alle restaurants kan natuurlijk ook), die je één voor één meesleuren naar een andere cultuur.

Europees

  1. Pistolet Original: Geen beter restaurant om deze blogpost mee te starten dan met een typisch Belgische specialiteit. Pistolet Original neemt je mee terug in de tijd naar de jaren 50 door zijn authentieke inrichting. De eigenaars hebben twee vestigingen in Brussel maar ze hebben elk dezelfde authentieke uitstraling van een typisch kruidenierswinkeltje. Ze serveren er tal van Belgische specialiteiten, zowel warme als koude, zoals bereide american, garnaalkrokketjes, balletjes in tomatensaus of heb je eerder zin in een belegde pistolet met verse soep? Het kan allemaal door de uitgebreide menukaart. Voor de zoetekauwen onder ons hebben ze ook tal van heerlijke Belgische desserts. Kortom, dit is de ideale plaats voor een typische lunch of brunch (ze zijn zondag geopend). Daarnaast hebben ze ook tal van heerlijke vegetarische, veganistische, glutenvrije of lactosevrije opties. Adres: Pistolet Original Sablon: Joseph Stevensstraat 24, 1000 Brussel. Telefoonnummer: +32 2 880 80 98. Of Pistolet Original Galeries: Beenhouwersstraat 44, 1000 Brussel. Telefoonnummer: +32 2 880 44 06. Beide vestigingen zijn 7/7 open.

2. Strofilia: Dit modern Grieks restaurantje in het stadscentrum is een echte aanrader voor mensen die niet altijd weten wat te kiezen van de menukaart. Het restaurant serveert er verschillende bordjes koude en/of warme mezzes naar keuze. De typische Griekse desserts en wijnen die er worden geserveerd, mogen ook zeker niet vergeten worden. Dit samen met de gezellige inrichting maakt een avondje uit eten gaan gewoonweg geslaagd. Er zijn ook hier tal van vegetarische, veganistische, glutenvrije of lactosevrije opties beschikbaar.

Afrikaans

3. Toukoul: Als je Toukoul binnenstapt, waan je jezelf direct in de tropische sferen van Ethiopië door het mooie decor. Delen en gezelligheid staan centraal in dit restaurant en dat maken de eigenaars waar door de gerechten op 1 groot bord te serveren in het midden van de tafel. Geen zorgen, er worden ook individuele gerechten geserveerd maar als je de volledige Ethiopische ervaring wilt, kan je beter 1 groot bord delen. Dit geeft het concept uit eten gaan een heel andere betekenis. Er worden ook op vrijdag -en zaterdagavonden leuke concerten gehouden vanaf 20u30. Deze zorgen voor nog meer plezier. Adres: Lakensestraat 34, 1000 Brussel. Ma-Wo: 18u-22u30. Do: 12u-14u30 & 18u-22u30. Vr: 12u-14u30 & 18u-23u. Za: 12u-15u30 & 18u-23u. Zo: 12u-15u30 & 18u-22u30. Telefoonnummer: +32 2 223 73 77

Oosters

4. Semsom: Dit restaurant laat ons kennismaken met de Libanese keuken. De frisse inrichting van het restaurant in combinatie met de frisse touch van het eten zorgen voor de perfecte combinatie. Er is keuze uit typisch Libanese bowls met bv. tabouleh en kikkererwtjes, warme wraps, traditionele pizza’s en opgevuld bladerdeeg. Voor de zoetekauwen onder ons zijn er ook traditionele Libanese dessertjes zoals gebakjes met honing en noten. Adres: Lesbroussartstraat 95, 1050 Elsene. Ma-Za: 11u30-22u30. Telefoonnummer: +32 2 647 12 01.

5. Phopho: Dit kleine maar gezellige restaurantje serveert Vietnamese gerechten. Vooral de Pho, het nationale gerecht van Vietnam, is dé basis van het restaurant. Er worden verschillende varianten gemaakt van dit gerecht. Zo zijn er soepen met rund (Pho Bo), kip (Pho Ga) en voor de vegetariërs is er ook een variant met groenten en tofu (Pho Chay). Alle bouillons voor de soepen worden vers gemaakt en zijn dus zonder onnodige toevoegsels. Adres: Vredestraat 27, 1050 Elsene. Ma-Za: 12u-15u & 19u-22u. Telefoonnummer: +32 2 218 83 57.

Hawaiiaans

6. PokiPoké: Natuurlijk mag dé trend van het moment niet ontbreken aan de lijst. Poké bowls zijn van Hawaiiaanse oorsprong en al even populair in Amerika. Nu komt deze trend ook tot bij ons overwaaien en al zeg ik het zelf, het is zeker de moeite waard. Poké staat voor rauwe vis (meestal tonijn of zalm) die wordt gecombineerd met zeewier, komkommer, avocado, rijst en andere groenten. PokiPoké is een van de eerste restaurants in ons land die ons nu ook de gelegenheid geeft om zo een bekende bowl te proberen. Ze serveren Poké bowls maar ook Pokirritos (een variant op de gewone burrito). Alle gerechten worden geserveerd met zelfgemaakte dressings en gezonde ingrediënten. PokiPoké staat erom gekend dat hun vis van de beste kwaliteit is en dat aan een schappelijke prijs. Dit is dus een win-win voor ons! Adres: Elsense Steenweg 331, 1050 Elsene. Ma-Za: 11u30-15u & 18u-22u. Zo: 18u-22u. Telefoonnummer: +32 2 705 22 14.

Amerikaans

7. Holy Smoke Brussels: You love meat…we smoke it! Dit is de slogan van Holy Smoke en hiermee probeert het Franse koppel, dat dol is op de Verenigde Staten, ons te overtuigen om te komen proeven van de typische keuken van Texas. Net zoals in Texas wordt het vlees uren (soms zelfs dagen) aan een stuk gegaard boven een typische pit. Pits zijn enorme grillovens waar vlees via de slow-cook methode kan worden bereid. Holy Smoke staat erom gekend dat hun vlees enorm sappig is en tevens aan een schappelijke prijs. Dit is dus de ideale plaats om eens tegen een betaalbare prijs van een lekker stukje vlees te proeven. Ideaal voor echte vleesliefhebbers! Adres: Hallepoortlaan 10, 1060 Sint-Gillis. Ma & Zo: gesloten. Di: 19u-22u30. Wo-Za: 12u-14u & 19u-22u30. Telefoonnummer: +32 2 503 66 10.

8. Ancho: Ancho heeft twee vestigingen. Eentje is gelegen in Waterloo en nu recent is er een tweede vestiging in hartje Brussel, dichtbij de Louizalaan. De eigenaars bieden typisch Mexicaanse gerechten aan zoals nacho’s, burrito’s, taco’s en chili con carne. Ze willen zich onderscheiden van de andere Mexicaanse restaurants die vaak slecht bereid en/of te vettig eten aanbieden. Ancho werkt alleen maar met verse, huisbereide producten. Je zal hier dus geen sauzen uit de supermarkt tegenkomen. Daarom is dit restaurant een echte aanrader als je eens de echte, originele Mexicaanse keuken wilt proeven. Daarnaast worden er ook homemade iced teas en verse cocktails geserveerd die perfect passen bij het lekkere eten. De Mexicaanse muziek maakt de belevenis compleet. Adres: Chaussée de Bruxelles 139, 1410 Waterloo. Ma-Vr: 11u30-14u30 & 18u-22u. Za: 11u30-22u. Zo: 17u30-22u. Telefoonnummer: +32 2 353 23 70. Of Jourdanstraat 14, 1060 Sint-Gillis. Ma-Vr & Zo: 11u30-14u30 & 18u-22u. Za: 11u30-22u. Telefoonnummer: +32 2 463 22 46

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top