5x uniek dineren in Brussel

CONCREET:

  • Atomium – Dineren tussen de wolken
  • ‘T Kelderke – Ondergronds aan de Grote Markt
  • Le plus petit resto de Belgique – etentje op onbekende locatie
  • Chalet Robinson – Op een eiland in Brussel
  • Villa in the Sky – op 120m hoogte bereid door sterren chef

1) Atomium

Als kind vroeg ik me altijd al af of ik het Atomium kon binnen gaan en ja hoor dat is perfect mogelijk. In minder dan 20 seconden brengt de ooit snelste lift ter wereld je tot de hoogste bol. 5 van de 9 bollen zijn toegankelijk voor het publiek en in de bovenste bol heb je een prachtig 360° view over Brussel en bij uitstekend weer zie je Antwerpen. Een ideale plek om te dineren met la mama. Tomaat garnaal was ons voorgerecht en dat was onmiddellijk een schot in de roos.  Vooral omdat dit klassieke gerecht uniek werd gebracht. Nadien aten we een filet puur en zeetong die werkelijk prijswaardig waren. We eindigden met een andere klassieker, mousse au chocolat. 

Culinaire score: 9,5/10

Prijsklasse: €€€

Locatie: Atomiumplein 1, 1020 Brussel

Openingsuren: elke dag 10:00-11:30 / 12:00-15:30 / 19:00-21:30

Website: atomiumrestaurant.be

2) ’T Kelderke

Van hoog in de wolken naar ondergronds. Inderdaad, je hebt het goed gelezen, restaurant ’t Kelderke bevindt zich namelijk op de grote markt in een “kelder” onder de grond. Beter nog, het eten dat er geserveerd wordt is allemaal typisch Belgische kost. Natuurlijk heeft ’t Kelderke wel een terras buiten waar je ook van het eten kan genieten in de zon. Je kan er mosselen, stoofvlees of simpelweg pensen met appelmoes eten. Prijzig is dit restaurant niet, wat wel uniek is voor zo een locatie. Dit restaurantje heeft zijn charme te danken aan de lokale keuken en de authenticiteit van deze 17de eeuw oude kelder.

Culinaire score: 8/10

Prijsklasse: 

Locatie: Grote Markt 15, 1000 Brussel

Openingsuren: do-zo 12:00-23:00 / ma-wo gesloten

Website: restaurant-het-kelderke.be

Zaal van restaurant ’t Kelderke, bron: restaurant-het-kelderke.be

3) Le plus petit resto de Belgique

Laat je je graag eens verrassen en wil je dineren in het onbekende? Dan is dit zeker iets voor jou! Veel informatie krijg je niet, dus het blijft heel mysterieus. Via het e-mailadres kan je een reservatie maken om romantisch te dineren op een (tot 48 uur op voorhand) onbekende locatie. Het etentje is voor 2 personen, niet meer of niet minder. De prijzen voor dit etentje liggen wel heel hoog, afhankelijk wat je beslist te reserveren, kost het ongeveer 150 tot 175 euro per persoon. Dit romantische concept voor twee werd in 2017 uitgevonden maar door wie is niet bekend. Geef het zeker een kans als budget hoog ligt en je van mysterie houdt!

Culinaire score: 8,5/10

Prijsklasse: €€€€

Locatie: onbekend tot 48u voor het etentje

Openingsuren: do-zo enkel avond

Website: https://please-surprise.me/ce-qui-est-petit-est-mignon-et-bon/

4) Chalet Robinson

Geloof het of niet, maar voor het volgende restaurant te kunnen bereiken zal je een vloot of bootje moeten nemen om op het eilandje te geraken waar het restaurant zich bevindt. Inderdaad, Chalet Robinson bevindt zich op het kleine eilandje van Ter Kamerenbos, een park in Brussel. De naam “Chalet” is wel duidelijk als je naar de architectuur van het pand kijkt. Het lijk precies of je in de Ardennen zit en in een gezellige Chalet gaat eten. De prijzen van deze keuken zijn goede meevallers, je zal er niet voor moeten zweten om hier eens te kunnen eten. Een hoofdgerecht kost hier gemiddeld tussen 15 en 20 euro. Verder is de sfeer en gezelligheid echt wel van de partij!

Culinaire score: 8/10

Prijsklasse: €€

Locatie: Ter Kamerenbos

Openingsuren: elke dag 12:00-23:00

Website: chaletrobinson.be

Chalet Robinson, bron: huwelijk.be

5) Villa in the Sky

Heb je er wel eens van gedroomd om op een rooftop in Brussel door een sterrenchef geserveerd te worden? Dan ben je bij “Villa in the Sky” aan het juiste adres! Gelegen in het zuidelijke gedeelte van Brussel serveert de bekende sterren chef, Alexandre Dionisio, maakt lek gewenst gerecht voor je klaar. Het restaurant bevindt zich op het dak van de IT-toren, niet ver van Ter Kamerenbos. Geen wonder dat de keuken prijzig is als je alleen al gaat kijken naar de locatie en de chef-kok. Wie het de moeite waard vindt om eens wat duurder te gaan eten mag dit restaurant zeker niet links laten liggen.

Interieur Villa in the Sky, bron: deltalight.com

Culinaire score: 9,5/10

Prijsklasse: €€€€

Locatie: IT-toren – 25ste verdieping, Louizalaan 480, 1000 Brussel

Openingsuren: di-za 12:00-13:30 / 19:30-21:00 (zaterdag enkel avond)

Website: lavillainthesky.be

Exterieur Villa in the Sky, bron: deltalight.com

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top