De 4 beste Mojito’s van Brussel

Photo by Jennifer Schmidt on Unsplash

Iedereen die het weerbericht in de gaten houdt heeft het waarschijnlijk al gezien. Op het einde van deze week gaan de temperaturen weer de hoogte in! Het weer dat opwarmt brengt zowat heel Brussel in beweging om ergens een terrasje op te zoeken en te genieten van het zonnetje. Indien jij ook een van die mensen bent die zoveel gelukkiger is als de zon schijnt, hier dan ook zoveel als kan van wilt genieten en graag cocktails drinkt, dan moet je zeker blijven lezen!

Brussel heeft zoveel goede bars en cafés dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zet ik hier de 4 beste plaatsen voor een overheerlijke mojito op een rijtje!

Photo by Alex Block on Unsplash

1. Madame Moustache 

Bij Madame Moustache vind je naast de fantastische retro vibes ook geweldige cocktails. Hun mojito’s worden gemaakt met verse ingrediënten en hebben dan ook een fantastische smaak. Ze zijn fris, een beetje zuur dankzij de goede scheut vers limoensap maar gelukkig ook heerlijk zoet dankzij de ruwe rietsuiker. Ze zijn wel wat duurder dan de andere kandidaten op deze lijst, zo’n spicy 9 euro! Gelukkig zijn de glazen dan ook weer wat groter dan die van hun concurrenten.  

Als je in de mood bent om te dansen en een echte fan bent van retro muziek is dit echt de plek voor jou!

Foto: Madame Moustachehttps://www.facebook.com/MadameMoustacheBrussels/photos/a.875421489162835/875422719162712/?type=3&theater

Madame Moustache is te vinden op het Sint-Katelijneplein in het centrum van Brussel.

Brandhoutkaai 5-7, 1000 Brussel

2. Bar des Amis

Het gezellige café Bar des Amis heeft verschillende locaties in België maar hier hebben we het specifiek over de Brusselse locatie. Ook hier worden de mojito’s bereid met verse ingrediënten en zijn er zelfs extra varianten te verkrijgen. Wat dacht je van een iets zuurdere frambozen mojito of een heerlijk zoete aardbeien variant? Nog niet helemaal overtuigd? Deze drankjes slaag je al achterover voor 6 euro! Bar des Amis is een gezellig café in het centrum van Brussel waar je vaak van livemuziek kunt genieten. De cozy sfeer en de grote kaart met verschillende bieren en cocktails is ideaal voor een avondje uit met vrienden (zeker als je vrienden niet zo geobsedeerd zijn door mojito’s als jijzelf).

foto: Bar des Amis
https://www.facebook.com/bardesamisbrussel/photos/a.1138482689629711/1243818455762800/?type=3&theater

Sint-Katelijnestraat 30, 1000 Brussel

3. El Café

El Café is een cocktailbar en eetcafé met een Mexicaans tintje. Hun Happy Hour tussen 19 en 21 uur, waar je 2 cocktails kunt krijgen voor de prijs van 1, trekt heel wat studenten van de nabij gelegen universiteiten aan. Het jonge publiek zorgt er dan ook voor dat er vaak stevige feestjes worden gebouwd. Wil je het graag iets rustiger? Dan is een bezoekje in het weekend een goede optie. Hun mojito’s komen ook in 4 varianten: de klassieker, de extra straffe ‘Mojito Royale’, de superzoete frambozenmojito en de frisse aardbeienmojito. Ze worden allemaal met verse munt en limoen bereid, maar voor de rietsuiker gebruiken ze wel siroop. Ook de aardbeien en frambozen worden toegevoegd via een siroop. Dit maakt de mojito’s echter wel niet minder lekker! Als je van al dat drinken honger krijgt, vergeet dan zeker geen kijkje te nemen op hun kaart met heerlijke gerechten en snackjes. Korianderhaters moeten hier wel opletten, vraag je cocktail voor de zekerheid altijd zonder het kruid, want ze gooien het er overal op en tussen.

Foto: El Cafe

El Café ligt aan het kerkhof van Elsene, in een gezellige buurt vol cafeetjes en restaurantjes.

Kroonlaan 463, 1050 Brussel

4. Le Tavernier

 Voor een echte straffe mojito moet je bij Le Tavernier zijn. Hoewel ze hier zowel limoen- als rietsuikersiroop gebruiken zijn de cocktails nog altijd echt geweldig. De grote hoeveelheid munt en de paar extra toegevoegde schijfjes limoen zorgen voor een heerlijk combinatie van fris en zuur. Ook mensen die niet zo graag alcohol drinken komen hier aan hun trekken met hun geweldige mocktails! 

Indien je samen met vrienden komt genieten, overweeg dan zeker om een karaf te nemen. Zo betaal je minder voor meer drank. 

Vooral in de zomer is het grote terras echt enorm gezellig om een avondje bij te kletsen met vrienden. 

foto: Le tavernier

Ook dit café is gelegen aan de begraafplaats van Elsene recht tegenover de Makisu, met de beste sushi van heel Brussel (Hint Hint).

Boondaalsesteenweg 445, 1050 Elsene

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top