Délirium: het Mekka voor de bierliefhebber

Midden de Getrouwheidsgang, een smal steegje waar je als doorsnee toerist niet spontaan door zou stappen, bevindt zich het Délirium Café. Een ware biertempel. Het Délirium café  verbrak in 2004 het wereldrecord als café met het hoogste aanbod bieren in de hele wereld. Het  café is elke dag open van 11 uur tot 4 uur (6 uur op vrijdag en zaterdag) en biedt maar liefst 2200 bieren van over de hele wereld aan. Het café is bijgevolg dan ook wereldberoemd. Er komen heel wat buitenlandse toeristen over de vloer.

Steden.net

Het bier is echter niet de enige troef van het café. Het café biedt eveneens tal van cocktails en sterke dranken aan zoals whisky, wodka en rum. Ook het interieur en het decor zorgt eveneens voor een enorme aantrekkingskracht. Het heeft het decor van een typisch “Brussels café”. Het is er redelijk donker, er is weinig lichtinval en alles is in hout en heel authentiek. Het café is verdeeld in 2 verdiepingen met elk zijn eigen sfeer en charmes: het gelijkvloers en de kelderverdieping. Op het gelijkvloers hangt eerder de sfeer van een “doorsnee” café. Het is er rustiger en iets toegankelijker voor de niet-bierliefhebbers onder ons. U heeft er ook, weliswaar beperkte, eetmogelijkheden. We hebben het daarbij over klein bordje met kaas, hesp en charcuterie in combinatie met wat brood. Simpel maar lekker!


Het heeft het decor van een typisch “Brussels café”. Het is er redelijk donker, er is weinig lichtinval en alles is in hout en heel authentiek.

Waar er op het gelijkvloers een iets ordelijkere sfeer heerst, heerst er in de kelderverdieping een eerder rommelige, chaotische doch charmante sfeer. Het decor is er indrukwekkend. Je daalt de trap af en wordt meteen in de Brusselse sfeer gezogen. Een toog met meer dan 30 taps, gigantische biertonnen die dienst doen als tafel en authentieke houten tafeltjes, ook de muziek mag er zijn. Het pronkstuk is echter het prachtig versierde plafond van de kelderverdieping. Heel het plafond is namelijk volgeplakt met talloze dienbladen en plateaus wat uiteraard voor een indrukwekkend beeld zorgt. En dan hebben we het nog niet eens over het enorme aanbod bieren gehad. Délirium heeft enerzijds een “kleine” kaart met hun bekendste (Belgische) bieren genre Affligem, Duvel, La Chouffe en vele anderen. De kaart heeft ook enkele minder bekende bieren op zijn kaart staan zoals de Rasta Troll (mijn persoonlijke favoriet). Als je echter nog specifieker wil gaan kun je beroep doen op het bierboek. Een gigantisch boek waar heel hun aanbod bieren in gecategoriseerd staat met de gebruikte ingrediënten en bijkomende uitleg van het bier. Er worden in het Délirium ook tal van evenementen georganiseerd .

Tripadvisor.nl

Hoewel het Délirium voor mij persoonlijk een geweldig café is, kan ik me wel voorstellen dat niet iedereen even positief zal zijn over het café. Voor de rust moet je er niet zijn. De internationale bekendheid heeft als gevolg dat het café redelijk toeristisch is en ook altijd stampvol zit. Goedkoop is het ook niet hoewel ik dit gezien de enorme staat van dienst en reputatie van het café perfect kan begrijpen. Délirium is een ware goudmijn voor de bierliefhebber en een must-see wanneer u zich in Brussel bevindt.        

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top