Aziatische hotspots in Brussel

Ninja House

Ninja house is een Japans restaurant die zijn deuren opende in 2016.  Eens je binnenloopt zal je zien dat het gedecoreerd is in een typische Japanse stijl met traditionele Japanse muziek op de achtergrond, eetstokjes op de tafel en wat we ook niet kunnen missen is de sojasaus ernaast. Met al deze elementen geeft het je een Japanse sfeer wat het nog gezelliger maakt. Ninja house staat bekend voor zijn aparte menu, ze werken daar met een all you can eat menu, wat houdt dat nu in? Voor een tijdsduur van 2 uur kan je in de voormiddag heel wat gerechten krijgen voor 19,90 euro voor volwassenen en voor kinderen zal dat uitkomen op 10,90 euro . In de namiddag zal dat dan 29,90 euro zijn voor volwassenen en voor kinderen 13,90 euro . En wat je op het einde niet op kan eten betaal je extra.  Zoals je kan zien is dat in de voormiddag goedkoper doordat niet alle gerechten ter beschikking zijn. Naast het menu systeem is het eten om je vingers bij af te likken. Je proeft die versheid van de rauwe vis in je keel alsof het net uit water komt. Liever toch geen rauwe vis? Geen probleem je kan heel wat andere lekkere gerechten vinden met kip of rund en of zelfs vegetarisch.

Zwarte lieve Vrouwestraat 16-24 100 Brussel

Ninjahouse.be

Spicy Ebi Kushi

Takumi

Genoeg sushi gegeten en je wilt iets anders proberen dan is Takumi zeker het proberen waard. Het is een Japans restaurant afkomstig uit Duitsland. Twee japanners hadden een droom om een restaurant te openen en werd kort erna een groot succes. Naast Duitsland bevindt het zich ook in Nederland en is zo dan heel meegereisd naar België. Naast de populariteit zit de kwaliteit er ook zeker in je proeft de verse noedels en de bouillon die niet de smaak overneemt maar het evenwichtig maakt met het garnituur die erop zit. Een grote aanrader is de Spicy Ebi Kushi zoals je hoort is het een beetje pikanter dan de andere maar is zeker niet minder lekker het vlees maakt het minder pikanter waardoor het nog beter smaakt eens je het eet. Als decoratie heeft het meer een modernere stijl met een tintje Japans. De prijzen liggen tussen de 15 euro en 18 euro per persoon wat niet heel goedkoop is voor studenten maar voor een keer vind ik dat dat geen kwaad. Als drank hebben ze hun welbekende home made ice tea die zeker het proeven waard is tijdens mooi weer, toch liever iets warmer? Dan heb je verse munt thee met honing waarvan je de smaak zeker niet rap zal vergeten.

Vlaamsesteenweg 12, 1000 Brussel

https://takumi.be/

Nom Pow

bulgogi rice bowl
fried chicken bao

Now pow heeft nog maar enkele maanden zijn deuren geopend, maar naast dat het nog maar recent is heeft het al snel zijn populariteit gekregen. Het is een mix van Koreaanse, Chinese en Vietnamese eten en alleen maar daardoor maakt het Now pow al heel wat interessanter. Nom pow staat bekend voor ‘simple et efficace’ omdat het beschikt over simpele gerechten die je niet zomaar zal vergeten. Als je gaat kijk naar het menu zie je dat het beschikt over heel gevarieerde gerechten zoals voor de voorgerechten en hoofdgerechten, als voorgerechten heb je de gyoza’s, nems en etc. en als hoofdgerechten heb je de flat steamed bread sandwich dit is een wit rond broodje waar dan rund of varken in zit. Als je het zo hoort lijkt dit niks speciaals te hebben maar wat ik zo speciaal vind aan dit gerecht is dat het broodje heel wat zachter is dan het vlees maar het vlees nog steeds zacht genoeg is om op te kauwen.  De prijs voor deze broodjes liggen tussen de 4 euro en 6 euro wat zeker kan meevallen. Denk je niet genoeg te hebben met zo’n broodje dan hebben ze nog de bowls om aan te bieden. Deze bowls is een mix van heel wat soorten groenten rijst aan de onderkant en dan nog met vlees naar keuze of zonder vlees. Klanten onderschatten deze bowls meestal, omdat het lijkt alsof het niet genoeg zal zijn maar voor je het weet ligt daar nog een restje die helaas niet meer binnen kan.

Korte boterstraat 14, 1000 Brussel

Nom Pow (nompowrestaurant.com)

Maharaja Tandoori

Vandaag dan net toch geen zin in het oosten van Azië? Dan heb ik als laatste de maharaja tandoori. Het is een Pakistaans restaurant dat al enkele jaren geleden zijn deuren heeft geopend. Dagelijks komen hier heel wat klanten binnen en dit komt niet alleen maar door het lekkere voedsel die ze te bieden hebben. Maar ook doordat ze daar tewerk gaan met een ‘à volonté’ menu. Hier kan je voor 19,90 euro zoveel eten als je maar wilt (zonder drank bijgerekend). Wat voor studenten zeker doenbaar is.  Als gerechten hebben ze heel wat verschillende rijssoorten met daarbij verschillende soorten vleessoorten die je kan mengen of apart kan eten. Als voorgerechten hebben ze heel wat koude gerechten zoal pastasalade een gewone salade die je in elkaar kan steken en etc. Eens je binnenwandelt zal je zien dat ze niet alleen maar hun tijd steken in het voedsel maar ook in het decor, de lantaarns die precies gemaakt zijn uit diamanten, stoelen waarbij heel je rug en hoofd wordt opgenomen en de trap die is gemaakt vanuit marmer. Wanneer je hier eet voelt het alsof je een prinses bent etende in een chick restaurant en dat gevoel geeft het personeel je zeker en vast ook.

Beursstraat 12 1000 Brussel

Maharajatandoori.be

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top