Het ‘Atelier Groot Eiland’ in een oogopslag

In het kader van de Case Recreatie en Leisure van de studenten in het tweede jaar Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel, werden er op dinsdag 26 maart allerlei workshops georganiseerd gedurende één dag in en rond het Atelier Groot Eiland. De aangeboden activiteiten waren zeer uiteenlopend van een ‘Belbike’ met bijhorende degustatie tot het voelen, proeven en ruiken van groenten en fruit of zelfs het aanplanten van een zelfgekozen groentesoort. Verder was er binnen elke groep een duidelijk concept aanwezig dat telkens bestemd was voor een ander doelpubliek.

De ‘Belbike’ was een zeer origineel concept gebaseerd op het alreeds befaamde ‘Hello Fresh’ met oog op duurzaamheid vanwege de keuze om mogelijke klanten te bereiken met de bakfiets als transportmiddel. Vanaf het moment dat je het grondgebied van het Atelier Groot Eiland betreedt, word je onmiddellijk blootgesteld aan het dynamische en enthousiaste team van de bedenkers van het concept ‘Belbike’.

Carolien Lanssens verwelkomde ons met een hapje en informeerde ons nadien uitvoerig over het inventieve concept van ‘Belbike’. Verder heeft ze ons met veel overtuiging begeleid doorheen het parcours en wat achtergrondinformatie verschaft omtrent het Atelier Groot Eiland en het hele gebeuren van de workshops.  Zo konden we bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken, gezelschapspelletjes en soep voor een democratische prijs van 1 euro verkrijgen, maar evenals de eigen zintuigen testen met allerlei verschillende spelletjes. Daarnaast konden we de eerste stappen van het haken onder de knie krijgen.

Kortom, een Case waarbij duurzaamheid en het stedelijke Brussel telkens een cruciale rol speelden binnenin de uitgebreide concepten. Wij bedanken Carolien Lanssens hartelijk voor de uitnodiging om deze leerrijke ervaring te mogen ondervinden.

© Lance Van den Driessche en Aurélie Spinette

One thought on “Het ‘Atelier Groot Eiland’ in een oogopslag

Comments are closed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top