To enrich the soul

Arlequin Records

© Julie Van Landeghem

Altijd al willen weten hoe het leven in de old-school times klonk? Tweedehands platenwinkel Arlequin neemt je mee naar de muziekwereld van de jaren 60, 70 & 80. Met een variatie aan CD’S, platen en audioverhalen biedt deze zaak de grootste klassiekers allertijden aan. Terwijl je verloren loopt tussen fel gekleurde vierkante platenhoezen kan je de populairste bands terugvinden van deze gouden jaren, zoals The Beatles, ABBA, AC/DC, Blink 182 en zoveel meer! Genres zoals rock, pop, reggae, hiphop en jazz brengt met achtergrondmuziek deze kleine shop tot leven wanneer je onderzoek doet naar jouw ultieme plaat. Deze platenwinkel binnentreden zonder stil te staan bij de artistieke street art die zich aan de voorgevel bevind is onmogelijk. De figuren zijn gemaakt door de street art artiest Jef Aerosol, een Franse graffitikunstenaar die vooral werk levert in Frankrijk. De winkel bevind zich in het hartje van Brussel, naast het fameuze Manneken Pis.

Tropismes

Even ontsnappen aan een dagelijkse portie realiteit? Een bezigheid zoeken die je kennis verwerft? Boekenwinkel Tropismes is de ideale oplossing! Deze shop biedt verschillende genres aan in twee verschillende talen, Nederlands en Frans. Een perfecte oplossing om je Nederlands of Frans bij te schaven. De boekenwinkel bevind zich in de meest gezellige hal van Brussel, de Sint-Hubertus galerij. De locatie van dit boekenparadijs was in de jaren ‘60 een legendarische jazz club genaamd ‘Blue Note’. De galerij was internationaal bekend om zijn alternatieve jazz muziek en opvallende gouden plafond die men op de dag van vandaag nog steeds heeft behouden. Tropismes heeft een brede kennis aan boeken, van talenliteratuur tot theater, poëzie en kinderboeken.

Melting Pot Kilo

© Julie Van Landeghem

Gescheurde spijkerbroeken, leren jassen en brede mouwen? Of liever all the way disco? In Melting Pot Kilo kan je per kilo kleren verkrijgen. Vintage kledij kopen aan de hand van een paar kilo’s is niks nieuws. In de jaren ’80 was dit helemaal in! In deze vintage winkel vind je van alle soorten kleren. Van jassen tot jeansbroeken en hippe schoenen met een tint van de 90’s. De ramen zijn versperd door lange bondjassen en een weegschaal zo groot als een grenspaal neemt de winkel over. Kledij die vaak een “prijsje” heeft in de gewone winkels kan je hier verkrijgen voor een spotgoedkope prijs!

Where to eat?

Le Balmoral

Retro, Amerikaans en roze. Dat zijn de eerste woorden die bij me opkomen wanneer ik binnen ga in de inventieve ‘Le Balmoral’, en dan heb ik het nog niet over het eten…

Het retrorestaurant neemt je mee naar de jaren ’60, waar de tijd lijkt stil te staan. Naast kleurrijke milkshakes die je doen wegdromen alsof je in een Amerikaanse cadillac rijdt, bieden ze ook andere dranken aan zoals wijn, cocktails, bieren en zoveel meer! Met sixties muziek op de achtergrond dat uit een old-school jukebox komt kan je genieten van hun specialiteiten met een Amerikaanse touch zoals sandwiches, bagels, een typisch Amerikaans ontbijt en niet te vergeten,  hotdogs!

Where to drink?

L’archiduc

‘And I think to myself.. what a wonderful world..’  Ja, je hebt het helemaal juist. Jazz artiest Louis Amstrong raast door de boxen in een van de gezelligste jazzcafé’s in Brussel, L’archiduc. In 1937 werd de bar voor het eerst geopend, het gebouw werd gebruikt als een ‘art deco’ in jaren van oorlog. Zestien jaar later werd het overgekocht als jazzcafé . Tot op de dag van vandaag trekt het café nog steeds elke dag mensen aan die na een lange werkdag komen genieten van een glaasje, met de meest bekende jazz-artiesten op de achtergrond. Een bovenverdieping met loungezetels die dateren uit de jaren 50 vult de zaal. Hier en daar een schilderij van een swingende saxofoonspeler, dimlichten en een rustige melodie van een liveband brengt je volledig in de sfeer. L’archiduc organiseert ook evenementen waarbij verschillende jazz artiesten komen optreden, zo heeft Miles Daves ook ooit de bar gezegend met zijn prachtige jazzmuziek.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top