KOFFIE, HIPSTERS EN AFTERNOON TALKS: OR-coffee bar @BXL

Een drukke straat, een tiental cafés, wegenwerken, een groot raam met het logo “OR” erop en enkele werkende studenten met een kop koffie die achter dat raam zitten. 

Een koude bries in mijn gezicht sleurt me naar de deur. Ik trek de zware glazen deur open. Een warme lucht en de geur van een vers gezette kop koffie komen me tegemoet.  

Bij het binnenkomen wordt er gevraagd om eerst naar de bar te gaan om daar je bestelling te plaatsen. De reden hiervoor is dat het hier wel eens druk kan worden. Wanneer je je bestelling geplaatst hebt, kan je plaats nemen aan een donkerbruin gepolijst houten tafeltje of een barkruk met een houten plankje aan de muur. Vervolgens wordt jouw drankje aan tafel gebracht. 

OR inrichting
Justine Bauters®

Na besteld te hebben, nam ik plaats aan een tafeltje waar mijn ogen op de lichtbruine kartonnen menukaart vielen. Hier las ik het verhaal over het ontstaan van de koffie. Ik stond versteld wanneer ik las dat het kopje koffie dat ik later zou krijgen, een proces doorgemaakt had van wel liefst een jaar tijd. 85% van de bonen van mijn koffie werden geteeld door een lokale boer uit Rwanda, Costa Rica, Brazilië of Congo. 

Door het lezen van het hele verhaal achter mijn kopje koffie, keek ik er nog meer naar uit om eens te kunnen nippen van mijn drankje. Ik bestelde een latte machiato met een vleugje karamel. Mijn latte machiato werd gepresenteerd met dat typische vormpje van de OR. De smaak was verrukkelijk. De perfecte verhouding tussen de bittere koffie smaak, een zacht vleugje melk en de karamelsiroop maakten de verhouding van zoet en bitter perfect.

Naast een overheerlijke latte machiato, bieden ze nog tal van andere soorten koffie aan. De typische gefilterde koffie heeft de smaak van puurheid en een vleugje intens geluk. Cappuccino, café au lait, americano en nog veel meer worden zeker en vast niet vergeten op de kaart. 

Menukaart
Justine Bauters®

OR staat niet enkel bekend om zijn vele soorten koffie. Ze bieden ook een groot aantal soorten thee aan. Hiervoor werken ze samen met 2 jonge, gepassioneerde mensen. Ook zij werken samen met lokale kwekers en verwerken hun thee aan de hand van speciale processen.

Voor een goede kop koffie ben je bij OR zeker en vast aan het juiste adres. Ook maakt de grote houten tafel voor zo’n 10-tal mensen het mogelijk om groepswerken of kleine vergaderingen te organiseren.

De bediening en dranken zijn voor mij van een hoog niveau. Zoals ik al eerder zei was mijn latte perfect. Ik kan al niet wachten om de andere soorten koffie en thee te gaan proeven. Aan jullie om me te laten weten welke soort koffie jullie het lekkerste vonden. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top