5 X KLEREN MET GESCHIEDENIS SHOPPEN VOOR VINTAGE HUNTERS

TWEEDEHANDS SHOPPEN @BXL OP EEN ALTERNATIEVE MANIER

BRUSSEL IS DE PLACE TO BE VOOR VINTAGEHUNTERS DIE OP ZOEK ZIJN NAAR DE IETS BETERE TWEEDEHANDSZAKEN. NIET VER VAN DE GROTE MARKT, HET BLOEMENHOFPLEIN EN DE BEURS BEVINDEN ZICH TAL VAN TWEEDEHANDSWINKELS WAAR OUDE KLEDING WACHT OP EEN NIEUW LEVEN. BOVENDIEN REDDEN TWEEDEHANDSWINKELS JAARLIJKS ZO’N 73 TON GOEDEREN VAN DE AFVALBERG (DEKRINGWINKEL.BE, 2019). BUITEN HET FEIT DAT TWEEDEHANDSSHOPPING ENORM HIP IS, IS HET DUS OOK NOG EENS GOED VOOR HET MILIEU. OF WE GO DUS!! 


1. MELTING POT KILO

Melting pot kilo, gelegen in een drukke zijstraat van de Brusselse Beurs is zeker een mustdo voor de echte vintage shopper.

Wanneer je de winkel binnenkomt, word je verwelkomd door de typische geur van tweedehandskledingswinkels. De geur van oude leren-, bont- en jeans- jassen waait doorheen de hele winkel. De eerste indruk die je krijgt bij het binnenkomen is chaos. Chaos, chaos en nog eens chaos… Kleren hangen overal, de trappen staan vol schoenen en mensen racen doorheen de rekken. Niemand weet waar te beginnen, je vindt hier werkelijk alles. Zitpoefen werden samengesteld uit oude jeansstof. Gigantische oude spiegels met sierlijke gouden facetten bekleden de muren samen met andere vintage voorwerpen. Dankzij de grote ramen wordt elk kledingsstuk duidelijk in de kijker gezet. 

Hier vind je een totaliteit aan tweedehandsartikelen. Van gebreide wollen truien tot oversized jeansjassen. De naam zegt het zelf, prijzen worden hier berekend per kilogram. Wanneer je iets wilt kopen, wordt je kledingstuk gewogen en zo wordt de prijs bepaald. Voor de ‘frequent’ vintage shopper is deze winkel de ideale plaats. De collectie wordt bijna wekelijks aangevuld met ‘nieuwe’ artikelen.

ADRES: Rue Des Poissonniers 2/ Visverkoopstraat 2, 1000 Brussels

OPENINGSUREN: maandag > zaterdag: 10h30 > 18h30 // Zondag: 12h00 > 18h00

Melting Pot kilo
Justine Bauters®

2. GABRIELE

Wie een echte authentieke tweedehandswinkel wil bezoeken, is bij Gabriele meer dan op het juiste adres. Vanaf het moment dat je de deur opentrekt, heb je het gevoel 80 jaar terug in de tijd te duiken. Isabelle, een prachtige dame achter de kassa straalt klasse, sympathie en vooral verwelkoming uit. Haar uiterlijk sluit perfect aan bij de authenthieke sfeer van de winkel. Het volgende wat zo enorm verheugelijk is aan Gabriele is de muziek; klassieke blue’s weergalmen doorheen de volledige winkel.

Ook hier wordt elk stukje van de winkel benut. Het plafond is bekleed met oude hoeden in alle vormen. Ronde klassieke hoeden, gigantische hoeden met pluimen aan alle kanten en zeker niet te vergeten de echte legerpetten. Aan de muren hangen gigantische rekken vol met bontjassen, jurken, kwaliteits jeansbroeken en classy vintage mantels. 

Achteraan in de winkel vind je de koopjes. Niet zomaar koopjes… Hier vind je de meest unieke en speciale artikelen van de zaak. Lange prinsessenjurken gemaakt uit kant en satijn, bekleed met parels en pailletten, maken deze winkel enig in zijn soort.

Verder vind je in de winkel ook nog tal van accessoires: fraaie leren werktassen, ingelopen leren schoenen en uiteraard kostbare handtassen gemaakt uit een fluwelen donzige stof met een riempje van metalen ringetjes.

Pashokjes gemaakt uit uitgeleefde groene doeken vullen de lege hoekjes op.

ADRES: Kartuizerstraat 27, 1000 Brussels

OPENINGSUREN: maandag > dinsdag: 13h00 > 19h00 // Woensdag > zaterdag: 11h00 > 19h00 // 1 ste zondag van de maand: 12h00 > 17h00

Gabriele
Justine Bauters®

3. LORIA VÊTEMENTS & CHAUSSURES

Vanaf het moment dat je de deur van deze vintagewinkel opentrekt, valt de speciale sfeer je op. De verkoper staart je verwelkomend aan. Hij observeert de passage aan zijn raam.

Hier vind je tal van kleine ruimtes die verbonden zijn door verbazingwekkend kleine doorgangen. In de eerste ruimte vind je een viertal rijen die letterlijk volgepakt zijn met broeken en jassen.

Wanneer je door de krappe deuropening de volgende ruimte betreedt, merk je pas op hoe speciaal de collectie van deze winkel is. Leren laarzen, elegante muiltjes en stevige bottines bedekken de muren. Op elke wand vind je een bordje dat met gouden cijfers, telkens een andere schoenmaat weergeeft.

De 3 volgende ruimtes staan vol met schoenen. Antieke en vooral ook afgeleefde rode cinema stoelen worden gebruikt als passtoelen. Spiegels vind je staand op de grond zodat het zicht op de schoen bij het passen aantrekkelijk wordt.

ADRES: Rijkelarenstraat 6, 1000 Brussels                 

Loria Vêtements & Chaussures
Justine Bauters®

4. FOXHOLE VINTAGE

Een wondermooie etalage met trendy accesoires en kledingstukken nodigt je direct uit om binnen te gaan in Foxhole vintage.

“Girls just want to have fun” klinkt luid bij het binnenkomen.  

Foxhole vintage is een lieveling van vele hipsters en vult een groot deel van hun kleerkasten. In deze petieterige zaak bestaan muren uit pastelkleuren als roze, geel en oranje. Buiten de pastel gekleurde muren, maakt de collectie de winkel nog prachtiger. Kleurrijke kledingstukken bedekken de muren. Een verouderde, krakende parketvloer geeft de geur van hout af. De geur van het parket en de vintage stuks is heerlijk. Het geeft je direct zin om de volledige winkel te ontdekken. Een jonge hipster vrouw verwelkomt je hartelijk bij het binnenkomen. Het personeel is hier steeds enorm behulpzaam en zorgzaam.

Buiten het heugelijk personeel vind je hier ook zalige kopers. Foxhole vintage is de perfecte plaats om aan de praat te geraken met andere vintagehunters. Iedereen is hier enorm open en eerlijk tijdens het passen van kledingstukken. 

Klassieke vintage stukken als wollen truien, hoodies, jeansjassen en broeken komen van over heel Europa en zelfs van uit de VS. Ze staan er om bekend een uitgebreide collectie te hebben van kledingstukken met een hoge kwaliteit. 

Naast de vintage artikelen vind je hier ook trendy goedkope goodies. Deze gaan van fijngebreide skater mutsen in alle tinten tot glittersokken, de gekste zonnebrillen en enorm goedkope sneakers. Naast sneakers vind je er ook een goedkope lookalike van de bekende Dr. Martens bottines.

ADRES                                        Rijkelarenstraat 4, 1000 Brussels

OPENINGSUREN                   maandag > zaterdag: 11h00 > 18h30

Foxhole
Justine Bauters®

5. THINK TWICE

Think Twice, ook wel T2 genoemd, is een bekende keten die gevestigd is in verschillende grootsteden in België. De winkel is enorm verzorgd en straalt meer rust uit dan de gewoonlijke tweedehandswinkels. Grote ramen en witte muren geven een gevoel van grootsheid en ordelijkheid. Doordat Think Twice een keten is, verandert de collectie enorm snel. Van vintage Nikes tot jeansbroeken van Levis. ‘Nieuwe’ spullen bekleden de grote, wijde etalage en lokken voorbijgangers om ze te kopen en ze vervolgens een nieuw leven te geven. Buiten het verkopen van vintage en tweedehands kledij, organiseert Think Twice vaak ook evenementen zoals Fungal Futures 03. Dit is een project waarin ze plastic willen bannen. Ook doet Think Twice maandelijks aan forse kortingen zoals een 2 euro dag. Het spreekt voor zich dat alle artikelen op die dag aan 2 euro worden verkocht. Hoewel het normaal relatief rustig is in de winkel, kunnen kortingsdagen als deze wel eens zorgen voor een grote stormloop.

ADRES                                        Oude Graanmarkt 57, 1000 Brussels

OPENINGSUREN                  maandag > vrijdag: 10h00 > 18h00 // Zaterdag: 11h> 18h00

Think Twice

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top