A LOCAL’S GUIDE TO MERELBEKE

Ontdek de best kept secrets en de spots waar je de echte Merelbekenaar vindt.

WHERE TO UNWIND – bankje in Munte

HET fameuze bankje in Munte. Ontspannen, dat is toch iets doen dat je tot rust brengt? Dat is toch een plek opzoeken die je gedachten kan laten vliegen als een ballon die de lucht in gaat? 

Het bankje in Munte is hiervoor de plek bij uitstek. Hier kijk je uit over oneindige landelijke vlaktes die net omgeploegd zijn door de plaatselijke boer, Joris. Dit is the place to be voor een zonsondergang die op je huid tintelt met zijn avondrode gloed. Dit is een stekje waar niets hoeft, geen verplichtingen, geen stress, geen alledaagse problemen. Dit is een plek van verlossing en rust.

Hier voel je geruststelling, vredigheid en evenmin een pauze van alle onevenwichtigheden die momenteel plaats vinden in je leven. Wanneer je het bankje wil bereiken, loop je langs een graspad met talloos veel herderstasjes, schijfkamillebloemetjes, kruiskruid en vooral ontelbaar veel paarse dovenetels die die typische landelijke geur teweegbrengen.

Uitzicht op Munte


Openingsuren: Maandag: Wanneer je hart het je toelaat // Dinsdag: Bij geladenheid van onrust // Woensdag: Gedurende een kostbare zonsondergang // Donderdag: Tijdens een gemoedelijke babbel die toch zo spraakzaam wordt door het blikveld // Vrijdag-Zondag: Doorlopend open                                                               

Adres: afslag Hundelgemsesteenweg

WHERE TO DRINK – ‘t Ketske

Genieten van een lokaal streekbiertje of een traditioneel gemaakte koffie na een wandeling door de Bottelaars ketsen? Het kan allemaal in ’t Ketske. Dit is onder de Merelbekenaren een welgekend café uitgebaat door vader en zoon. Hier kan je tal van streekbieren proeven. Ook bieden zij hun eigen bier aan, “een Ketske”. 

Wanneer je in dit café langsgaat, voel je direct de gemoedelijke en hartelijke sfeer. Dit merk je aan de huiselijke inrichting. Kleine houten tafeltjes worden bekleed met plantjes en oude bierflesjes. Wanneer je naar boven kijkt, zie je hoe oude bierviltjes het balkenplafond nog net iets karakteristieker maken.  

In t’ Ketske is iedereen welkom, jong of oud, het maakt allemaal niet uit. Wie geluk heeft, kan bij een bezoek aan dit nostalgisch stekje een live concert bijwonen met een heerlijk streekbiertje van de maand.

‘t Ketske

Openingsuren: Maandag: gesloten // Dinsdag: gesloten // Woensdag: 14:00-00:00 // Donderdag: 16:00-00:00 // Vrijdag: 16:00-00:00 // Zaterdag: 14:00-00:00 // Zondag: 10:00-00:00 

Adres: Lindestraat 8, 9820 Merelbeke                                                                                               

WHERE TO EAT – Tante Bernadette

Dit eet-/ pannenkoekenhuis, uitgebaat door Frank en Gerlinde draagt een heel verhaal met zich mee. Deze 2 aardige mensen, gepassioneerd door antiek, besloten om iets inventief te doen met hun oude loods vol spullen. Frank heeft al altijd een passie gehad voor koken. Daarom opende het stel eerst een etablissement te Gent, “Chéz Tante Bernadette”. Enkele jaren later hadden ze nood aan verandering en besloten ze om Tante Bernadette in Merelbeke te openen. Hier konden Frank en Gerlinde hun passie voor antiek en het bereiden van lekkere maaltijden of een simpele koffie met een versgebakken pannenkoek combineren. 

Bij het binnenkomen merk je direct de warme sfeer op. Je wordt verwelkomd door de geur van een brandende openhaard die de ijzige koude van buiten vereffent. Bij Tante Bernadette kan je terecht voor een seizoensgebonden lunch. Wie wat later op de dag langskomt, kan door Gerlinde gebakken, hemelse pannenkoeken eten. Frank biedt je hierbij een met liefde gemaakte koffie aan. Uiteraard kan je bij een bezoek ook Frank zijn prachtige antiek stukken bewonderen en zelf kopen.

Tante Bernadette

Openingsuren: Maandag-Zaterdag: 11:00-17:00 // Zondag: gesloten                                                                                                                                            

Adres: Hundelgemsesteenweg 132, Merelbeke

WHAT TO DO – De markt

Verse seizoensgroenten, kaas, zuivelproducten, echte Merelbeekse Corneeltjes, een warme kip aan ‘t spit, je vindt het allemaal op de wekelijkse markt op het Kerkplein. Aan het begin van de markt, wordt je verwelkomd door Boer Joris met zijn aardappelkraam. Wekelijks staat hij er met een enthousiaste glimlach om met zijn trouwe klanten, een gezellige babbel te houden. Vanop een grote afstand merk je al de geur van de versbereide kip op. 

Wekelijks tref je hier steeds dezelfde Merelbekenaren aan. Zij komen hier voor de streekproducten, een hartelijke babbel of een eenvoudig gebakje met koffie van bij de lokale bakker. Dit wekelijks event wordt voor vele Merelbekenaren gezien als hun Buurtwinkel.

Openingsuren: Elke donderdag van 8:00-13:00                                                                                                                                                                                      

 Adres: Kerkplein, Merelbeke

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top