5 beste wafeladresjes in Brussel

Bij het denken aan Brussel komt al snel de Brusselse wafel in je op. De Belgische wafels, hetzij uit Brussel of uit Luik, zijn gekend van Amerika tot China. In Brussel kan je de wafel niet onderuit, je komt het overal tegen in alle geuren en kleuren. Maar waar vind je nu de lekkerste wafels?

Une gaufre est unique par sa simplicité

Maison Dandoy – Tearoom & wafels

Voor een wat ‘deftigere’ wafel ben je in de tearoom van Maison Dandoy op de juiste plaats. Maison Dandoy huisvest verschillende winkels in Brussel. Beneden kan je verse meeneemwafels kopen en op de bovenverdieping bevindt zich de tearoom. De tearoom heeft een gezellige en authentieke uitstraling. Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten om één van de beste artisanale wafels van Brussel te maken. Ze serveren de Brusselse en de Luikse wafel. De Brusselse wafel is luchtig en romig maar toch nog steeds krokant. De Luikse wafel daarentegen kan beschreven worden als warm, rijk, beboterd en gekarameliseerd, met stukjes suiker die tussen je tanden knarsen. Het leuke gedeelte begint pas bij het kiezen van de toppings: crunchy speculoos, gekookte kersen, fruitcoulis,… De wafels zijn wat duurder maar dat is het helemaal waard. Voor een gewone wafel met suiker betaal je ongeveer 5 euro. Per extra topping moet je zo’n 1,5 euro erbij rekenen.

  • Koningsgalerij 2 ; maandag tot zondag; 10u tot 21u
  • Boterstraat 31: maandag tot zaterdag; 10u30 tot 22u
  • Rollebeekstraat 51; maandag tot zondag; 11u tot 19u

Aux Gaufres de Bruxelles

Aux Gaufres de Bruxelles springt meteen in het oog als je van Brussel-Centraal naar de Grote Markt stapt. Het heeft echt het interieur van een authentieke tearoom. Aan keuze is hier zeker geen gebrek, ze hebben voor ieder wat wils. Het is er vaak heel druk maat toch hangt er het een soort gezellige drukte. Het personeel is ook altijd heel vriendelijk en de bediening verloopt vlot. Van wafels met aardbeien, Nutella, verse slagroom,… tot wafels met een lekkere bol ijs. Voor een wafel met twee toppings betaal je ongeveer 8 euro. Je kan er ook ontbijten, brunchen en lunchen.

  • Grasmarktstraat 113; maandag tot zondag; 7u30 tot 23u30

Peck 47

Voor een wat specialere wafel ben je op je plaats in Peck 47. Peck 47 is een klein, in het centrum gelegen Greenwich Village-achtig café. Je krijgt er het gevoel dat je op een zondagmiddag in New York aan het brunchen bent. Ze staan gekend voor hun menu met heel wat unieke ingrediënten. Vooral hun wafelcombinaties vallen op. Zo bieden ze wafels aan met feta en chorizo, spek en ahornsiroop. Deze wafels in combinatie met één van hun frisse verrassende cocktails maken het plaatje compleet. Naast deze wafels kan je tijdens een ontbijt of een brunch ook genieten van hun luchtige hartige wafels. Voor zo’n 12 euro krijg je er al een volwaardige maaltijd.

  • Kiekenmarkt 47; maandag tot zondag; 9u tot 22u

Le Funambule

Le Funambule is de ideale plek wanneer je niet veel tijd hebt maar toch zin hebt in een verrukkelijke wafel. Het kraampje is gelegen in een gezellig straatje vlakbij Manneken Pis. De wafels liggen uitgestald op de toonbank waardoor je al snel begint te watertanden. Je herkent het wafelkraam aan de grote Manneken Pis die op de stoep staat. Het kan er dus eens druk zijn maar het wachten is zeker de moeite waard. Je kan er kiezen uit tal van fruitsoorten en sauzen om op je wafel te doen.  Voor een wafel met verse aardbeien, chocoladesaus en huisgemaakte slagroom betaal je 5 euro, wat helemaal niet veel is voor een wafel in het hartje van Brussel.

  • Taborastraat 9; maandag tot zondag; 9u tot 23u

The Waffle Factory

Wat leuk is aan The Waffle Factory is dat ze niet enkel de traditionele wafels aanbieden maar ook een assortiment ‘lunchwafels’ hebben. Dit zijn wafels gevuld met allerlei groenten, kaas of hesp. Een echte aanrader is de wafel met kaas, chorizo en zongedroogde tomaten. Je kan rustig je wafel opeten op de bovenste verdieping. The Waffle Factory doet me een beetje denken aan een fastfoodketen voor wafels. Je vindt er zowel de Brusselse als de Luikse wafel met een uitgebreide keuze aan toppings. Ze bieden hun wafels afzonderlijk aan maar je kan ook kiezen voor een menu met een drankje.

  • Lombardstraat 30; maandag tot zondag; 9u tot 21u

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top