Brüsel: de ultieme schatkamer voor de übernerd!

Met de perfecte ligging, dichtbij de Beurs van Brussel en de Anspachlaan, is het bijna onmogelijk dat je nog nooit voorbij dit oude fin-de-sièclegebouw bent gewandeld. Vroeger was het een kruidenierszaak, maar nu heeft het de drukste vitrine die je je maar kunt indenken… bomvol strips. Ik heb het natuurlijk over de meest geliefde stripboekenwinkel van de stad, namelijk “Brüsel”. De winkel dankt zijn naam aan de fictieve plek verzonnen door de stripauteurs Schuiten & Peeters in hun reeks “Duistere Steden”. Gezien de rijke stripcultuur van ons kleine landje mag dit niet ontbreken in onze hoofdstad, die tevens ook de geboorteplek is van wereldberoemde helden als Kuifje en De Smurfen…

© www.brusel.com

Brüsel werd opgericht in 1994 en heeft vandaag de dag een gigantische selectie aan strips, manga’s en jeugdboeken in de aanbieding. Wat maakt deze winkel dan net zo speciaal? Bovenop de 10000 verschillende bekende titels hebben ze ook nog talloze figuurtjes van je favoriete helden, kleurrijke posters, kaders en nog héél veel meer. Ik ben er persoonlijk al enkele keren geweest, alleen is het wel jammer dat er vooral Franstalige en Engelstalige titels beschikbaar zijn. Laat dit je vooral niet weerhouden om eens binnen te springen en de sfeer op te snuiven! Neem zeker een kijkje tussen de rekken, volg het kleine metalen trapje naar boven en laat je verrassen. Her en der doorheen het hele gebouw hangt een collectie van unieke werken, getekend door bekende Belgische striptekenaars. Je waant je echt in een klein museumpje en dat maakt de winkel nog unieker. Wist je dat Brüsel uit twee delen bestaat? Naast de stripwinkel bevindt zich nog “The Little Wizard’s Brussels House”. Dit laatste draait enkel en alleen om de wereldberoemde fictiereeks van Harry Potter. Je kan zowel binnen via de hoofdingang, als via de speciale “Harry Potter-ingang”. Zo lijken het wel van buitenaf twee aparte winkels naast elkaar te zijn, maar niets is minder waar! Met een klein beetje fantasie ben je in een wip geteleporteerd van Brussel naar Zweinstein! In dit gedeelte van de winkel vind je bijvoorbeeld exacte replica’s van de toverstokjes, rechtstreeks van de set. Zouden die ook echt werken? Daarnaast kan je natuurlijk de complete boekenreeks vinden, figuurtjes, kledij, accessoires, juwelen, mokken, plushies, bordspellen en zelfs collector items. Met wat geluk loop je er zelfs verklede fans tegen het lijf!

© thelittlewizard.brusel.com

Brüsel is dus zeker een bezoekje waard. Of je nu een übernerd bent of niet, je vindt ongetwijfeld het perfecte geschenk voor een naaste boekenwurm, voor een amateur-kunstliefhebber of gewoon voor jezelf.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top