Een culinaire wereldreis in Brussel

Wolf is een overdekte foodmarket gelegen in het hartje van Brussel waar je kan genieten van allerlei gerechten uit verscheidene landen en culturen. Deze plek in Brussel biedt 19 kleine restaurantjes aan die elk hun specifieke gerechten met veel liefde klaarmaken en 2 bars waar je lokaal en zelf gebrouwen bier kan drinken of kan genieten van goede cocktails. De foodmarket bevindt zich in een oude bank die werd omgetoverd tot de fantastische eetplaats die het nu is. Ze focussen zich op foodsharing waarbij versheid, lokaal eten en ecologie centraal staan.

Bij het binnenkomen van de foodmarket werd ik meteen verwelkomd door een heerlijke combinatie van geuren uit de verschillende kleine restaurantjes. Niet alleen de aantrekkelijke geuren, maar ook het moderne en gedetailleerde interieur zorgen voor een aangename en bijna huiselijke sfeer die je zin doet krijgen in het eten. De eyecatcher bij het binnenkomen was de grote centrale bar die prachtig gedecoreerd was tot in het kleinste detail. Het was zeer lastig om een keuze te maken in het goede en tamelijk grote aanbod. Voor ik een beslissing kon nemen ben ik een paar keer de verschillende standjes voorbij moeten lopen. Ik heb gekozen voor de Chicken Samosa uit de Indische keuken, die me omver heeft geblazen. Alle restaurantjes bieden topgerechten aan aan een betaalbare en rechtvaardige prijs.

© Chloé Esnol

De kleine restaurantjes hebben elk hun standje waar je eten aan de hand van een zeer goed systeem kan bestellen. Bij het bestellen van een gerecht krijg je een alarmpje dat afgaat wanneer je eten klaar is. Zo kan je het makkelijk gaan ophalen en ontstaan er geen onaangename wachtrijen. In afwachting van het eten kan je op zoek gaan naar een gezellig plaatsje.

De foodmarket is een grote hal en wordt verdeeld in een aantal secties waardoor er een huiselijk gevoel ontstaat zodat je niet het gevoel krijgt dat je in een onaangename kantine zit. Ook zorgen de scheidingen ervoor dat het niet te luid wordt in de hal. Het decor is ideaal uitgewerkt. Het is een combinatie van een industriële- en een huiselijke stijl. Er worden verschillende materialen gebruikt en je kan in zowel in zeteltjes als aan tafels eten. Het bestellen van de drank kan je doen aan de grote centrale bar die zich in het midden van de foodhall bevindt of aan de cocktailbar. Wolf brouwt ook haar eigen bier in de microbrouwerij van de foodhall.

Wolf is een ideale plaats om een kleine culinaire wereldreis te maken. Het is een plek waar het aangenaam is om zowel in je eentje als in groep te gaan eten. Een tip als je in groep bent, bestel veel verschillende kleine gerechtjes en ontdek samen nieuwe smaken en ervaringen.

Adres: Wolvengracht 50, 1000 Brussels

Openingsuren: Iedere dag open, drinken mogelijk van 12:00- 23:00u. Eten van maandag tot en met  vrijdag mogelijk van 12:00 tot 14:30u en 18:00 tot 22:00u. Eten op zaterdag en zondag mogelijk van 12:00 tot 22:00u.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top