The Avocado Show in Brussel

” kunst op je bord”

Op 29 november 2018 opende het restaurant ‘ The Avocado Show’ haar deuren. Het populair eethuis zet de avocado centraal en is al sinds maart 2017 een gigantisch succes in Amsterdam. De twee bezielers, Ron Simpson en Julien Zaal zochten lange tijd naar een hot spot in Brussel en vonden die uiteindelijk in de Anspachlaan 66. De naam van het restaurant doet vermoeden dat àlle gerechten met avocado worden bereid. Dat klopt dus. En er zijn zelfs juices, smoothies en cocktails op basis van avocado. Overal wordt dit restaurant aangeprezen : op TripAdvisor, in de Flair, Libelle en Elle zijn de recensies lyrisch. Daarom bezocht ik het hippe restaurant en wilde ik testen of het wel degelijk de moeite waard was. Als grote avocado liefhebber wil  ik mij verdiepen in de menukaart. Avocado’s in alle maten, vormen en uitvoeringen op jouw bord. Beter kan het niet zijn.

De ligging

De ligging van The Avocado Show is slim uitgekozen. Het ligt midden in het hart van Brussel, op loopafstand van de Beurs, de Grote Markt en de Dansaertstraat, en op nog geen vijf minuten stappen van mijn school.

Het interieur

Het restaurant is ondergebracht op twee verdiepingen. De grote ramen zijn beschilderd met avocado’s en de op de gevel aangebrachte slogan ‘Pretty Healty Food’ springt meteen in het oog. Als ik rond 11.50 uur binnenstap, valt meteen op dat het interieur een grote uitnodigende rol speelt. Je ziet veel groen, roze zetels, blauwe stoelen, ronde en rechthoekige tafels, mooi gedecoreerde muren, leuke verlichting en veelkleurige eetschotels. Het kader verdient al een pak goede punten. Ik word met mijn gezelschap naar een tafel geleid en krijg meteen de lunchkaart aangeboden. Tussen de lijst toasts, salads, snacks en dishes lees ik enkele aardige weetjes . ‘Avocados are a fruit, not a vegetable’, ‘Avocados are filled with loads of vitamin E’, ‘Avocados giving your skin a youthful glow’. Dat weten we dan ook.

Een keuze maken

Op de kaart kun je voluit voor vegan en vegetarian kiezen. Je vind er de Bun Burger gemaakt van avocado. The Julio Ceasar Salad (eindelijk wordt Julio er aan toegevoegd), de Salamango en ook The Avo Garden, een avocado gevuld met hummus, specerijen en bloemen, lijken me ook lekker. Uiteindelijk kies Ik voor de Truffel Treasure, een toast met kip, parmezaanse kaas, truffelmayonnaise en natuurlijk de avocado die gemashed is op de toast. In de open keuken kan ik de werkzaamheden van de chefs volgen. Zodra mijn lunch wordt opgediend, zie ik hoe mooi het er uitziet. Het oog wil ook wat. En het belangrijkste : het is lekker!

De afrekening

Voor de Truffel Treasure betaal ik 11,90 €. Voor de Smooth Operator 4, 90 €. Samen 16, 80 € Niet goedkoop voor een student. Maar de prachtige setting, de gevarieerde kaart en aangename sfeer maken alles goed. Op het kasticket staat

Merci beaucoup. Have a great day, we hope you enjoyed the show.’ I sure did, see you soon!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top