Chicago Café: where 2019 meets the 1970’s

Wat is er nu leuker dan een plek waar je de hele dag kan ontbijten? Voor de vroege vogels of de lange uitslapers. Om 9 uur een croissant en een kopje koffie. Om 11 uur een uitgebreid ontbijt met vers fruitsap en pannenkoeken. Of om 14 uur een typisch Engels ontbijt met worstjes en champignons. In het aparte kader van Chicago Café kan het allemaal.

SEVENTIES VIBE

Langs de buitenkant lijkt Chicago Café niet groot, maar als je binnenkomt, kom je terecht in een alternatief retro eetcafé. Het drukke interieur lijkt wat gebaseerd op de jaren ‘70. Het gebruik van vintage meubels is opvallend en doet denken aan vroeger. Veel eenvoudige tafeltjes met houten, weinig comfortabele schoolstoelen en hier en daar een paar oude opklapbare theaterstoelen. Langs de muren zijn kunstzinnige zitbanken geplaatst. De kasten en het plafond zijn opgesmukt met geometrische vormen in verschillende kleuren.

EENVOUDIGE TAFELTJES EN OPKLAPBARE THEATERSTOELEN
KUNSTZINNIGE ZITBANKEN
GEOMETRISCHE VORMEN IN VERSCHILLENDE KLEUREN

In het achterste deel van de zaak is een leuk plekje voorzien voor kinderen. Er zijn leesboekjes en speelgoed waarmee ze zich kunnen bezig houden. Een groot oranje speelgoedvliegtuig trekt meteen de aandacht. Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen. Voor volwassenen is er Wifi voorzien. Handig voor zowel de werkende mens, de toerist als de student. De zaak is zeker een aangename plek voor kinderen. Wie een eetcafé zoekt om op de laptop te kunnen werken, is hier zeker aan het juiste adres. Wie eerder op zoek is naar een gezellig kader om lang bij te kletsen met vrienden, zal het hier misschien wat minder aangenaam vinden.

“ALL ARE OUR CAKES ARE HOMEMADE WITH LOVE”

Lekker eten en vlotte service ontbreken hier zeker niet. De uitgebreide kaart wordt regelmatig aangepast. Ontbijten kan je de hele dag door. ’s Middags wordt een smakelijke lunch voorzien en op zaterdag en zondag bieden ze verschillende brunches aan; met vis, vlees of vegan. Er is keuze voor iedereen, zelfs voor de kleinsten. De jongste zus van het Chicago Café-team bakt dagelijks verschillende verse taarten.

ONTBIJT – ROEREI MET VERS SINAASAPPELSAP
VERSGEBAKKEN TAARTEN

Bij Chicago Café krijg je waar voor je geld. Met twee betaal je tussen de 20 en 30 euro voor een rijkelijk ontbijt waarmee je zeker voldoende gegeten hebt. Een koffiekoek kost 2.20 euro en voor twee gebakken eitjes met toast leg je 5.50 euro neer. Voor een soep van de dag betaal je 5.50 euro en een spaghetti kost amper 11 euro.

THE ROAD TO…

Chicago Café is makkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Wie de trein neemt, kan afstappen in het station van Brussel-Noord of Brussel-Centraal. Van daaruit is het zo’n 10 tot 15 minuten stappen. Met de metro rij je tot de halte Sint-Katelijne en van daaruit is het enkele meters wandelen. De bus brengt je op amper vijf minuten wandelen. Met de auto kan je parkeren in de betalende parkeergarages Q-Park Dansaert of Lepage, waarna je nog zo’n vijf minuten moet stappen. Of wie geluk heeft, vindt een plaatsje voor de deur op straat. Maar vergeet dan zeker geen ticket te nemen.

Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussel – 02 502 18 41 – info@chicagocafe.be (reservatie bij grote groepen en/of tijdens drukke periodes) – elke dag open van 9 uur tot 17 uur

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top