4 unieke plaatsen in Brussel om iets anders te eten dan “Moules et Frites”

Beat

©beat

 “Where the best of Belgium meets”. Met hun bescheiden slogan wil Beat iedereen duidelijk maken dat het voor hen niet enkel draait rond hun creatieve en gedurfde gerechten. Ze willen mensen samenbrengen en hun gasten de Belgische cultuur laten proeven. Naast een uitgebreide menukaart met lunches, voorgerechten, hoofdgerechten, salades, “beatburgers” en desserten, is de omgeving waarin je eet uniek. Beat noemt hun restaurant zelf een plaats waar iedereen thuishoort.  Het gebouw is een hoge art nouveau constructie en het interieur wordt opgefrist door de hoge planten en strakke zwarte tafels. Je kan bijvoorbeeld eens langsgaan voor een gevulde pompoen met feta, spinazie en honing of voor risotto met gekarameliseerde witlof en speculoos. 

The Avocado Show

De naam van dit hippe restaurant spreekt voor zich. Het is een restaurant voor echte avocado-addicts. The Avocado Show is een keten, maar voorlopig is er enkel nog maar een restaurant in Amsterdam en recent eentje bij ons in Brussel! Ze hopen uit te breiden naar zoveel mogelijk grote steden. Er worden gerechten geserveerd die een lust zijn voor het oog en smaken naar pure engeltjesplas, zoals dat gezegde luidt. Alle maaltijden zijn gemaakt van duurzame en dus sociaal verantwoorde avocado’s. Op deze plaats zal je nog nooit zoveel verschillende vormen en maten van geserveerde avocado’s gezien hebben. The Avocado Show klinkt als een echt feest en dat weerspiegelt ook in het interieur. Genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je omringd wordt door good music vibes en een heleboelplanten.

©lunaslaets

Danish Tavern

©lunaslaets

Voor als je je even helemaal niet meer in België wilt voelen, is er de Danish Tavern vlak bij de beurs van Brussel. Het is een groot authentiek gebouw op de hoek en bestaat uit rood met witgeschilderd hout rond het gehele gebouw. Het valt op in de stad omdat het een echte berghut-lookheeft. Het zou niet raar zijn als je deze brasserie zou tegenkomen in de bergen van Oostenrijk bijvoorbeeld. De meubels en tafels zijn allemaal van donker hout, voorzien van een geruit tafelkleed. Om sauzen hoef je niet te vragen, de flessen ketchup en mayonaise staan overal verspreid. Hun specialiteiten zijn vooral vlees en vis, vaak gecombineerd met bier waarvan ze een breed assortiment hebben. Zowel Belgische bieren als buitenlandse bieren. Naast Deense specialiteiten kan je er ook Belgische specialiteit eten zoals coq à la bière  met amandelappeltjes en spekjes. 

Crème Brussels

©crèmebrussels

Bij het woord crème denken we dankzij onze volksmond natuurlijk direct aan ijsjes.  En ja, ijsjes vind je ook in Crème Brussels, maar dat is lang niet alles. Aan zoetigheden hebben ze in deze hippe eateryzeker geen tekort. Crème Brussels serveert  bijvoorbeeld pannenkoeken met caramel, Oreo-koekjes en ijs, heerlijke donuts waarvoor ze samenwerken met de Brusselse donutzaak Coco Donuts, gevarieerde ontbijten met havermout. Voor een lichte, maar toch unieke lunch, zit je hier zeker op je plaats. Je kan er heerlijke sandwiches eten met huisgemaakte salades, boterhammen met avocado en ei, gezonde salad bowls met quinoa of kikkererwtenen nog zoveel meer. Dit alles eet je op de mooiste vintage borden met bloemetjes of versiert met het authentieke “Delft blauw”. Je eet tussen de oranje bakstenen muren en witte muren. Tussen hangplanten en witte tegeltjes aan de toog. Op rieten stoeltjes en kleine tafeltjes. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top