Top 6 food and beverage in hartje Brussel

PAUL

Hou je van de geur van versgebakken broodjes en warme chocolademelk die je hoofd helemaal op hol doet slaan? 

Wel, al dit ervaar je als je voorbij PAUL loopt!

Het is de perfecte plek om je dag te beginnen in het prachtige Brussel. 

Het interieur is klassiek met grote brede stoelen, die erg comfortabel zijn door de vele zittende klanten voor jou. In die bruine zetels kan je dus op je gemakje genieten van een vers geperste sinaasappelsap boordevol vitamientjes of van een versgemalen koffie met een schattige tekening van melkschuim erop.

En voor wie komen deze twee dingen nu eens niet van pas om in de ochtend toch een beetje wakker te worden?  

Je kan hier kiezen uit een breed assortiment van zowel zoete als zoute specerijen.  De aanraders zijn dan ook de frambozen tartelettes en de chocotwist, waarbij de chocolade zich vooral naast je mond bevindt wanneer je er in bijt. 

Dit is dus de ideale locatie om samen met je vriendinnen af te spreken om lekker te genieten en wat bij te praten.

©Savannah Aelbrecht

“I believe in chocolate for breakfast”

Makisu

©Savannah Aelbrecht

Een rolletje rijst dat je hele mond op stelten zet. 

En het zijn niet alleen hun heerlijke Maki’s die het verschil maken, want ook hun kleurrijke bowls en hun bijpassende culturele drankjes brengen je helemaal tot extase. 

De ‘must try’ bij Makisu is ongetwijfeld de Katsu!Rol; een rol bestaande uit Katsu kip, avocado, unagi saus en bieslook. Een rol die vast en zeker zal verkozen worden bij mensen die geen fan zijn van rauwe vis. 

Voor de pikantere mensen onder ons is de Spicy Pablo echt een aanrader!  Ook dit is een rolletje rijst, maar dan gevuld met Tempura garnalen, een mix van krab, avocado op smaak gebracht met een combinatie van Japanse specerijen, chili pepers en een unagi saus. 

Wat erg origineel is aan dit restaurant is dat je je eigen bowl of maki kan samenstellen.  Ze beschikken dus over een groot assortiment, dat elk buikje wel kan vullen! 

Alvast smakelijk ! 

Let op: Makisu besloot om niet meer om te gaan met cash geld. U kunt dus ook enkel en alleen nog maar met de kaart betalen, wat handiger, veiliger, sneller en vooral hygiënischer is. 

Otomat

Otomat staat bekend voor originele pizza’s en een kaart  die aan variatie geen gebrek heeft. Van pizza’s met mango en kip tot een delicieus soepje van de dag. 

Otomat is niet alleen een sympathiek restaurant. Het heeft ook een rustiek kader dat een perfecte weergave is van rust. Het is een plaats waar je gezellig met je geliefde kan zitten en in zijn of haar ogen kan wegsmelten, terwijl jullie romantisch elkaars hand vasthouden. Maar het is ook de gepaste locatie om eens gezellig onder een hoop vrienden verschillende pizza’s te sharen.  Als specialiteit is er een gepast bier bij elke pizza aangewezen. Indien je meer een zoetebek bent, kan je profiteren van hun heerlijke huisgemaakte limonades.

©Savannah Aelbrecht

Manhattans Burger

©Savannah Aelbrecht

Hou je van de geur van vers gebakken hamburgers met een dubbel cheese laagje waarbij je zelfgekozen saus uit je hamburger loopt? 

Spreekt het je aan om een hamburger met diverse smaken en gekruide,  kleine vierkante stukjes, tomaat te degusteren? 

Begin je al te watertanden? Helemaal te begrijpen! 

Manhattans burger schotelt zijn sappige Amerikaanse hamburgers op een eenvoudige, maar wel echte Amerikaanse manier voor. Alles bevindt zich in een ijzeren mandje, dus zowel de torenhoge hamburger als de krokante frietjes als het sausje naar keuze. Manhattans burger is om een hamburger te gaan eten dus de gedroomde locatie. Het heeft een mooie New Yorkse inrichting, comfortabele zeteltjes en hoge barkrukken.

Most people want a perfect relationship…

I just want a hamburger that looks like the ones in commercials.

The Red Bus

Een Zuiderse (Latino) sfeer hangt hier zeker en vast in de lucht. “Het rode busje” is, zoals de naam al een beetje verklapt, een rood cocktail busje dat geparkeerd is op de vismarkt aan de bruisende Sint-Katelijnekerk in het hartje van Brussel. 

Het is een bar op wieltjes die je algauw meeneemt in zijn flow van het Latino leven, namelijk alles op het gemakje en geen haast. Een plaats waar je dus tot rust kan komen, met cocktails die à la minute worden klaargemaakt en een vriendelijke bediening.

Een ‘must try’ is zeker de mojito met passievrucht. De lekkere verfrissende smaak van de passievrucht geeft je cocktail nog meer passie dan tevoren. 

©Savannah Aelbrecht

Bar des amis

©Savannah Aelbrecht

De avond kan je eindigen in deze levendige bar, waar je kan genieten van een verfrissende, ter plaatse, geshakete cocktail. Echt iets voor de cocktail liefhebbers onder ons dus! Tegelijkertijd kunnen de feestbeesten onder ons helemaal uit de bol gaan op de dansvloer.

Voor de iets minder actievelingen onder ons kan je rustig aan een tafeltje zitten naast muren die helemaal behangen zijn met de diverse biersoorten die ons land te bieden heeft. Heel wat verschillende bieren dus, die je gerust ook kan proeven. 

Je kan je lokale pintje ofwel van de tap krijgen waarbij je de goudkleurige vloeistof, glinsterend het glas ziet vullen, met op het einde een mooie kraag,  zoals het hoort.

Ofwel van het flesje, wat niet betekent dat het minder lekker is. 

Twinkle, twinkle little star.

Point me to the nearest bar.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top