Een onverwachte ontmoeting…

Op een warme dag tijdens de zomervakantie hadden mijn vrienden en ik een goed idee om een dagje naar zee te gaan met de trein. Zo gedacht, zo gedaan.
We namen de trein en al snel leerden we Lana en haar vriendengroep kennen, die ook naar de zee gingen.
Ik vroeg aan Lana of ze ook van Brussel afkomstig was en ja hoor dit was het geval.
Ik stelde haar wat vragen over Brussel en hieronder kunnen jullie haar antwoorden te weten komen.

©El Bouazzai Safae

Beschrijf me in een paar zinnen wie u bent?

Mijn naam is Lana en ik ben 20 jaar oud.
Ik ben afkomstig uit Brussel en woon hier al sinds mijn geboorte.
Wanneer je aan de mensen vraagt hoe ik ben, zullen zij waarschijnlijk antwoorden dat ik een vrij rustig persoon ben maar dat ik wel sociaal ben en gemakkelijk contact leg met iemand.
Ik ontmoet graag nieuwe mensen en ook zeker nieuwe en mooie plekken, het is ook daarom dat ik vaak op avontuur ga.

Ik had je al gezegd dat ik in Brussel werd geboren. Ik ben hier niet alleen opgegroeid, ik heb namelijk vier zussen. Ik heb een hele goed band met hen en ik zie ze eigenlijk meer als mijn vriendinnen. Ik ga vaak samen met hun op avontuur aangezien zij ook graag nieuwe plekken ontdekken.

Mijn papa is afkomstig uit Brussel en groeide hier ook op.
Mijn mama daarentegen werd geboren in Spanje en is 25 jaar geleden geïmmigreerd naar Brussel. Toen ze in Brussel woonde, heeft ze mijn papa leren kennen.
En kijk nu, zoveel jaar verder hebben we een heel mooi gezin.

Waar bent u opgegroeid?

Ik heb tot mijn 15 jaar in de gemeente ‘Sint-Gillis’ gewoond. Ik heb daar mijn hele jeugd zo graag gewoond en het zal voor eeuwig mijn favoriete gemeente zijn.
Ik hou echt van Sint-Gillis, meer bepaald van de mensen die erin woonden. Heel mijn familie woonde dicht bij ons. We woonde zelfs zo dicht bij elkaar dat mijn neef en ik konden communiceren via de muren van de badkamer. Hier heb ik heel goede herinneringen aan.

Ook mijn grootvader woonde beneden ons huis en mijn tante woonde rechtover ons.

Helaas werd ons huis te klein voor ons allen en zijn we dan op zoek gegaan naar een nieuw huis, weliswaar nog steeds in Brussel.

Mijn ouders werden verliefd op een huis in Anderlecht en ik woon daar nu reeds 5 jaar.

©El Bouazzai Safae

Wat is uw school geschiedenis?

Ik heb mijn kleuter- en lagere school dicht bij mijn oud huis in Sint-Gillis gedaan. Ik zat daar heel graag en de jaren vlogen voorbij.

De eerste twee jaren van het secundair onderwijs zat ik op een school in Anderlecht, aangezien dit ook dicht bij mijn huis was.
Ik volgde toen als optie ‘wetenschappen ASO’. Helaas duurde het niet lang vooraleer ik een B-attest haalde. Ik kreeg de keuze om mijn jaar over te zitten of van studierichting te veranderen.
Na heel wat gesprekken met mijn ouders, vriendinnen,.. besloot ik om van studierichting te veranderen. In het begin vond ik deze studierichting leuk, maar naarmate de tijd realiseerde ik mij dat het niet zo goed aansloot met wat ik echt wou.
Ik heb dan maar gekozen om opnieuw te veranderen van studierichting, namelijk ‘secretariaat talen’. Ik begon niet alleen met het volgen van een nieuwe studierichting, ik ben toen ook veranderend van school.

Dit kwam als een nieuwe start en ook meteen een goede start.
Ik volgde deze studierichting heel graag en ging opnieuw graag naar school.
Mijn lievelingsvakken waren de talen en informatica.

Daarna studeerde ik af en nu volg ik communicatiewetenschappen aan de VUB.

Wanneer je in de toekomst zou kijken, is deze dan nog steeds in Brussel of niet?

Ik kan jammer genoeg niet in de toekomst kijken, maar ik ga wel mijn hele leven in Brussel blijven. Ik zie niet in waarom ik uit zo een mooie stad zou vetrekken. Het heeft tal van voordelen en ik zou ergens anders niet zo gelukkig zijn als dat ik hier ben.
Heel mijn familie woont in Brussel en ook al mijn vrienden zijn afkomstig uit Brussel.

Naast de emotionele en sociale kant, is Brussel economisch gezien ook een goed land. Zo betaal je niets wanneer je ziek bent terwijl je in sommige landen zoals bv Amerika €10 000 moet betalen.
Ook de salarissen zijn hier goed berekend.

Als je Brussel moet omschrijven in drie woorden. Welke woorden zouden dit zijn?

  • Jong
  • Ontwikkelend
  • Cosmopolitan

Waarom heb je deze drie woorden gekozen?

  • Jong

Ik heb voor het woord jong gekozen omdat er naast de jonge inwoners ook veel jonge mensen naar Brussel komen om te studeren. In Brussel heb je heel wat scholen die verschillende studiekeuzes bieden en ik vind dit een hele grote troef aan Brussel.
Daarnaast zorgt Brussel ook voor tal van activiteiten, gebouwen,.. Zo hebben ze verschillende bars, parken, karaoke, bowling, cinema,.. voor ieder wat wilds.


Ik ben zelf jong en voel me in Brussel heel goed.

  • Ontwikkelend

Ik vind dat Brussel zich zeer snel ontwikkeld heeft, dan spreek ik vooral over het openbaar vervoer.

Je hebt hier verschillende opties: trein, tram, metro en bus.
Alles is zo makkelijk bereikbaar en op enkele minuten ben je aan de andere kant van de stad.

  • Cosmopolitan
    Cosmopolitanheb ik gekozen omdat Brussel een stad is met inwoners van verschillende origine. Naast het feit dat er hier zoveel verschillende mensen rondlopen, vind ik Brussel heel warm en wordt iedereen goed omringd.
    Ik zelf heb vrienden met verschillende origine en elke dag leer ik nog steeds dingen bij en dat vind ik net zo fijn en verrijkend.

In wat verschilt Brussel zich ten opzichte van andere steden in de wereld volgens jou?

Ik zou zeggen de authenticiteit van de stad.

Daarnaast is ook het eten een heel goede troef. Er zijn heel wat goedkope snackbars die je nergens anders zult vinden. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo goed gegeten als in mijn stad Brussel. Bovendien zijn er heel wat mensen die speciaal naar Brussel komen om te eten, wij staan bekend voor het lekker eten.

Ook is er heel wat shopplezier in Brussel.
Er zijn heel wat winkelketens die we overal in België vinden zoals Zara, H&M,.. Maar wij hebben net nog dat tikkeltje meer zoals de Chausse de Gand, die in de gemeente Molenbeek is. Daar zijn er verschillende winkels tegen lage prijzen. Ik raad u zeker aan om een kijkje te nemen in de belbo store of kimboutique.U zult niet teleurgesteld zijn.

©El Bouazzai Safae

Wat zijn voor jou de specialiteiten dat een toerist moet proeven tijdens zijn/ haar reis in Brussel?

Allereerst zou ik ze aanraden om een wafel te eten.
Persoonlijk zou ik een Luikse wafel nemen in plaats van een Brusselse wafel. Een Luikse is namelijk gekarameliseerd en is heel lekker.

Daarnaast is het ook een vereiste om een “mitrailette” te proeven.Het is een brood belegd met vlees en frietjes, het is een soort straatvoedsel.
Ook de streekproducten zoals de Belgische frietjes, het bier, de Vlaamse karbonade, de speculoos is een must als je op reis bent in Brussel.

Wat zijn volgens jou de beste plekken in Brussel?

De grote markt is een must See, je kunt daar op het terras zitten en drinken wat je wilt.

De plekken waar ik graag naartoe ga om te ontspannen en te wandelen is het park ‘Cinquantenaire’. Dit park is vlakbij het metrostation ‘Schuman’.
Wat ik ook erg leuk vind is ’s avonds naar het Atomiumgaan. ’S Avonds is het verlicht en het is echt mooi om te zien.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top