4 Instagramwaardige plekjes in Brussel

Ga je binnenkort naar Brussel en ben je een echte Instagramlover? Dan vind je hier zeker en vast al 4 fantastische plekjes in Brussel.

1. All of the lights

© lorigavalda

Waar? De Grote Markt in hartje Brussel

Adres: Grote Markt, 1000 Brussel

Waarom? Wow-gevoel. Het is gekend voor haar historische rijkdom, maar ook door haar plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een must als je Brussel bezoekt. De gekende gebouwen zijn natuurlijk het stadhuis, het broodhuis en de vele gildehuizen die je er terugvindt. Het zijn één voor één mooie gebouwen. Het authentieke karakter geeft dat extraatje aan jouw foto.

Naast de natuurlijk schoonheid van de gebouwen worden er op de Grote Markt ook verschillende evenementen georganiseerd. Tijdens de kerstperiode staat er een enorme kerstboom in het midden van de Grote Markt, die dan supermooi verlicht is. Ook spelen ze een paar keer klassieke muziek af waardoor de lichtjes op de toon van de muziek bewegen. Naast het magische van kerstmis is er ook om de twee jaar een enorm bloementapijt. Natuurlijk kan een foto met al die kleuren en bloemen zeker niet ontbreken. De Grote Markt is vooral heel magisch om ’s avonds naartoe te trekken als het mooi verlicht is. Het geeft je een gevoel van rust in de drukte van de stad.

2. Halt! Blijf staan en geniet!

https://visit.brussels/nl

Waar? Het Jubelpark: De Europese wijk in Brussel

Adres: Jubelpark, 1000 Brussel

Waarom? Brussel is een stad met veel drukte, maar blijf ook eens staan en geniet van al het moois van de stad. Het Jubelpark ligt in een druk deel van de stad maar loop er eens door en luister naar de stilte. Het is een prachtig park met als eyecatcher de enorm grote triomfboog met 3 bogen. Het is een combinatie van tuinen, monumenten en musea. Ook kan je er in elk seizoen mooie foto’s nemen. In de zomer kan je er gezellig picknicken. In de herfst kan je er een mooie wandeling maken, waardoor een foto met de bijna kale bomen met afvallende bladeren zeker Instagramwaardig zijn. In de winter, als het gesneeuwd heeft, is het als het ware een winterwonderland. En tot slot is er nog de lente, de periode waar alles begint te bloeien en de bloemetjes mooi uitkomen. Foto’s nemen in elk van deze seizoenen levert zeker en vast een mooi resultaat. Het is adembenemend om aan de triomfboog te staan en neer te kijken op de tuinen.

3. Magische tuin

https://nl.pinterest.com/pin/645492559071105277/

Waar? Plantentuin van Meise, ten noorden van Brussel centrum

Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Waarom? Zoek je een mooie plaats voor een photoshoot net buiten Brussel? Dan is de plantentuin in Meise zeker een aanrader. Er is veel groen en licht aanwezig. Zoek de juiste spot en het juist licht, het soort licht waarbij je foto er eentje lijkt uit een film. Je kan er rustig wandelen en één worden met de natuur. Er worden ook verscheidene activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld botanisch tekenen. Je wordt er meegezogen in de rust van de natuur. Elk seizoen bloeien er andere planten en staan er collecties in de kijker. Laten we eerlijk zijn dat groen altijd mooi geeft op foto. Het park is daarbij ook nog eens elke dag toegankelijk.

4. Kunstzinnig

https://www.spottedbylocals.com/

Waar? Kunstberg, net naast station Brussel-Centraal

Adres: Kunstberg, 1000 Brussel

Waarom? Het is magisch en adembenemend! Het geeft je een geweldig zicht over Brussel. Ga de trappen boven het Centraal Station omhoog, rust uit en laat je overweldigen door het zicht. Net voor de trappen is ook een klein parkje dat perfect is om foto’s in te trekken. Als je naar beneden kijkt vind je op je linkerkant een rij bomen die aan de onderkant wit zijn geverfd, waardoor ze magisch en modern overkomen op foto. Zonsopgang of -ondergang is het mooiste moment om de Kunstberg te bezoeken. Het is echt adembenemend om dan alle kleuren van de lucht te zien over de stad. De Kunstberg is een scheiding tussen de boven- en benedenstad en gekend voor de kunstmusea, tentoonstellingen en historische monumenten. Naast het fotogenieke van de Kunstberg is het dus ook cultureel gezien zeker een bezoekje waard.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top