Illusion Brussels: “Trickery of the eye”

Een museum geheel gewijd aan fantasie? Illusion Brussels opende in 2021 pal naast de Grote Markt. Wat kunt u verwachten? Tonnen interacties, gezonde optische illusies en verrassende magie… kortom het perfecte dagje uit met vrienden of familie.

Dit extraordinaire museum bevindt zich op de Kaasmarkt in Brussel en behoort ook tot een van de bekende wijken rondom de Grote Markt, waardoor je ook je bezoek kunt afronden met een kleine wandeling door de straten van het historische stadscentrum. Een andere manier om uw bezoek af te ronden is iets te gaan eten in de verschillende pitta-restaurants in de straat, want de kaasmarkt staat ook bekend om zijn pitta’s en daarom spreekt men tegenwoordig in de volksmond eerder van de pitastraat dan van de kaasmarkt. Het museum ligt ook op slechts 4 minuten te voet van het centraal station en is dus zeer gemakkelijk bereikbaar.

Illusion Brussels presenteert zich als een ongelooflijk klein museum. Het museum neemt de vorm aan van een buitengewoon huis waarin elke kamer verschillende verrassingen verbergt. Elk voorgesteld element zal voor u onmogelijk of contra-intuïtief zijn. Sommige zullen eenvoudige fantasieën zijn, zorgvuldig geselecteerd op smaak en soberheid. Andere zullen magisch of toverachtig zijn. En als hoogtepunt van de show zullen er zogenaamde technologische wonderen zijn. Op het internet zien we dingen waarvan we denken dat ze nep zijn. Bij Illusion Brussels kunt u ze met uw eigen ogen zien, fotograferen of filmen.

Ⓒ Nabil Mouhout

Als je een voet in het museum zet, is het alsof je een parallel universum binnenstapt. Je wordt ook meteen verwelkomd door de mensen die er werken en je ook de uitleg geven over hoe het museum in elkaar zit en wat het ook te bieden heeft. Want wie had ooit gedacht dat je een 3D-film kon bekijken zonder een speciale bril op te zetten? Bij elke illusie of truc vindt u ook extra uitleg en interessante video’s die u het geheim achter het verschijnsel onthullen. Dit museum is ook niet echt te vergelijken met de musea die de meeste mensen gewend zijn. Want dit museum is vooral interactief en erg hands-on en bij veel “fenomenen” is het ook de bedoeling dat je er foto’s van maakt en zo een rol speelt in de illusie en anders dan in klassieke musea wordt het aanraken van objecten hier juist net aangeraden. Wie alleen het museum wil bezoeken, hoeft zich geen zorgen te maken want overal zijn medewerkers die graag een foto van je m willen maken met de bijbehorende illusie.

Ⓒ Nabil Mouhout

Tickets kunnen alleen aan de kassa worden gekocht. Je betaalt 9 euro voor een volwassene en 6 euro voor kinderen. Het museum is gemakkelijk toegankelijk en een bezoek van ongeveer een uur is meer dan voldoende. Voor meer informatie omtrent het museum is het zeker aanbevolen om is een kijkje te nemen op de site illusionbrussels.be.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top